ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Κατά Ματθαίον - Κεφάλαιο 17


Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ 
17 Μετά έξι ημέρες ο Ιησούς παραλαμβάνει τον Πέτρο και τον Ιάκωβο και τον Ιωάννη τον αδελφό του, και τους ανεβάζει σ’ ένα υψηλό όρος ιδιαιτέρως. 2Και μεταμορφώθηκε μπροστά τους, και το πρόσωπό του έλαμψε όπως ο ήλιος, και τα ενδύματά του έγιναν λευκά όπως το φως. 3Και ιδού εμφανίστηκαν σ’ αυτούς ο Μωυσής και ο Ηλίας, και συνομιλούσαν μαζί του.

4Ο δε Πέτρος έλαβε το λόγο και είπε στον Ιησού: «Κύριε, είναι καλό να μείνουμε εδώ. Αν θέλεις, να κάνουμε εδώ τρεις σκηνές, μία για σένα, μία για τον Μωυσή, και μία για τον Ηλία». 5Ενώ ακόμη αυτός μιλούσε, ιδού ένα φωτεινό σύννεφο τους σκέπασε, και ιδού μία φωνή από το σύννεφο, η οποία έλεγε: Αυτός είναι ο Υιός μου ο Αγαπητός, τον οποίο εξέλεξα. σ’ αυτός να υπακούετε.  6Όταν άκουσαν οι μαθητές, έπεσαν με το πρόσωπό τους στη γη, διότι φοβήθηκαν πάρα πολύ. 7Τότε ο Ιησούς τους πλησίασε, τους άγγιξε και είπε: «Σηκωθείτε και μη φοβήσθε». 8Σήκωσαν τότε τα μάτια τους και δεν είδαν κανένα, παρά τον Ιησού μόνο. 9Και όταν κατέβαιναν από το όρος, ο Ιησούς τους έδωσε εντολή λέγοντας: «Να μη πείτε σε κανέναν αυτό που είδατε, έως ότου ο Υιός του ανθρώπου αναστηθεί εκ νεκρών».


ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ 
10Οι δε μαθητές του του υπέβαλλαν το εξής ερώτημα: «Γιατί άραγε οι γραμματείς λέγουν, ότι πρόκειται να έλθει πρώτα ο Ηλίας;». 11Ο δε Ιησούς απαντώντας τους είπε: «Ο Ηλίας βεβαίως έρχεται πρώτα και θα τα τακτοποιήσει όλα. 12Αλλά σας λέγω ότι ο Ηλίας ήδη ήλθε και δεν τον αναγνώρισαν, αλλά του έκαναν όσα θέλησαν. Έτσι και ο Υιός του ανθρώπου μέλλει να πάθει απ’ αυτούς». 13Τότε κατάλαβαν οι μαθητές, ότι τους μίλησε για τον Ιωάννη τον Βαπτιστή. 



ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΕΛΗΝΙΑΖΟΜΕΝΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 
14Και όταν έφθασαν στο πλήθος του λαού, ήλθε σ’ αυτόν κάποιος άνθρωπος, που γονάτισε μπροστά του 15και έλεγε: «Κύριε ελέησε τον υιό μου, διότι σεληνιάζεται και υποφέρει φοβερά. Πολλές φορές πέφτει στη φωτιά και πολλές στο νερό. 16Και τον έφερα στους μαθητές σου, αλλά δεν μπόρεσαν να τον θεραπεύσουν». 17Ο δε Ιησούς είπε τότε: «Ω γενεά άπιστη και διεστραμμένη! Έως πότε θα είμαι μαζί σας; Έως πότε θα σας ανέχομαι; Φέρτε μου αυτόν εδώ». 18Και στρεφόμενος προς αυτόν έδωσε αυστηρό παράγγελμα ο Ιησούς και βγήκε απ’ αυτόν το δαιμόνιο και θεραπεύτηκε το παιδί από τι στιγμή εκείνη. 19Τότε πήγαν οι μαθητές στον Ιησού ιδιαιτέρως και του είπαν: «Γιατί εμείς δεν μπορέσαμε να το βγάλουμε (το δαιμόνιο);». 20Ο δε Ιησούς τους είπε: «Λόγω της απιστίας σας. Αληθινά σας λέγω, αν έχετε πίστη (θερμή και δυνατή) σαν τον σπόρο του σιναπιού, θα πείτε σ’ αυτό το όρος: “Μετατοπίσου από εδώ εκεί”, και θα μετατοπισθεί. Και τίποτε δεν θα είναι αδύνατο σε σας. 21Αυτού του είδους τα δαιμόνια δεν βγαίνουν, παρά με προσευχή και νηστεία». 


ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΡΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ 
22Ενώ περιόδευαν στη Γαλιλαία, τους είπε ο Ιησούς: «Μέλλει ο Υιός του ανθρώπου να παραδοθεί σε χέρια ανθρώπων. 23Και θα τον θανατώσουν, και την τρίτη μέρα θα αναστηθεί». Και λυπήθηκαν πάρα πολύ.


Ο ΙΗΣΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟ 
24Όταν ήλθαν στην Καπερναούμ, πήγαν στον Πέτρο οι εισπράκτορες του φόρου των διδράχμων (για το ναό) και είπαν: «Ο διδάσκαλός σας δεν πληρώνει τον φόρο των διδράχμων;». 25Λέγει (ο Πέτρος): «Ναι (πληρώνει)». Και όταν μπήκε στο σπίτι, τον πρόλαβε ο Ιησούς και είπε: «Τι νομίζεις, Σίμων; Οι βασιλείς της γης από ποιους εισπράττουν δασμούς ή φόρο; Από τα παιδιά τους ή από τους ξένους;» 26Του λέγει ο Πέτρος: «Από τους ξένους». Του είπε (τότε) ο Ιησούς: «Συνεπώς τα παιδιά εξαιρούνται. 27Αλλά για να μη τους σκανδαλίσουμε, πήγαινε στη λίμνη και ρίξε αγκίστρι και πάρε το πρώτο ψάρι, που θα βγάλεις, και άνοιξε το στόμα του, και θα βρεις μέσα του ένα τετράδραχμο. Παρ’ το και δώσ’ το σ’ αυτούς για μένα και για σένα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Στηρίξτε......

  • Η σαλάτα του Νεοέλληνα - Δεν θέλω να μπω στο γαϊτανάκι του πολέμου που (για ακόμα μια φορά σε αυτή τη χώρα) έχει ξεσπάσει σχετικά με την επικείμενη συμφωνία των Πρεσπών, μα δεν μπο...
    Πριν από 5 χρόνια