ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Νέα αθώωση στην υπόθεση της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου

Αθώοι κρίθηκαν ο καθηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ και ο Μοναχός Αρσένιος με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών από την κατηγορία της άρνησης μαρτυρίας.

Συγκεκριμένα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, με το με αρ. 2087/2011 βούλευμά του έκανε δεκτή την πρόταση του Εισαγγελέα και έκρινε αθώους του Μοναχούς από την κατηγορία της άρνησης μαρτυρίας επειδή αυτοί αρνήθηκαν, όταν κλήθηκαν, να καταθέσουν ως μάρτυρες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής το 2008 που διερευνούσε την υπόθεση των ανταλλαγών της Λίμνης Βιστωνίδας με ακίνητα του Δημοσίου.


Τότε ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος τους και παραπέμφθηκαν να δικασθούν απ’ ευθείας στο Τριμελές Πλημ/κείο Αθηνών.

Όμως άσκησαν προσφυγή κατά της απ’ ευθείας κλήσεως και έτσι η υπόθεση έφθασε για να κριθεί στο Συμβούλιο, το οποίο και τους αθώωσε.

Το Συμβούλιο έκρινε ότι είναι παράνομη η «μαρτυροποίηση» προσώπων που έχουν ήδη εξετασθεί και έχουν δώσει εξηγήσεις στα πλαίσια προκαταρτικής εξέτασης.

Τυχόν δε εξέτασή τους θα παραβίαζε την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

------------------------------------------
πηγή: www.romfea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Στηρίξτε......

  • Η σαλάτα του Νεοέλληνα - Δεν θέλω να μπω στο γαϊτανάκι του πολέμου που (για ακόμα μια φορά σε αυτή τη χώρα) έχει ξεσπάσει σχετικά με την επικείμενη συμφωνία των Πρεσπών, μα δεν μπο...
    Πριν από 5 χρόνια