ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Κατά Ματθαίον - Κεφάλαιο 4


(Νικόλαος Σωτηρόπουλος)
Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ
4Τότε ο Ιησούς οδηγήθηκε στην έρημο από το Πνεύμα, για να δεχθεί πειρασμούς από το Διάβολο. 2Και, αφού νήστεψε σαράντα ημέρες και σαράντα νύχτες, ύστερα πείνασε. 3Τότε τον πλησίασε ο πειράζων (ο Διάβολος) και είπε: «Εάν είσαι Υιός του Θεού, δώσε διαταγή να γίνουν αυτοί οι λίθοι άρτοι». 4Αυτός δε αποκρίθηκε και είπε: «Είναι γραμμένο, ότι ο άνθρωπος δεν ζει με άρτο μόνο, αλλά με κάθε λόγο, που βγαίνει από το στόμα του Θεού».

5Τότε ο Διάβολος τον παίρνει και τον φέρνει στην αγία πόλη, και τον στήνει στο άκρο της στέγης του ναού 6και του λέγει: «Εάν είσαι Υιός του Θεού, ρίξε τον εαυτό σου κάτω, διότι είναι γραμμένο, ότι θα δώσει εντολή στους αγγέλους του για σένα και θα σε πιάσουν στα χέρια, για να μη κτυπήσεις το πόδι σου σε πέτρα». 7Του είπε ο Ιησούς: «Πάλι είναι γραμμένο, Να μη προκαλέσεις τον Κύριο το Θεό σου». 8Πάλι ο Διάβολος τον παίρνει και τον φέρνει σ’ ένα πολύ ψηλό βουνό, και του δείχνει όλα τα βασίλεια του κόσμου και τα μεγαλεία τους 9και του λέγει: «Όλα αυτά θα σου τα δώσω, εάν πέσεις και με προσκυνήσεις». 10Τότε του λέγει ο Ιησούς: Εξαφανίσου από μπροστά μου, Σατανά! Διότι είναι γραμμένο, Τον Κύριο τον Θεό σου να προσκυνείς και αυτόν μόνο να λατρεύεις». 11Τότε ο Διάβολος τον άφησε, και ιδού άγγελοι προσήλθαν και τον διακονούσαν.


Ο ΙΗΣΟΥΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ
12Όταν δε άκουσε ο Ιησούς, ότι ο Ιωάννης φυλακίσθηκε, αναχώρησε για τη Γαλιλαία. 13Και αφού άφησε τη Ναζαρέτ, πήγε και κατοίκησε στην Καπερναούμ, που ήταν κοντά στη λίμνη, στα σύνορα των φυλών Ζαβουλών και Νεφθαλείμ, 14και έτσι εκπληρώθηκε ο λόγος του Ησαΐα του προφήτη, ο οποίος λέγει: 15Η χώρα της φυλής Ζαβουλών και η χώρα της φυλής Νεφθαλείμ, που εκτείνεται κοντά στη λίμνη, πέρα από τον Ιορδάνη, η Γαλιλαία των εθνικών (των ειδωλολατρών), 16ο λαός ο καθηλωμένος στο σκοτάδι είδε ήλιο μεγάλο, ναι, στους καθηλωμένους στη χώρα με το βαθύ σκοτάδι του θανάτου, σ’ αυτούς ο ήλιος ανέτειλε. 17Από τότε άρχισε ο Ιησούς να κηρύττει και να λέγει: «Μετανοείτε διότι έφθασε η βασιλεία των ουρανών».


Η ΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
18Και περιπατώντας κοντά στη λίμνη της Γαλιλαίας, είδε δύο αδελφούς, το Σίμωνα που λέγεται Πέτρος και τον Ανδρέα τον αδελφό του, να ρίχνουν δίκτυα στη λίμνη, διότι ήταν αλιείς (ψαράδες). 19Και λέγει σ’ αυτούς: «Ακολουθήστε με και θα σας κάνω αλιείς ανθρώπων». 20Αυτοί δε αμέσως άφησαν τα δίκτυα και τον ακολούθησαν. 21Και όταν προχώρησε απ’ εκεί, είδε άλλους δύο αδελφούς, τον Ιάκωβο τον υιό του Ζεβεδαίου και τον Ιωάννη τον αδελφό του, μέσα στο πλοίο, μαζί με τον Ζεβεδαίο τον πατέρα τους, να τακτοποιούν τα δίκτυα τους, και τους κάλεσε. 22Και αυτοί αμέσως άφησαν το πλοίο και τον πατέρα τους και τον ακολούθησαν.



ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΓΑΛΙΛΑΙΑ

23Και περιόδευε σ’ όλη τη Γαλιλαία ο Ιησούς διδάσκοντας στις συναγωγές τους και κηρύττοντας το ευαγγέλιο της βασιλείας και θεραπεύοντας κάθε ασθένεια και κάθε αρρώστια στο λαό. 24Και έφθασε η φήμη του σ’ όλη τη Συρία. Και έφεραν σ’ αυτόν όλους τους ασθενείς, που έπασχαν από διάφορα νοσήματα και κατέχονταν από βάσανα, και δαιμονιζομένους και σεληνιαζομένους και παραλυτικούς, και τους θεράπευσε. 25Και τον ακολούθησαν πλήθη πολλά από τη Γαλιλαία και τη Δεκάπολη και τα Ιεροσόλυμα και την Ιουδαία και πέρα από τον Ιορδάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Στηρίξτε......

  • Η σαλάτα του Νεοέλληνα - Δεν θέλω να μπω στο γαϊτανάκι του πολέμου που (για ακόμα μια φορά σε αυτή τη χώρα) έχει ξεσπάσει σχετικά με την επικείμενη συμφωνία των Πρεσπών, μα δεν μπο...
    Πριν από 5 χρόνια