ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Κυκλοφορίες ορθοδόξων βιβλίων - Δεκέμβριος 2011

Τελευταίες κυκλοφορίες ορθόδοξων βιβλίων (Δεκέμβριος 2011).

1. Μαρία Μουρζά: Αντίδωρο - Ελάχιστη προσφορά στη μοναξιά του σύγχρονου ανθρώπου
                     
Εκδ.: Άθως (Σταμούλη Α.Ε.), 2011
                               157 σελ.
                     Τιμή: € 9,00

Λίγα λόγια: Ο πόνος, η μοναξιά, η αβεβαιότητα, έχουν γίνει γνωρίσματα του απομακρυσμένου από τον Θεό και τον πλησίον ανθρώπου της σύγχρονης εποχής, αφήνοντας ουλές ανεξίτηλες στη ψυχή του.

Σ'αυτόν τον πονεμένο άνθρωπο απευθύνονται τα κείμενα του πονήματος αυτού. Κείμενα Ορθόδοξης βιωματικότητας και αυτογνωσίας.

Κείμενα μέσα από τα οποία η συγγραφέας καταθέτει λόγο όχι κατηχητικό, αλλά βαθειά βιωματικό, λόγο που είναι κόπος από κόπο και πόνος από πόνο. Και γι αυτό, στην καρδιά του πάσχοντος ανθρώπου των χαλεπών καιρών μας, μπορεί να γίνει βάλσαμο παρηγορητικό, σαν ένα απλό δώρο από τα βάθη της καρδιάς.



2. Αρχιμανδρίτης Ζαχαρίας (Ζάχαρου): Ο κρυπτός της καρδιάς άνθρωπος

Εκδ.: Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Τιμίου Προδρόμου Έσσεξ Αγγλίας, 2011
          323 σελ.
Τιμή: € 15,98

Από το προλογικό σημείωμα του βιβλίου: Στο βιβλίο αυτό περιέχονται οι Ομιλίες που εκφωνήθηκαν από τον αρχιμανδρίτη Ζαχαρία το έτος 2007, στο τριήμερο συνέδριο των κληρικών της αδελφότητας του Αγίου Ραφαήλ, της ορθόδοξης επισκοπής Wichita και Κεντρικής Αμερικής.

Ο επίσκοπός τους κ. Βασίλειος, ο οποίος ανήκει στην Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Βορείου Αμερικής του Πατριαρχείου Αντιοχείας, είναι γνώστης των κειμένων του Αγίου Σιλουανού και του Γέροντος Σωφρονίου, και μοιραζόταν πάντοτε με τους κληρικούς του ό,τι διάβαζε ή άκουγε σχετικά με τη διδασκαλία τους. Επισκέφθηκε πολλές φορές την Ιερά Μονή μας στο Εssex της Αγγλίας και προσκάλεσε τον π. Ζαχαρία να μιλήσει στους κληρικούς του, ώστε να δημιουργηθεί μια πιο άμεση επαφή με τη διδασκαλία και την παράδοσή τους. [...]


3. Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος (Γιαννουλάτος): Στην Αλβανία Σταυρός και Ανάσταση

Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2011
            437 σελ.
Τιμή:  € 20,00

Τα κείμενα του παρόντος τόμου αναφέρονται στα όσα συνέβησαν κατά την εικοσαετία 1991-2010 στην Αλβανία. Κυρίως στην ανασύσταση της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου εκκλησίας της Αλβανίας από την πλήρη διάλυσή της. Συγχρόνως, θίγονται ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος, όπως:

- Χριστιανισμός καί άλλα θρησκεύματα.
- Ισλάμ. Θρησκευτικός φανατισμός.
- Σύγκρουση πολιτισμού.
- Σύγχρονη τρομοκρατία.
- Διαχριστιανικοί διάλογοι.
- Διαθρησκειακή προσέγγιση και συνεργασία.
- Ορθοδοξία στην τρίτη χιλιετία.
- Εκκλησία και έθνος.
- Εκκλησία και νέοι.
- Ξενοφοβία και ρατσισμός.
- Βαλκάνια: ζυμώσεις, συνύπαρξη.
- Παγκοσμιοποίηση.
- Ειρήνη και φτώχεια στον σύγχρονο κόσμο.
- Οικονομική κρίση

Στις συνεντεύξεις αυτές, ο αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, με τη βαθιά γνώση που του προσφέρει η μακροχρόνια θρησκειολογική σπουδή και η διεθνής πείρα του, σχολιάζει σύγχρονα κοινωνικο-πολιτικά γεγονότα και με διεισδυτική, νηφάλια κρίση και λόγο εκφραστικό τονίζει την ανθρώπινη διάσταση και την ευρύτερη σημασία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Στηρίξτε......

  • Η σαλάτα του Νεοέλληνα - Δεν θέλω να μπω στο γαϊτανάκι του πολέμου που (για ακόμα μια φορά σε αυτή τη χώρα) έχει ξεσπάσει σχετικά με την επικείμενη συμφωνία των Πρεσπών, μα δεν μπο...
    Πριν από 5 χρόνια