ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Κατά Ματθαίον - Κεφάλαιο 3


(Νικόλαος Σωτηρόπουλος)

ΤΟ ΠΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
3 Εκείνες δε τις ημέρες έρχεται ο Ιωάννης ο Βαπτιστής και κηρύττει στην έρημο της Ιουδαίας, 2 και λέγει: «Μετανοείτε, διότι πλησιάζει η βασιλεία των ουρανών». 3 Αυτός δε είναι εκείνος, για τον οποίο μίλησε ο προφήτης Ησαΐας λέγοντας: Φωνή ενός, που φωνάζει δυνατά στην έρημο, Ετοιμάσατε την οδό για να διαβεί ο Κύριος, ισιάξετε τους δρόμους του για να περάσει. 4 Φορούσε δε ο Ιωάννης ένδυμα από τρίχες καμήλας και ζώνη δερμάτινη γύρω από τη μέση του, η δε τροφή του ήταν ακρίδες και μέλι από άγρια μελίσσια. 

5 Τότε έβγαιναν και πήγαιναν προς αυτόν οι κάτοικοι των Ιεροσολύμων και όλης της Ιουδαίας και όλων των περιχώρων του Ιορδάνη, 6 και βαπτίζονταν απ’ αυτόν στον Ιορδάνη, εξομολογούμενοι (συγχρόνως) τις αμαρτίες τους. 7 Όταν δε είδε πολλούς από τους Φαρισαίους και τους Σαδδουκαίους να έρχονται για το βάπτισμά του, είπε σ’ αυτούς: «Τέκνα γεννημένα από οχιές, ποιος σας είπε, ότι θα ξεφύγετε από την μέλλουσα οργή; 8 Κάνετε λοιπόν έργα, που είναι καρπός μετανοίας, 9 και μη σας αρέσει να λέτε για τους εαυτούς σας, Πατέρα έχουμε τον Αβραάμ. Διότι σας λέγω, ότι ο Θεός δύναται απ’ αυτούς τους λίθους ν’ αναστήσει τέκνα στον Αβραάμ. 10 Ήδη δε και το τσεκούρι είναι κοντά στη ρίζα των δένδρων. και κάθε δένδρο, που δεν κάνει καρπό καλό, κόβεται σύρριζα και ρίχνεται στη φωτιά. 11 Εγώ μεν σας βαπτίζω με νερό, για να σας δημιουργηθεί αίσθημα μετανοίας. αλλ’ εκείνος, ο οποίος έρχεται μετά από μένα, είναι ισχυρότερός μου. Αυτού δεν είμαι άξιος να βαστάξω τα υποδήματα. Αυτός θα σας βαπτίσει με Πνεύμα Άγιο και με φωτιά. 12 Το φτυάρι του είναι στο χέρι του, και θα καθαρίσει τελείως το αλώνι του, και θα συνάξει το σιτάρι του στην αποθήκη, το δε άχυρο θα κατακαίει με φωτιά, που δεν θα σβήνει.

Η ΒΑΠΤΙΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ
13 Τότε έρχεται ο Ιησούς από τη Γαλιλαία στον Ιορδάνη προς τον Ιωάννη για να βαπτισθεί απ’ αυτόν. 14 Αλλ’ ο Ιωάννης τον εμπόδιζε επιμόνως λέγοντας: «Εγώ έχω ανάγκη να βαπτισθώ από σένα, και συ έρχεσαι προς εμένα;». 15 Αλλ’ ο Ιησούς αποκρίθηκε και είπε προς αυτόν: «Άφησε τώρα (τις αντιρρήσεις). διότι έτσι είναι πρέπον σ’ εμάς, για να εκπληρώσουμε κάθε τι, που ο Θεός απαιτεί ως δίκαιο». Τότε (έπαυσε να τον εμποδίζει και) τον άφησε (να βαπτισθεί). 16 Και όταν ο Ιησούς βαπτίσθηκε, ανέβηκε και βγήκε από το νερό αμέσως. Και ιδού άνοιξαν σ’ αυτόν οι ουρανοί και είδε το Πνεύμα του Θεού να κατεβαίνει σαν περιστέρι και να έρχεται επάνω του. 17 Και ιδού φωνή ήλθε από τους ουρανούς, που έλεγε: «Αυτός είναι ο Υιός μου ο αγαπητός, τον οποίο εξέλεξα (και κατέστησα Μεσσία, Χριστό)».

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Στηρίξτε......

  • Η σαλάτα του Νεοέλληνα - Δεν θέλω να μπω στο γαϊτανάκι του πολέμου που (για ακόμα μια φορά σε αυτή τη χώρα) έχει ξεσπάσει σχετικά με την επικείμενη συμφωνία των Πρεσπών, μα δεν μπο...
    Πριν από 5 χρόνια