ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

"Ο αθεϊστής Richard Dawkins υπερασπίζεται την «ήπια παιδοφιλία», γιατί «δεν προκαλεί μόνιμη βλάβη»"


(Trevor Grundy, μετάφραση: ιστολόγιο Κόκκινος Ουρανός) 

Ο Richard Dawkins (Ρίτσαρντ Ντόκινς) βιολόγος, συγγραφέας και πιο ένας από τους πιο γνωστούς άθεους στο κόσμου περιέγραψε την σεξουαλική κακοποίηση που συνέβη μεταξύ πρώην συμμαθητών του ως «ήπια», προκαλώντας πολλές συζητήσεις αλλά και οργή σε οργανώσεις που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των παιδιών.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο περιοδικό Times, ο 72χρονος Dawkins προσπάθησε να υπερασπιστεί αυτό που αποκάλεσε «ήπια παιδοφιλία» ("the mild pedophilia"), επισημαίνοντας -από προσωπική του εμπειρία που βίωσε όταν ήταν παιδί - ότι δεν προκαλεί «μόνιμη βλάβη».

Αναφερόμενος στην πρώτες ημέρες του σε ένα οικοτροφείο στο Salisbury, θυμήθηκε πως ένας από τους δασκάλους του "με τράβηξε στα γόνατά του και έβαλε το χέρι του μέσα στο σορτς μου."

Είπε ότι και άλλα παιδιά του σχολείου είχαν κακοποιηθεί από τον ίδιο δάσκαλο, αλλά κατέληξε: «Δεν νομίζω ότι άφησε σε κάποιον από εμάς μόνιμη βλάβη».

«Θεωρώ ότι δεν μπορείτε να καταδικάζετε τους ανθρώπους μιας παλαιότερης εποχής με τα πρότυπα της δική μας. Ακριβώς όπως δεν κοιτάμε πίσω στο 18ο και 19ο αιώνα και καταδικάζουμε τους ανθρώπους για ρατσισμό κατά τον ίδιο τρόπο που θα καταδικάζαμε ένα σύγχρονο άνθρωπο για ρατσισμό, κοιτάζω πίσω μερικές δεκαετίες στην παιδική ηλικία μου και βλέπω πράγματα όπως ο ραβδισμός, ως «ήπια παιδεραστία», και δεν μπορώ να το καταδικάσω με τα ίδια κριτήρια που θα έκανα εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος σήμερα», είπε.

Είπε ότι οι περιπτώσεις παιδοφιλίας που αφορούν βιασμούς και δολοφονίες δεν θα πρέπει να συνδέονται με αυτό που αποκάλεσε «μόνο ήπιο άγγιγμα».

Ο Peter Watt, διευθυντής της Εθνικής Εταιρείας Προστασίας του Παιδιού από τη Βία, χαρακτήρισε τις παρατηρήσεις του Dawkins «μια τρομερή προσβολή» σε εκείνους που έχουν κακοποιηθεί και υποφέρουν από τις συνέπειες για δεκαετίες.

«Ο κ. Dawkins φαίνεται να πιστεύει ότι επειδή ένα έγκλημα διαπράχθηκε πριν από πολύ καιρό θα πρέπει να το κρίνουμε με διαφορετικό τρόπο», δήλωσε ο Watt. "Αλλά γνωρίζουμε ότι τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης υποφέρουν το ίδιο είτε κακοποιήθηκαν πριν από 50 χρόνια είτε κακοποιήθηκαν χθες."

Ο Peter Saunders, ιδρυτής του Εθνικού Συνδέσμου για Άτομα που Κακοποιήθηκαν στην Παιδική Ηλικία, ο οποίος είναι και ο ίδιος θύμα κακοποίησης, δήλωσε στους Times ότι τα σχόλια του Dawkins προκαλούν θλίψη και δεν βοηθάνε, προσθέτοντας: «Η κακοποίηση σε όλες τις μορφές της, είναι πάντα λάθος. Το κακό είναι κακό και πρέπει να το αμφισβητήσουμε όποτε και όπου αυτό συμβαίνει». 

--------------------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Στηρίξτε......

  • Η σαλάτα του Νεοέλληνα - Δεν θέλω να μπω στο γαϊτανάκι του πολέμου που (για ακόμα μια φορά σε αυτή τη χώρα) έχει ξεσπάσει σχετικά με την επικείμενη συμφωνία των Πρεσπών, μα δεν μπο...
    Πριν από 5 χρόνια