ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

"Αυθαίρετες πράξεις Ιερωνύμου σε βάρος της Εκκλησίας"


 (του Διονυσίου Μακρή)

Έβαλε συνδιαχειριστή της εκκλησιαστικής περιουσίας το σύγχρονο «λήσταρχο Νταβέλη» της ελληνικής κοινωνίας, δηλαδή το κράτος!

Ως εγκληματική πράξη σε βάρος της περιουσίας της Εκκλησίας εκλαμβάνεται η ξαφνική απόφαση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, εν αγνοία και χωρίς την απαραίτητη ως φαίνεται έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, να συστήσει ανώνυμη εταιρία από κοινού με την Πολιτεία για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, (σε πρώτη φάση της Αρχιεπισκοπής)! Και η πράξη τούτη είναι εγκληματική γιατί στην ουσία παραχωρεί τη μισή από την εναπομείνασα περιουσία στον πλέον αποτυχημένο, όπως αποδεικνύεται διαχειριστή, δηλαδή το κράτος!!!

Μπορεί λοιπόν να διατυμπανίζεται ως επιτυχία η παραχώρηση στο κράτος και εμμέσως στους «Γερμανούς κατακτητές» η μισή περιουσία της Εκκλησίας αλλά η αλήθεια είναι ότι κάτι άλλο έχει παιχθεί στο παρασκήνιο. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες εκκλησιαστικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι το όλο θέμα αποφασίστηκε ως λύση στον έμμεσο και άμεσο ενίοτε εκβιασμό που δέχθηκε η Εκκλησία, περί της διακοπής της μισθοδοσίας του κλήρου... Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος λέγεται πως σύρθηκε στην κυριολεξία στην παράδοση της περιουσίας στον σύγχρονο «Νταβέλη» της ελληνικής κοινωνίας, το κράτος γιατί διαφορετικά, εάν δηλαδή πραγματοποιείτο η απειλή διακοπής της μισθοδοσίας, δεν θα μπορούσε να σταθεί στην Εκκλησία και θα έφευγε ως ο πλέον στιγματισμένος Αρχιεπίσκοπος!

Δεν ξέρουμε τι ακριβώς διημείφθη στο παρασκήνιο, αλλά αυτό που είναι ηλίου φαεινότερο είναι ότι παίχτηκε το τελευταίο διάστημα ένα παιχνίδι στυγνών εκβιασμών, στο οποίο δυστυχώς ο Αρχιεπίσκοπος δεν είχε τη δυνατότητα να το διαχειρισθεί. Τώρα φυσικά καλείται να πείσει τους Ιεράρχες για τα «καλά» της πράξης του.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε τη στιγμή που Ιεράρχες σε όλη την Ελλάδα εναντιώνονταν στην κυβέρνηση για το νόμο της αργίας της Κυριακής που προωθεί ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης. Στην ουσία η πράξη αυτή, του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εξυπηρετεί πολιτικά την κυβέρνηση και αδειάζει κυριολεκτικά την Ιεραρχία. Γι’ αυτό το λόγο θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε ότι ο νυν Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι παντελώς ανίκανος και ακατάλληλος να χειρισθεί σημαντικά θέματα της Εκκλησίας και επιβάλλεται να υποβάλλει την παραίτησή του γιατί η ενδοτικότητα που επιδεικνύει και η εκκλησιαστική πολιτική που ακολουθεί ζημιώνει την Εκκλησία της Ελλάδος, κάτι που τον καθιστά λίαν επικίνδυνο.

Στο σημείο αυτό κρίνουμε σκόπιμο να παραθέσουμε το σημαντικό άρθρο του νομικού συμβούλου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς που στην ουσία δείχνει το απαράδεκτο της ενέργειας του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
 
--------------------------------------------
Πηγή: orthodoxia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Στηρίξτε......

  • Η σαλάτα του Νεοέλληνα - Δεν θέλω να μπω στο γαϊτανάκι του πολέμου που (για ακόμα μια φορά σε αυτή τη χώρα) έχει ξεσπάσει σχετικά με την επικείμενη συμφωνία των Πρεσπών, μα δεν μπο...
    Πριν από 5 χρόνια