ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Κατά Ματθαίον - Κεφάλαιο 8


(Νικόλαος Σωτηρόπουλος)
ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΛΕΠΡΟΥ
8Όταν δε κατέβηκε από το όρος, τον ακολούθησαν πλήθη πολλά. 2Και ιδού ένας λεπρός ήλθε και τον προσκυνούσε λέγοντας: «Κύριε, εάν θέλεις, δύνασαι να με καθαρίσεις (από τη λέπρα)». 3Τότε ο Ιησούς άπλωσε το χέρι του, τον άγγιξε και είπε: «Θέλω, καθαρίσου». Και αμέσως θεραπεύθηκε η λέπρα του. 4Τότε του λέγει ο Ιησούς: «Πρόσεχε να μη το ειπείς σε κανένα, αλλά πήγαινε και δείξε τον εαυτό σου στον ιερέα, και πρόσφερε το δώρο, που διέταξε ο Μωυσής, για να σου δώσουν βεβαίωση (ότι θεραπεύτηκες).

Η ΠΙΣΤΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΡΧΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΔΟΥΛΟΥ ΤΟΥ
5Όταν μπήκε στην Καπερναούμ, ήλθε σ’ αυτόν ένας εκατόνταρχος, παρακαλώντας αυτόν 6και λέγοντας: «Κύριε, ο δούλος μου είναι κατάκοιτος στο σπίτι ως παραλυτικός, και βασανίζεται φρικτά». 7Του λέγει δε ο Ιησούς: «Εγώ θα έλθω και θα τον θεραπεύσω». 8Αλλ’ ο εκατόνταρχος είπε τότε: «Κύριε, δεν είμαι άξιος για να μπεις κάτω από τη στέγη μου. Αλλά μόνο δώσε διαταγή με λόγο, και θα θεραπευθεί ο δούλος μου. 9Διότι εγώ είμαι άνθρωπος κάτω από εξουσία, έχοντας όμως στις διαταγές μου στρατιώτες, και λέγω σε τούτον, “Πήγαινε”, και πηγαίνει, και σ’ άλλον, “Έλα”, και έρχεται, και στο δούλο μου, “Κάνε τούτο”, και το κάνει». 10Όταν δε άκουσε ο Ιησούς, θαύμασε, και είπε σ’ αυτούς, που τον ακολουθούσαν: «Αληθινά σας λέγω, ούτε στον Ισραήλ δεν βρήκα τόσο μεγάλη πίστη. 11Και σας βεβαιώνω, ότι πολλοί από Ανατολή και Δύση θα έλθουν, και θα καθίσουν στο τραπέζι στη Βασιλεία των ουρανών μαζί με τον Αβραάμ και τον Ισαάκ και τον Ιακώβ, 12ενώ οι άνθρωποι της βασιλείας θα πεταχθούν έξω στο βαθύτερο σκοτάδι. Εκεί θα κλαίνε και θα τρίζουν τα δόντια (από τον πόνο)». 13Είπε δε ο Ιησούς στον εκατόνταρχο: «Πήγαινε και να σου γίνει όπως πίστευσες». Και θεραπεύθηκε ο δούλος του εκείνη τη στιγμή.


 ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ
14Ήλθε δε ο Ιησούς στο σπίτι του Πέτρου, και είδε την πεθερά του κατάκοιτη και με πυρετό. 15Και έπιασε το χέρι της, και την άφησε ο πυρετός, και σηκώθηκε και τον διακονούσε. 16Όταν βράδιασε, έφεραν σ’ αυτόν πολλούς δαιμονισμένους και έβγαλε τα (πονηρά) πνεύματα απλώς με λόγο, και όλους τους ασθενείς θεράπευσε, 17και έτσι εκπληρώθηκε ο λόγος δια μέσου του προφήτου Ησαΐα, ο οποίος είπε: Αυτός πήρε τις ασθένειές μας και σήκωσε τις αρρώστειες.


ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ
18Όταν δε είδε ο Ιησούς πολλά πλήθη γύρω του, διέταξε αναχώρηση για το απέναντι μέρος. 19Πλησίασε δε κάποιος γραμματεύς και του είπε: «Διδάσκαλε, θα σε ακολουθήσω, όπου και αν πηγαίνεις». 20Του λέγει δε ο Ιησούς: «Οι αλεπούδες έχουν φωλιές, και τα πετεινά του ουρανού έχουν μέρη που κουρνιάζουν, ενώ ο Υιός του ανθρώπου δεν έχει που να ακουμπήσει το κεφάλι του». 21Ένας άλλος δε από τους μαθητές του του είπε: «Κύριε, επίτρεψέ μου πρώτα να πάω και να θάψω τον πατέρα μου». 22Αλλ’ ο Ιησούς του είπε: «Ακολούθα με, και άφησε τους (πνευματικά) νεκρούς να θάψουν τους (σωματικά) νεκρούς τους».


Ο ΙΗΣΟΥΣ ΚΑΤΑΠΑΥΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΚΥΜΙΑ
23Όταν δε μπήκε στο πλοίο, τον ακολούθησαν οι μαθητές του. 24Και ιδού μεγάλη τρικυμία έγινε στη λίμνη, ώστε το πλοίο να σκεπάζεται από τα κύματα, αυτός δε κοιμόταν. 25Τότε τον πλησίασαν οι μαθητές του και τον ξύπνησαν λέγοντας: «Κύριε, σώσε μας, χανόμαστε». 26Λέγει δε σ’ αυτούς: «Γιατί είσθε δειλοί, ολιγόπιστοι;». Τότε σηκώθηκε και επέπληξε τους ανέμους και τη λίμνη, και έγινε γαλήνη μεγάλη. 27Έμειναν δε κατάπληκτοι οι άνθρωποι και έλεγαν: «Τι άνθρωπος είναι αυτός, ώστε και οι άνεμοι και η λίμνη να υπακούουν σ’ αυτόν;».

 
Ο ΙΗΣΟΥΣ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΥΣ ΓΕΡΓΕΣΗΝΟΥΣ
28Όταν έφθασε στο απέναντι μέρος, στη χώρα των Γεργασηνών, τον συνάντησαν δύο δαιμονισμένοι, που έβγαιναν από τους τάφους, φοβεροί πολύ, ώστε να μη μπορεί κανείς να περάσει από δρόμο εκείνο. 29Και ιδού έκραξαν λέγοντας: «Τι σχέση έχουμε εμείς μ’ εσένα, Ιησού , Υιέ του Θεού; Ήλθες εδώ για να μας βασανίσεις προτού έλθει ο καιρός μας;». 30Μακριά δε απ’ αυτούς ήταν μια μεγάλη αγέλη από χοίρους, που έβοσκε. 31Οι δε δαίμονες τον παρακαλούσαν λέγοντας: «Εάν πρόκειται να μας βγάλεις, άφησέ μας να πάμε στην αγέλη των χοίρων». 32Και τους είπε: «Πηγαίνετε». Και βγήκαν και πήγαν στην αγέλη των χοίρων. Και ιδού όρμησε όλη η αγέλη των χοίρων και γκρεμίστηκε στη λίμνη και πνίγηκε στα νερά. 33Οι δε βοσκοί έφυγαν, και πήγαν στην πόλη, και ανήγγειλαν όλα τα συμβάντα, και ιδίως τα σχετικά με τους δαιμονισμένους. 34Και ιδού όλοι οι κάτοικοι της πόλεως βγήκαν να συναντήσουν τον Ιησού, και, όταν τον είδαν, τον παρακάλεσαν να φύγει από την περιοχή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Στηρίξτε......

  • Η σαλάτα του Νεοέλληνα - Δεν θέλω να μπω στο γαϊτανάκι του πολέμου που (για ακόμα μια φορά σε αυτή τη χώρα) έχει ξεσπάσει σχετικά με την επικείμενη συμφωνία των Πρεσπών, μα δεν μπο...
    Πριν από 5 χρόνια