ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Παύλος, μητρ. Γλυφάδας: "Η προφυλάκιση Εφραίμ ήταν σκληρή και σκανδαλώδης"

Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης & Βάρης, επισκέφθηκε στις Φυλακές, τον Ηγούμενο Εφραίμ.

O Μητροπολίτης Γλυφάδας. Ε. Β. Β. & Β. κ. Παύλος επισκέφθηκε την Πέμπτη 29/12/2011 το πρωί, τον δέσμιο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντα Εφραίμ, στις φυλακές Κορυδαλλού οπου κρατείται .

Ο Σεβασμιώτατος, πριν εισέλθει εντός του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού, εξέφρασε και προφορικώς την συμπαράστασή του, προς τον δοκιμαζόμενο Γέροντα Εφραίμ, με την παρακάτω δήλωση:

«Ο τρόπος για την απόφαση προφυλάκισης του Γέροντος Εφραίμ, ήτο άστοχος, άδικος, σκανδαλώδης, ασεβής, σκληρός, ακατάλληλος στον χρόνο, ανεπίτρεπτος.


Με όσους συμπαρίστανται στην δοκιμασία του Γέροντος Εφραίμ, Επίσκοποι, Πρεσβύτεροι, Διάκονοι, Μοναχοί και Μοναχές, η Ιερά Κοινότης, η Επιστασία του Αγίου Όρους, λαϊκοί, το πλήρωμα της Εκκλησίας και όσοι άλλοι εκτός Ελλάδος, συμφωνούμεν απόλυτα, επιβεβαιούμεν και επικροτούμεν.

Πολιτικές σκοπιμότητες, πολιτικά τερτίπια, προσωπικά συμφέροντα είχαν σκοπόν να θίξουν και να εκθέσουν την Εκκλησίαν.

Αλλά η Εκκλησία διωκομένη, ενδυναμούται. «Και πύλαι Άδου, ου κατισχύσουσιν Αυτήν».

Ο Γέροντας Εφραίμ πιστεύει ακράδαντα στην Πρόνοια του Θεού και στην απόλυτη Δικαιοσύνη του Θεού.

Μέσω των Χριστιανικών αιώνων, πόσοι δεν εδιώχθησαν; δεν μαρτύρησαν για την δόξαν του Θεού;

Οι διώκτες, με την κοίμησή τους, ελησμονήθησαν και θα λησμονηθούν. Οι αδικηθέντες και μαρτυρήσαντες, για την αλήθειαν και τον Χριστό θα τιμώνται και δεν θα ξεχασθούν, δεν θα λησμονηθούν.

Προσευχόμεθα ολοκαρδίως και για τον Γέροντα και για την απορφανισμένην Αδελφότητα, με τους πλέον από 120 Μοναχούς, όπως ο Γεννηθείς και Σταυρωθείς και Αναστάς Κύριος μας, τους στηρίζει, τους παρηγορεί, τους ενισχύει και τους οπλίζει με την ελπίδα και την υπομονή, για την λήξη της δοκιμασίας τους, το συντομώτερον.

Η Πολιτεία δυστυχώς περίτρανα απέδειξεν αδυναμίαν να αποδώσει το δίκαιον και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.

32 οι κατηγορούμενοι, ο ένας και δη κληρικός, Καθηγούμενος πολυάριθμης Μονής είναι στη φυλακή. Οι υπόλοιποι που είναι;»

Μέσα στις φυλακές, όπου φυλάγεται ο Γέροντας, ο Ποιμενάρχης μας, είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί του, να τον στηρίξει και να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεσή του.

-------------------------------------------
πηγή: www.romfea.gr/

1 σχόλιο:

  1. Ρε την ελληνική δικαιοσύνη! Λίγο πριν χαθεί κάτω από τα σκατά έβγαλε την μύτη για να αναπνεύσει.

    Στην προφυλάκιση αυτή βλέπω την γέννηση της ελπίδας. Κατάλαβε το σύστημα ότι εάν δεν θυσιάσει μερικά από τα σάπια κομμάτια του θα χαθεί ολόκληρο.
    Προσέξατε ότι ο καινούργιος νόμος θα κάνει χώρο στις τώρα γεμάτες φυλακές; Για ποιους θέλουν το χώρο;

    Πάντως και ο καλόγηρος ήταν πολύ προκλητικός. Τον είχαν ρωτήσει γιατί κυκλοφορεί με ελικόπτερο. Η απάντηση: "για να μου μένει χρόνος για προσευχή"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Στηρίξτε......

  • Η σαλάτα του Νεοέλληνα - Δεν θέλω να μπω στο γαϊτανάκι του πολέμου που (για ακόμα μια φορά σε αυτή τη χώρα) έχει ξεσπάσει σχετικά με την επικείμενη συμφωνία των Πρεσπών, μα δεν μπο...
    Πριν από 5 χρόνια