ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Κύριλλος Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας: Ελευθερία και ευθύνη -Τα δικαιώματα του ανθρώπου και η αξία του προσώπου (βιβλιοπαρουσίαση)

Τίτλος: Ελευθερία και ευθύνη - Τα δικαιώματα του ανθρώπου και η αξία του προσώπου
Συγγραφέας: Κύριλλος Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας
Μεταφραστής: Πελωριάδου Αγγελική
Εκδότης: Εν πλω
Μήνας Έκδοσης: Δεκέμβρης
Έτος Έκδοσης: 2011
Τόπος Έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός Σελίδων: 221
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 21χ14
Tιμή: €12.00

Περιγραφή: ...Η κρίση που βιώνει η ανθρωπότητα στις συνθήκες της παγκοσμιοποίησης μπορεί να ξεπεραστεί μόνο με τη συνένωση των προσπαθειών όλων των πιστών ανθρώπων και όλων των ανθρώπων με καλή θέληση στην υπόθεση της ηθικής εκπαίδευσης του προσώπου, στη διαμόρφωση δίκαιων και βιώσιμων βάσεων της ανθρώπινης συμβίωσης.

...Τα σημαντικότερα ερωτήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι τα ερωτήματα για το νόημα της ζωής. Ερωτήματα αιώνια, αλλά στην πραγματικότητά μας πολύ οξυμμένα. Από αυτή την άποψη, ενδιαφέρουσα είναι η ιδέα που εκφράστηκε από την καγκελάριο της Γερμανίαα, Άνγκελα Μέρκελ, με την οποία είχα μια μακρά συνομιλία κατά την επίσκεψή μου στη Γερμανία τον Φεβρουάριο του 2005. Είπε ότι το απίστευτα ελκυστικό αλλοτινό σύνθημα "Ζήσε καλύτερα!" για τους Γερμανούς δεν ισχύει πλέον. Και γι' αυτό θέλει να απευθυνθεί προς το έθνος της με ένα άλλο μήνυμα, που θα αντλεί το πάθος του από την πνευματική σφαίρα της ανθρώπινης ύπαρξης.

Ένα βιβλίο γόνιμου προβληματισμού· μια ορθόδοξη μαρτυρία για το μήνυμα της Εκκλησίας στον σύγχρονο κόσμο, για την ελευθερία του ανθρώπου και την ευθύνη μας απέναντι στο μέλλον!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Στηρίξτε......

  • Η σαλάτα του Νεοέλληνα - Δεν θέλω να μπω στο γαϊτανάκι του πολέμου που (για ακόμα μια φορά σε αυτή τη χώρα) έχει ξεσπάσει σχετικά με την επικείμενη συμφωνία των Πρεσπών, μα δεν μπο...
    Πριν από 5 χρόνια