ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

"Μισθοί κληρικών -Εκκλησιαστική Περιουσία - Μερικές Αλήθειες"

 
Ἔν Πειραιεῖ τῇ 31ῃ Ἰουλίου 2013
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν

Μισθοί κληρικών - Εκκλησιαστική Περιουσία - Μερικές Αλήθειες

Υπό Αντωνίου Κασιμάτη, Δικηγόρου 
Νομικού Συμβούλου Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς


"Ο Γέρων Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης ερμηνεύει τον Αββά Ησαΐα"


(του Νικολάου Κόϊου, Διευθυντή Σύνταξης Πεμπτουσίας)

Η ασκητική γραμματεία είναι ένα είδος πατερικής θεολογίας το οποίο εμφανίστηκε και καλλιεργήθηκε στα πλαίσια των μοναστικών κοινοτήτων. Κάθε έργο ή ακόμη και απόφθεγμα της ασκητικής γραμματείας στόχευε στην πνευματική οικοδομή της συγκεκριμένης κοινότητας στην οποία αναφέρεται. Ωστόσο όλες οι αναφορές των ασκητικών έργων στοχεύουν στην αποκατάσταση και προαγωγή των σχέσεων του ανθρώπου με τον Θεό και τον συν-άνθρωπο, αλλά και ολόκληρη την κτίση, πράγμα το οποίο είναι ο κεντρικός στόχος της χριστιανικής ζωής.


Ντοκουμέντο ΣΟΚ!! Η διαταγή των Τούρκων να σφάξουν όλους τους Έλληνες στην Σμύρνη...!Έγγραφο-διαταγή του Διοικητή Σμύρνης, σε Οθωμανική γραφή, μεταφρασμένο από Σύλλογο Ελλήνων Μικρασιατών...(Ειδικά αφιερωμένο στα κορόιδα που βλέπουν και θαυμάζουν τον Σουλεϊμάν…)

Κάντε κλίκ πάνω στο έγγραφο για μεγέθυνση
--------------------------------------------
πηγή: yiorgosthalassis

"Το Ορθοδοξείν εστί αεί σχοινοβατείν"


(π. Ιωήλ Κωνστάνταρος)

Αποστολικό Ανάγνωσμα Κυριακής
Γ' Ματθαίου
( Τίτου Γ' 8-15)
Των Αγίων Πατέρων της Δ' Οικουμενικής Συνόδου

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

"Ο προσηλυτισμός της Ελληνικής Ιεραποστολικής Ένωσης και οι ευθύνες των Επισκόπων"


 Ιωνάθαν Μακρής (πρόεδρος της νεοπροτεσταντικής οργάνωσης, Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση): «…Δεν είμαστε εδώ μόνοι μας. Έχουμε μια πάρα πολύ ευλογημένη σχέση με το Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο. Τον ευχαριστούμε για τη συνεργασία……» (ΔΕΙΤΕ από 4.18΄)
(πηγή: aktines.blogspot.gr)
(Σχόλιο δικό μου): Λοιπόν απ' ότι φαίνεται έχουν μοιραστεί οι εργασίες. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχει αναλάβει την ένωση με τους Παπικούς και η Εκκλησία της Ελλάδας με τους Προτεστάντες. Οι Ιεχωβάδες να περιμένουν τη σειρά τους.

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

"Ἀπὸ τὴν αἵρεσιν τοῦ Γνωστικισμοῦ, τὴν ὁποίαν ἐπολέμησεν ὁ ἐκκλησιαστικὸς ἀνὴρ Ἠγήσιππος, εἰς τὴν παναίρεσιν τοῦ Οἰκουμενισμοῦ"


(του μητροπολίτου Γόρτυνος, Ιερέμια)

Νέαν ἐπίθεσιν ἐναντίον τῶν Οἰκουμενιστικῶν κύκλων τῆς Ἐκκλησίας ἐξαπέλυσεν ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Γόρτυνος καὶ Μεγαλοπόλεως κ. Ἰερεμίας εἰς γραπτόν κήρυγμά του διὰ τὸν διδάσκαλον τῆς Ἐκκλησίας μας, Ἡγήσιππον. Εἰς τὴν ἐποχήν του ἀνεπτύχθη ἡ αἵρεσις τοῦ Γνωστικισμοῦ, τὴν ὁποίαν ἐπολέμησε.

Ἡ αἵρεσις τοῦ Γνωστικισμοῦ ἦτο φοβερὰ αἵρεσις. Σήμερον ἡ Ἐκκλησίας εὑρίσκεται ἀντιμέτωπος ἐκτὸς ἀπὸ τὴν αἵρεσιν τοῦ Παπισμοῦ, μὲ τὴν παναίρεσιν τοῦ οἰκουμενισμοῦ, οἱ ὀπαδοὶ τοῦ ὁποίου ὑβρίζουν καὶ περιφρονοῦν ὅλους ὅσους ἀκολουθοῦν τὴν πίστιν τῶν Ἁγίων Πατέρων μας. Ἔφθασαν ἕως τοῦ σημείου ὡρισμένοι ὀρθόδοξοι Ἀρχιερεῖς νὰ μὴ ὁμιλοῦν περὶ αἱρέσεων, ἀλλὰ περὶ ἐκκλησιῶν. Ζητεῖ ἀπὸ τὸν πιστὸν λαὸν νὰ εὑρίσκεται εἰς ἐπαγρύπνησιν καὶ νὰ τηρῆ τὰς παραδόσεις τῶν Πατέρων μας.
Τὸ πλῆρες κείμενον ἔχει ὡς ἀκολούθως:


Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

''Μας πολεμούν οι... φίλοι και μας στηρίζουν οι εχθροί;''


 (του μητροπολίτου Πειραιώς, Σεραφείμ)

Διευκρινίσεις για τις θέσεις του σχετικά με την αργία της Κυριακής δίνει με νέα ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. Ο κ. Σεραφείμ διερωτάται πως είναι δυνατό τα ''φιλικά προς την Εκκλησία κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ'', να είναι υπέρ της κατάργησης της αργίας, και τα άλλα που είναι θεωρητικά μακριά από την Εκκλησία (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ,. ΔΗΜΑΡ) να είναι κατά της κατάργησης.

Σχετικά με τα περί αποβολής των πολιτικών από το ναό, υποστηρίζει πως είναι μια θεολογικά τεκμηριωμένη θέση και πως είναι μοναδικός τρόπος για να ασκηθεί πίεση στον πολιτικό κόσμο που αυτό που τους ενδιαφέρει πρωτίστως, είναι το πολιτικό κόστος.

Δηλώνει τέλος την εκτίμησή του στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου.


Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Βασιλική Λαμπίδου - Η κυρά των Μαρασίων (Βίντεο)

 
Η Βασιλική Λαμπίδου - Φωτάκη γεννήθηκε το 1904 στο Μεγάλο Ζαλούφι της Ανατολικής Θράκης. Από παιδί γνώρισε την ορφάνια και την πίκρα της προσφυγιάς, καθώς οι προστάτες - συγγενείς της μετακινήθηκαν κυνηγημένοι από τους Τούρκους στην Αδριανούπολη. Με την ανταλλαγή των πληθυσμών εγκαταστάθηκε προσωρινά στο Ελληνοχώρι Διδυμοτείχου και έπειτα στο Σάκκο Ορεστιάδας.

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

"Άγιος Γρηγόριος Άσσου, Πολιούχος Γέρας"

Στιγμιότυπο από τις εορταστικές εκδηλώσεις που έγιναν στο Σκόπελος Γέρας,
το Νοέμβρη του 1935, κατά την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Γρηγορίου Άσσου.
Διακρίνεται ο τότε Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος, ο από Δυρραχίου. (Φωτογραφία Νίνας Χατζηκωντή)

(Του Στρατή Καραγιασσώτη)

"Γέροντας Νεκτάριος" (Ιερά Καλύβη Αγίας Τριάδος - Άγιον Όρος)


Ο Γέροντας Νεκτάριος από την Ιερά Καλύβη Αγίας Τριάδος της Ιεράς Σκήτης Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους, την 18η Ιουνίου 2011.

Δείτε το βίντεο....Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: Ομιλίες στο Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον (Περιεχόμενα)"Ομιλία Ε΄ εις το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον"(Προσεχῶς)

Παράκληση του διαχειριστή του "ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ": Επειδή τα κείμενα (ομιλίες) είναι πολύ μεγάλα υπάρχει πιθανότητα να υπάρχουν κάποια λάθη. Αν διαπιστώσετε κάποιο, παρακαλώ ενημερώστε με.

"Ομιλία Α΄ εις το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον"


(του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου)


«Ἐπιστράτευση ὅλων μας, ὥστε νὰ ἀποτραπεῖ τὸ σχεδιαζόμενο ἔγκλημα».


(Ἀδελφότητα Θεολόγων ὁ "Σωτήρ") 

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

"Η Μεγαλομάρτυς Αγία Κυριακή"


(του Λάμπρου Σκόντζου) 

"Υπάρχει σχέδιο να σιγήσουν οι καμπάνες με τις ευλογίες του Ιερωνύμου;"


 Στο πολύ καλό ιστολόγιο "Αναβάσεις", την Παρασκευή 31/05/2013, αναρτήθηκε ένα άρθρο από τον Ορθόδοξο Τύπο "Δρομολογοῦν τὴν σίγησιν τῆς καμπάνας"!

Ακολουθεί το άρθρο κι ένα εξαιρετικό βίντεο που θα σας λύσει πολλές απορίες για την εγκύκλιο του Μακαριωτάτου! 

π. Νικόλαος Μανώλης: "Σχολιασμός της επιστολής του μητρ. Σεραφείμ στον Οικουμενικό Πατριάρχη"

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης - Ο νέος Άτλας της Ορθοδοξίας και η επιστολή του [ΒΙΝΤΕΟ]
32ο ΜΑΘΗΜΑ 03-07-2013


Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Στηρίξτε......

  • Η σαλάτα του Νεοέλληνα - Δεν θέλω να μπω στο γαϊτανάκι του πολέμου που (για ακόμα μια φορά σε αυτή τη χώρα) έχει ξεσπάσει σχετικά με την επικείμενη συμφωνία των Πρεσπών, μα δεν μπο...
    Πριν από 5 χρόνια