ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

αρχ. Παύλος Παπαδόπουλος: "Μπάνιο στη θάλασσα. Ο πειρασμός της σαρκολατρίας"

Πάει καιρός που οι άνθρωποι πήγαιναν στην θάλασσα για να γευτούν μόνο την δροσιά της θάλασσας αλλά και της ιαματικές της ιδιότητες. Τα τελευταία χρόνια η πλειονότητα των ανθρώπων που καταφεύγουν στις πολυσύχναστες παραλίες αναζητούν και άλλα πράγματα.

Καταρχήν το να πάει κάποιος για μπάνιο στην θάλασσα προϋποθέτει μία προετοιμασία. Περίπου ένα μήνα λοιπόν πιο πριν οι άνθρωποι θα λιγοστέψουν το φαγητό τους, ίσως γραφτούν και στο συνοικιακό τους γυμναστήριο, ώστε όταν έρθει η ώρα να πάνε στην παραλία να μπορούν να σταθούν "αξιοπρεπώς".

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Κάλλιστος Αγγελικούδης: "Συνέχεια για το θείο έρωτα."

44. Από οποιαδήποτε θεωρία, και αυτήν ακόμα των Χερουβείμ, ο Θεός είναι άπειρες φορές απείρως ανώτερος εκ φύσεως. Ο έρωτας όμως που έχει από άπειρη αγαθότητα, οπωσδήποτε θεωρείται. Από αυτόν προήλθαν —ερωτικώς προφανώς— τα κτιστά και ορώμενα, τα οποία πάντως δημιουργήθηκαν για τα νοούμενα. Γι' αυτό κατά πρώτο λόγο ο θείος έρωτας φανερώνεται να περιβάλλει τα νοητά, Αγγέλους δηλαδή και ψυχές, ως πλησιέστερα στο Θεό και οικειότερα.


Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Εφραίμ (Αριζόνας): "Πότε θα εμφανιστεί ο Αντίχριστος";

Ο Γέροντας Εφραίμ λέει ότι όταν θα πάρουμε την Κωνσταντινούπολη θα περάσουν 33 χρόνια ευημερίας και μετά θα ξεκινήση η πλήρη αποστασία και θα κυβερνήση ο Αντίχριστος. Ο Γέροντας Εφραίμ αποκαλύπτει ότι δεν είναι ακόμα η εποχή της κυβέρνησης του Αντιχρίστου και ότι υπάρχουν ακόμα προφητείες που δεν έχουν συμβεί, όπως η κυβέρνηση της 33 χρονης βασιλίας του κοιμωμένου μαρμαρωμένου βασιλιά Ιωάννη μετά τον 3ο παγκόσμιο πόλεμο, και το πάρσιμο της Κωνσταντινούπολης.

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: "Συγχωρείς τους άλλους";


Αν σου πω, νήστεψε

πολλές φορές μου προβάλλεις

ως δικαιολογία

την ασθένεια του σώματος.

Προστάτης του ερευνητικού κέντρου CERN ο «θεός» Σίβα;

ΟΠΟΙΟΣ ἀμφιβάλει ὅτι ἀκόμη καὶ ἡ ἐπιστήμη ἔχει ἐπιστρατευτεῖ νὰ στηρίξει καὶ νὰ διαδώσει τὸν ἀποκρυφισμὸ τῆς «Νέας Ἐποχῆς», ἂς προσέξει τὸ ἀκόλουθο δημοσίευμα: Πολὺς λόγος ἔγινε τελευταῖα γιὰ τὸ Εὐρωπαϊκὸ Κέντρο Ἐρευνῶν Μοριακῆς Φυσικῆς, στὴ Γενεύη, τὸ περίφημο CERN καὶ τὰ πορίσματα τῶν ἐρευνῶν του, γιὰ τὸ λεγόμενο σωματίδιο τοῦ Χίγκς.

Γιὰ ἐκεῖνο ποὺ δὲ δόθηκε σημασία ἦταν ἡ ἐξωτερικὴ «διακόσμηση» τοῦ κέντρου. Στήθηκε ἕνα δίμετρο ἄγαλμα τοῦ ἰνδουιστικοῦ «θεοῦ» Σίβα Νάταρατζ, μὲ τὴ γνωστὴ παράσταση τοῦ «συμπαντικοῦ χοροῦ»! Γιὰ ὅσους δὲ γνωρίζουν τὸν ἐν λόγῳ «θεό», τοὺς πληροφοροῦμε ὅτι ἀνήκει στὸ πάνθεο τοῦ Ἰνδουισμοῦ καὶ λατρεύεται ὡς ὁ «θεὸς» τῆς καταστροφῆς! 

Στηρίξτε......

  • Η σαλάτα του Νεοέλληνα - Δεν θέλω να μπω στο γαϊτανάκι του πολέμου που (για ακόμα μια φορά σε αυτή τη χώρα) έχει ξεσπάσει σχετικά με την επικείμενη συμφωνία των Πρεσπών, μα δεν μπο...
    Πριν από 5 χρόνια