ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Καλή κι ευλογημένη ημέρα (26/01/2012)!!!

Φιλοι μου, αλλο ένα ξημέρωμα μας προσφέρει ο Θεός και τον ευχαριστούμε γι' αυτό. Είμαι εδώ για να σας ευχηθώ για άλλη μια φορά να έχετε μια "καλή κι ευλογημένη μέρα", και το "πνευματικό ταμείο" της βραδιάς να δείξει μόνο κέρδη. Διαβάστε όλη την ανάρτηση. Θεωρώ ότι οι σημερινές προτάσεις μου είναι ιδιαίτερα καλές.


Το απόφθεγμα της ημέρας!
Για να είσαι αρεστός στον Θεό, κράτησε αυτές τις τρεις παραγγελίες και σώζεσαι: Όπου και αν πας, τον Θεό να έχης μπρος στα μάτια σου πάντοτε. Ό,τι και αν κάνης, να στηρίζεται στη μαρτυρία των θείων Γραφών. Και σ' ό­ποιον τόπον και αν κατοικής, μη μετακινείσαι εύκολα από εκεί (Άγ. Αντώνιος).

Πρόγραμμα μελέτης Κ. Διαθήκης - 4η μέρα (ολοκλήρωση σε 89 ημέρες)
Κατά Ματθαίον: Τέταρτο (4ο) κεφάλαιο

Πρόγραμμα μελέτης Κ. Διαθήκης -4η μέρα (ολοκλήρωση σε 365 ημέρες)
Κατά Ματθαίον: Τρίτο (4ο) κεφάλαιο

Πρόγραμμα μελέτης Π. Διαθήκης - 4η μέρα (ολοκλήρωση σε 365 ημέρες)
Γένεση - Κεφάλαια 10-12

Η ανάρτηση της ημέρας
π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου: "Εξομολόγοι ή Ψυχολόγοι;" (απομαγνητοφωνημένη ομιλία)

Βιβλίο: Η πρόταση της ημέρας
Παπα-Φώτης Λαυριώτης: Σημείον αντιλεγόμενον
1913-2010: Ένας αιώνας ζωής και μαρτυρίας

Συγγραφέας: π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου
Εκδότης: Ομολογία
Έτος Έκδοσης: 2011
Τόπος Έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός Σελίδων: 263
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Πρόλογος: Σεβ. Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβος Φραντζής.
Τιμή:  €10

Από το εισοδικόν του βιβλίου: Ο παπα-Φώτης Λαυριώτης αποτέλεσε αναμφισβήτητα μια εξέχουσα και ιδιάζουσα προσωπικότητα, όχι μόνον για το νησί του, την Λέσβο, αλλά και για όλον τον θρησκευτικό Ορθόδοξο και μη κόσμο. [...]

Τα κείμενα του βιβλίου που ακολουθούν δεν αποτελούν εργασία που θέλει να εμφανίσει κάποιον νεοφανή άγιο. Ο σκοπός της παρούσης συγγραφής δεν είναι αυτός. Ούτε επίσης ο σκοπός μας είναι να προλάβουμε να αναδείξουμε έναν νέο σύγχρονο γέροντα. Ο κύριος σκοπός αυτού του βιβλίου μας είναι να προβάλει έναν γνήσιο και αληθινό άνθρωπο πέρα από σχήματα και τυποποιημένες συμπεριφορές. Τύποι ανθρώπων τέτοιοι, σαν τον παπα-Φώτη, σπανίζουν σήμερα στην κοινωνία μας. Για τον λόγο αυτό και ο υπότιτλος του βιβλίου μας "Σημείον αντιλεγόμενον", φανερώνει ότι ο άνθρωπος αυτός άφησε μέσα στις ψυχές όλων εκείνων που τον γνώρισαν την αίσθηση μιας παράξενης καλογερικής παρουσίας. Ο παπα-Φώτης μπόρεσε και πέτυχε να μπερδέψει τους συνανθρώπους του. Δεν έκανε οπαδούς. Πότε του δεν έκανε συνοδεία. Δεν του άρεσαν οι κολακείες και οι καλές εύφημες μνείες. Του άρεσε ο καλός λόγος, ο ανεπιτήδευτος. Μόλις αισθανόταν ότι οι άλλοι τον κολάκευαν έκανε μπροστά τους σαν τρελλός. Είχε τον τρόπο του να θολώνει τα νερά των "γεροντολόγων". Μισούσε την επιτήδευση και στο λόγο και στην εμφάνιση. Για τον λόγο αυτό και σε κυρίες και δεσποινίδες φερόταν σκληρά. Εκείνους που ζητούσαν να είναι κοντά του τους περνούσε από δέκα κόσκινα. Ιδιαιτέρως σ' αυτά τα πρόσωπα φερόταν τόσο σκληρά και πιθανόν απάνθρωπα. Εκτός των σκληρών του λόγων, τους καθύβριζε με όλη τη σημασία της λέξεως. Και όλα αυτά τα έκανε γιατί δεν ήθελε συνοδεία. Ήθελε την αγάπη, όμως βίωνε την ξενιτεία σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του. Χαρακτηριστικά κάποτε που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Γεννηματά στην Αθήνα την κυρία πού τον εξυπηρετούσε νυχθημερόν τη στόλιζε με όλα τα "κοσμητικά επίθετα". Και όσο πιο πολλή αγάπη ελάμβανε, εκείνος έκανε τον βίο αβίωτο στους αγαπώντας τον. Λιγοστοί άνθρωποι μπήκαν στη διαδικασία να τον καταλάβουν και να υπομείνουν τις πολλές ιδιοτροπίες του. [...]

Πού μπορώ να πάω σήμερα;
Ιερές αγρυπνίες επί τη εορτή της Ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου θα τελεσθούν την Πέμπτη 26/1 το βράδυ στους Ιερούς Ναούς:
-Ευαγγελιστρίας Πειραιώς 9:30μμ
-Αγίου Νικολάου Γλυφάδας 9:00μμ-1:00πμ.
-Αγίου Ελευθερίου Άρεως 8:00μμ-12:30πμ.
-Αγίου Νικολάου Φιλοππάπου 9:00μμ-1:00πμ.
-Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου 8:00μμ-12:15πμ.
-Αγίου Σπυρίδωνος στις Εργατικές Κατοικίες Παλλήνης 9:30μμ-1:30πμ.
-Παναγίας Ελευθερώτριας στην Πολιτεία Κηφισιάς 7:00μμ.
-Αποστόλου Παύλου Κορίνθου .
…………………………………………………………………..
Την Πέμπτη 26/1 στις 7:00 το απόγευμα θα ψαλεί Μέγας πανηγυρικός εσπερινός. Την Παρασκευή 27/1 το πρωί θα τελεσθούν η Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου. Στις 5:00μμ θα ψαλούν οι Ακολουθίες του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως του Αγίου και θα γίνει προβολή αφιερώματος στη ζωή και το έργο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Στις Ιερές Ακολουθίες θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Πειραιώς κ.Καλλίνικος.
…………………………………………………………………..
Στη Σχολή γονέων του Ιερού Ναού Υπαπαντής Ταμπουρίων την Πέμπτη 26/1 στις 7:00μμ θα μιλήσει ο ψυχολόγος Χρήστος Δημητρακόπουλος για την αξία της θέσπισης ορίων στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών.
…………………………………………………………………………
Για τις Αγίες Οικογένειες των Τριών Ιεραρχών θα μιλήσει ο θεολόγος Ησαΐας Γιαβρόγλου την Πέμπτη 26/1 στις 6:30μμ στην αίθουσα της Χριστιανικής Ένωσης Εργαζομένης Νεολαίας- Γ΄Σεπτεμβρίου 11 στην Αθήνα.
…………………………………………………………………………….
Ο Ορθόδοξος Σύλλογος Ιεραποστολής «Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος» θα τιμήσει την εορτή της Ανακομιδής των λειψάνων του Προστάτη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου , στον ομώνυμο Ιερό Ναό που βρίσκεται στη Νίκαια. Την Πέμπτη 26/1, στις 6:00μμ το απόγευμα , θα ψαλεί ο εσπερινός και την Παρασκευή 27/1 θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία.
--------------------------------------------
Φίλοι μου, πριν φύγετε για τις δουλειές σας, απολαύστε μία καταπληκτική δημιουργία από τον μεγάλο Σταύρο Ξαρχάκο. Απλά, ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ. 
Με την ευχή "Για ένα καλύτερο αύριο.....".Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Στηρίξτε......

  • Η σαλάτα του Νεοέλληνα - Δεν θέλω να μπω στο γαϊτανάκι του πολέμου που (για ακόμα μια φορά σε αυτή τη χώρα) έχει ξεσπάσει σχετικά με την επικείμενη συμφωνία των Πρεσπών, μα δεν μπο...
    Πριν από 5 χρόνια