ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

H Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να εκπληρώσει το "Τάμα του Έθνους"

Επιτέλους μία πραγματικά ευχάριστη είδηση από μία Ιερά Σύνοδο που δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες. Ευελπιστώ τώρα να κινηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση και για το μάθημα των θρησκευτικών με δυναμισμό και αποφασιστηκότητα. 

Διαβάζω στο Amen.gr

Συνήλθε σήμερα Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2012, στην τρίτη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Κατόπιν υποβληθέντων σχετικών αιτημάτων πλειάδος Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Ιερά Σύνοδος, σταθμίσασα τις πνευματικές ανάγκες του Ορθοδόξου Ελληνικού Λαού, όπως και το γεγονός ότι όλες σχεδόν οι Ορθόδοξες Εκκλησίες (Αλβανίας στα Τίρανα, Σερβίας στο Βελιγράδι, Ρουμανίας στο Βουκουρέστι, Ρωσίας στη Μόσχα, Γεωργίας στην Τυφλίδα κ.λπ.), κατά την παρελθούσα δεκαετία και εν μέσω δυσμενεστάτων οικονομικών και κοινωνικών προϋποθέσεων και όρων, έχουν ανεγείρει υπό την μορφή τάματος περικαλλείς Καθεδρικούς Ναούς με εντυπωσιακές οικοδομικές εγκαταστάσεις, Πνευματικά Κέντρα, γραφεία κ.λπ., αποφάσισε την ανέγερση μεγάλου Συνοδικού Πνευματικού Κέντρου Βυζαντινής Παραδόσεως, με μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό, αφιερωμένο στον Σωτήρα Χριστό, μάλιστα εις εκπλήρωσιν του Τάματος του Έθνους, με χρονικό ορίζοντα αποπερατώσεως του έργου το έτος 2021, δηλαδή διακόσια χρόνια μετά την εθνική παλιγγενεσία.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, αποφάσισε την κατάρτιση σχεδίου Αξιολογήσεως Κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Εν συνεχεία, ο Μακαριώτατος Πρόεδρος και τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου εδέχθησαν τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Αχαΐας κ. Αθανάσιο, ο οποίος ενημέρωσε την Διαρκή Ιερά Σύνοδο για το έργο και τις δραστηριότητες του Γραφείου Εκπροσωπήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος παρά τη Ευρωπαϊκή Ενώσει, στις Βρυξέλλες.

Επί υποβληθέντος θέματος υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασσίου κ. Ιεροθέου, σχετικά με την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναυπάκτου, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε ότι εμμένει σε παλαιότερες Αποφάσεις Της και εντέλλεται την Αδελφότητα της Ιεράς Μονής να συμμορφωθεί με αυτές.

Τέλος η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, ενέκρινε αποσπάσεις Κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Ιερές Μητροπόλεις του εξωτερικού και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Την Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος θα μεταβεί αυθημερόν στην Κωνσταντινούπολη, συνοδευόμενος από Εκκλησιαστικά Πρόσωπα, για να ευχηθεί στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος εορτάζει τα ονομαστήριά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Στηρίξτε......

  • Η σαλάτα του Νεοέλληνα - Δεν θέλω να μπω στο γαϊτανάκι του πολέμου που (για ακόμα μια φορά σε αυτή τη χώρα) έχει ξεσπάσει σχετικά με την επικείμενη συμφωνία των Πρεσπών, μα δεν μπο...
    Πριν από 5 χρόνια