ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Καλή κι ευλογημένη ημέρα (25/01/2012)!!!

Φίλοι μου καλή κι ευλογημένα μέρα! Μεγάλη μέρα σήμερα για την Ορθοδοξία. Εορτάζει μία από τις μεγαλύτερες μορφές της Εκκλησίας μας. Ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος. Χρόνια πολλά κι ευλογημένα σε όλους τους εορτάζοντες. 

Το απολυτίκιο του αγίου




Το απόφθεγμα της ημέρας!
Σε ερώτησι του Αγίου Παμβώ προς τον άγιο Αντώ­νιο. τί να κάνη (για την σωτηρία του) ο Άγιος απήντησε: Μην έχης πεποίθησι στην αρετή σου, μη σκαλώνη η σκέψι σου ανώφελα σε κάτι που ανήκει στο παρελθόν, και έχε κυ­ριαρχία στη γλώσσα σου και στην κοιλιά σου.

Πρόγραμμα μελέτης Κ. Διαθήκης - 2η μέρα (ολοκλήρωση σε 89 ημέρες)
Κατά Ματθαίον: Τρίτο (3ο) κεφάλαιο

Πρόγραμμα μελέτης Κ. Διαθήκης -2η μέρα (ολοκλήρωση σε 365 ημέρες)
Κατά Ματθαίον: Τρίτο (3ο) κεφάλαιο

Πρόγραμμα μελέτης Π. Διαθήκης - 2η μέρα (ολοκλήρωση σε 365 ημέρες)
Γένεση - Κεφάλαια 7-9

Η ανάρτηση της ημέρας
π. Γεώργιος Φλορόφσκυ: Ο βίος του αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου

Βιβλίο: Η πρόταση της ημέρας
Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος: Ο πληγωμένος αετός
Συγγραφέας: Παπαδόπουλος Στυλιανός
Εκδότης: Αποστολική Διακονία
Έτος Έκδοσης: 2001
Τόπος Έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός Σελίδων: 399
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Τιμή:  €15.22 με ΦΠΑ

Άποψη (δική μου): Εξαιρετικό. Το βιβλίο που με βοήθησε να γνωρίσω και να αγαπήσω πραγματικό τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο. Όσοι δεν το έχετε διαβάσει, "σπεύστε"....


Πού μπορώ να πάω σήμερα;
1. Ιερά αγρυπνία επί τη εορτή του Οσίου Ξενοφώντος και της οικογενείας του θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Πειραιώς την Τετάρτη 25/1 το βράδυ.(8:30μμ-1:00πμ)
……………………………………………………………………….
2. Ιερά αγρυπνία επί τη μνήμη του Οσίου Αρκαδίου, θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κορίνθου την Τετάρτη 25/1 το βράδυ. (9:00μμ). Θα τεθούν σε προσκύνηση λείψανα του Οσίου.
……………………………………………………………………….
3. Με θέμα «Η Εκκλησία στη διακονία των φυλακών, έμπρακτη αγάπη» θα μιλήσει ο π. Εμμανουήλ Μήτρου, υπεύθυνος της Ομάδας Συμπαραστάσεως κρατουμένων και αποφυλακισθέντων της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης, την Τετάρτη 25/1 στις 6:00μμ στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου (Παναγίτσα) Παλαιού Φαλήρου.
………………………………………………………………………….
4. Στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και Αγίας Φωτεινής Υμηττού την Τετάρτη 25/1 στις 5:30 το απόγευμα θα μιλήσει ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Χριστινάκης με θέμα «Γυναίκα και ισότητα των δύο φύλων».

--------------------------------------------
Φίλοι μου, πριν φύγετε για τις δουλειές σας, απολαύστε μία από τις καλύτερες μουσικές που έχουν γραφεί.....για τηλεοπτική σειρά. Κατ' εμέ η καλύτερη. 
Με την ευχή "Για ένα καλύτερο αύριο.....".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Στηρίξτε......

  • Η σαλάτα του Νεοέλληνα - Δεν θέλω να μπω στο γαϊτανάκι του πολέμου που (για ακόμα μια φορά σε αυτή τη χώρα) έχει ξεσπάσει σχετικά με την επικείμενη συμφωνία των Πρεσπών, μα δεν μπο...
    Πριν από 5 χρόνια