ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

"Η αφίσα των γερμανικών οφειλών στην Ελλάδα"

Με αφορμή την μαύρη επέτειο της Σφαγής του Διστόμου από τους Ναζί αλλά και τη γενική λήθη, η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ και το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ προχώρησαν στην δημιουργία αφίσας των συνολικών Γερμανικών οφειλών και αποζημιώσεων προς την Ελλάδα και τους Έλληνες! Προς την Ελλάδα με τις καταστροφές, το Κατοχικό «Δάνειο» και την αρπαγή πολιτισμικών θησαυρών μας και προς τους Έλληνες ως θύματα Ολοκαυτωμάτων και καταστροφών της περιουσίας τους!



πηγή: www.noiazomai.net/

ΜΑΡΤΥΡΙΑ : «Η Ελλάς είναι προορισμένη να εκπληρώσει το σχέδιο του Θεού»

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΛΟΓΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΣΕ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗ

Πριν λίγες ημέρες Ηγούμενος μονής του Αγίου Όρους είδε κάποιον προσκυνητή στο προαύλιο της μονής θλιμμένο και τον πλησίασε.

«Τι έχεις παιδί μου και είσαι έτσι;» τον ρώτησε.

«Δεν βλέπεις γέροντα τι γίνεται; Οι Τούρκοι θέλουν να μας πάρουν το Αιγαίο, οι σκοπιανοί την Μακεδονία, οι Αλβανοί την Ήπειρο, οι Ευρωπαίοι θέλουν να μας διαλύσουν εντελώς, πώς να είμαι;»

«Άκουσε να σου πω παιδί μου...

Για τον Θεό η Ελλάδα είναι το προζύμι της ανθρωπότητας!

Είναι προορισμένη να φέρει το έλεος του Θεού στον κόσμο και να σκορπίσει παντού το Φως του Χριστού.

Οι επίγειες δυνάμεις του κακού μπορεί να θέλει να την διαλύσουνε αλλά δεν θα καταφέρουν τίποτα!

Η Ελλάς είναι προορισμένη να εκπληρώσει το σχέδιο του Θεού.

Μπορεί να περάσουμε θλίψεις, μπορεί να περάσουμε διωγμούς, μπορεί να περάσουμε πείνες, μπορεί να περάσουμε και θάνατο ακόμα αλλά το σχέδιο του Θεού θα εκπληρωθεί μέσω της Ελλάδας».

---------------------------------
πηγή: hggiken.pblogs.gr

π. Αλεξάνδρου Σαργκούνωβ: "Μεταξύ Σταυρού και προδοσίας" (Ομιλία στο μαρτύριο του νεομάρτυρος Ευγένιου Ροντιόνοφ)

Σήμερα όπου τιμούμε την μνήμη των ρώσων αγίων μαρτύρων και ομολογητών, προσευχόμαστε όπως ο Θεός να δωρήσει στην εκκλησία Του την χάρη της μετανοίας στο μέτρο που εφανερώθη η δικαιοσύνη των αγίων της. Δεν θυμόμαστε μόνο αυτούς που υπέφεραν κατά τους διωγμούς των κομμουνιστών, αλλά και γι'αυτούς που υπέφεραν για τον Χριστό στις μέρες μας. Γνωρίζουμε τα ονόματα των ιερομονάχων που δολοφονήθηκαν από τους σατανιστές το 1993 στην Όπτινα αλλά και τα ονόματα άλλων μοναχών, ακόμη και παιδιών επειδή ήταν χριστιανοί ορθόδοξοι.

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

"Raus" (Ένα πολύ συγκινητικό βίντεο)

Ένα καταπληκτικό βίντεο, όπου μέσα σε 2,5 λεπτά λέει τα πάντα. Επίκαιρο όσο ποτέ, ιδίως μετά τις εκλογές. Ένα βίντεο όπου μπορεί να διαβαστεί με "κομματικά" γυαλιά αλλά και με πατριωτικά. Ναι, πιστεύω ότι είναι εντελώς αντίθετες αυτές οι αναγνώσεις. Ιδίως για έναν άνθρωπο σαν κι εμένα που δεν θέλει να ταλαντεύεται αναμεσα στην μασωνική δεξιά και την άθεη αριστερά. Γιατί όποιος πιστεύει ότι δεν ισχύει αυτό σημαίνει ότι γεννήθηκε σήμερα (ούτε καν χθες) και το μυαλό του βρίσκεται είτε σε νηπιακή είτε σε κατάσταση λοβοτομής!




Εφραίμ Φιλοθεΐτης: "Το τελειωτικό κτύπημα" (Εκτρώσεις)

Αγαπητά μου παιδιά,

Σήμερα η γη μας ποτίζεται συνεχώς από πολύ αίμα, από τους πολέμους και τόσα άλλα που συμβαίνουν. Ποτίζεται όμως και με αθωότερο αίμα από το του Άβελ, και το αίμα αυτό είναι της βρεφοκτονίας. Είναι το αίμα των αθώων βρεφών, των απροστάτευτων υπάρξεων, το οποίον χύνεται από τις ίδιες τις μητέρες των.

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Ιερός ναός Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου Ν. Σεπολίων: "Αγρυπνία επί τη εορτή του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου"

Ιερά αγρυπνία επί τη εορτή του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου και του Αγίου Παϊσίου του Μεγάλου  θα τελεσθεί  τη  Δευτέρα 18/6  το βράδυ στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Νέων Σεπολίων στις  10:00μμ.


Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Κάλλιστος Αγγελικούδης: "Ο πρακτικός και ο θεωρητικός"

28. Ο πρακτικός δεν μπορεί να μην ψάλλει, γιατί επιδιώκει για τον εαυτό του την πραότητα και την εγρήγορση που αρμόζει στους πρακτικούς. Να ψάλλει όμως ο θεωρητικός, δεν μπορεί ή δε θέλει. Δεν μπορεί, γιατί δέχεται την ενέργεια της θείας χάρης και γεμίζει τελείως με πνευματική τρυφή μέσα σε σιωπή, καθώς ευφραίνεται κυρίως μέσα σε ατάραχη και ήσυχη καρδιά.

Όποιος και να "βγει", θα περάσουμε ό,τι επιτρέψει ο Θεός

Ιησούς Χριστός· άρχων των βασιλέων της γης (Αποκ. 1,5)

Μία μέρα πριν τις εκλογές και κάνοντας μία "βόλτα" από κάποια αυτοαποκαλούμενα ορθόδοξα sites, απορώ με το θράσος τους να θέλουν να κατευθύνουν τους Έλληνες, στο όνομα του Ιησού Χριστού να ψηφίσουν ένα συγκεκριμένο κόμμα με το πρόσχημα ότι είναι φιλοεκκλησιαστικό.

Ειλικρινά, πιστεύει κανείς, ότι υπάρχει αρχηγός κόμματος, τόσο συνειδητά Ορθόδοξος και πατριώτης, ώστε αν χρειαστεί να δώσει και το αίμα του για την Εκκλησία και την Πατρίδα; Εύχομαι να υπάρχει.

Πιστεύει κανείς, ότι υπάρχει αρχηγός κόμματος, που αν έρθει στην εξουσία, θα πάρει πίσω όλους τους αντίθεους νόμους, όπως το νόμο για τις εκτρώσεις (σκοτώνουμε νόμιμα 120000 παιδιά το χρόνο), την μη αναγραφή θρησκεύματος στις ταυτότητες, την αλλαγή του μαθήματος των θρησκευτικών σε θρησκειολογία και άλλα πολλά;

Ας μην ξεχνάμε, ότι η πολιτική είναι η τέχνη του να παρουσιάζει το ψέμα ως αλήθεια. Ξέρετε ποιος είναι ο πρώτος διδάξας; Ξέρετε τι έπαθε αυτός που τον πίστεψε;

Με λίγα λόγια. Όλοι ας πάμε να ψηφίσουμε, ότι νομίζουμε, αλλά πάντα με μία σκέψη στο μυαλό μας. Κύριος της Ιστορίας και τελικός νικητής θα είναι ο Χριστός. Κανείς άλλος. Και όποιος και να βγει, θα περάσουμε ό,τι επιτρέψει ο Θεός, έτσι ώστε να μετανοήσουμε. Τόσο απλά. Ό, τι περνάμε τώρα, δεν το περνάμε επειδή έχουμε κακούς πολιτικούς αλλά επειδή ο Θεός επιτρέπει να έχουμε τέτοιους πολιτικούς εξαιτίας της αμετανοησίας μας.  Ας έλθουμε "εις εαυτόν" και μετά θα μιλάμε σε άλλη βάση. 

Γι' αυτό καλά θα έκαναν κάποια "ορθόδοξα" ιστολόγια να ασχολούνται με το πώς θα οδηγηθούμε σε μετάνοια έτσι ώστε ο Θεός να μας δώσει έναν Κυβερνήτη που θα αξίζει στην Ελλάδα και την ιστορία της. Όλα τα άλλα εξυπηρετούν άλλου είδους σκοπιμότητες. 


Ο Θεός να μας ευλογεί και να μας φωτίζει! Καλή μετάνοια σε όλους μας!!!


"Γέροντας Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης – Ιχνηλασία ζωής"


(Σεραπίωνος Σιμωνοπετρίτου)

«Εγνώρισάς μοι οδούς ζωής· πληρώσεις με ευφροσύνης μετά του προσώπου σου…» (Ψαλμ. 15,11)

Ο Γέροντας αρχιμανδρίτης Αιμιλιανός, κατά κόσμον Αλέξανδρος Βαφείδης, Καθηγούμενος της καθ' ημάς Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας από το 1973 εως το 2000, γεννήθηκε στην Νίκαια Πειραιώς το 1934 από ευσεβείς γονείς, η καταγωγή του όμως εχει μικρασιατικές ρίζες.
Η εκ πατρός γιαγιά του Ευδοξία ήταν Κωνσταντινουπολίτισσα, ο δε παππούς του Αλέξανδρος κατήγετο από την Σηλυβρία της Θράκης και εφοίτησε στην περιώνυμη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Το έτος 1906 μετοίκησαν στα Σήμαντρα της ευλογημένης γης της Καππαδοκίας, όπου εχρημάτισαν δημοδιδάσκαλοι για τις ανάγκες του ελληνισμού, και στην Ελλάδα ήλθαν μετά την μικρασιατική καταστροφή και την ανταλλαγή των πληθυσμών.



"Άγιος Τύχων Επίσκοπος Αμαθούντος" (16 Ιουνίου)

Η ζωή του αληθινού χριστιανού πρέπει να εμπνέεται πάντα απ’ την αγάπη. Γιατί η αγάπη είναι και μένει το κύριο και ουσιαστικό γνώρισμα του ανθρώπου, που έδωσε την καρδιά του στον Θεό. Και ο Τύχων που υπήρξε ένας πραγματικός άνθρωπος του Θεού, την αγάπη προς τους άλλους έκαμε βίωμα και σκοπό του. Το μαρτυρεί η ζωή του. Γεννήθηκε στην Αμαθούντα της Κύπρου, τη σημερινή Παλαιά Λεμεσό κατά τον τέταρτο αιώνα μ.Χ. Οι γονείς του, ευλαβείς κι ενάρετοι έσπευσαν απ’ την πρώτη στιγμή, να αφιερώσουν το παιδί τους στον Θεό.

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Χρυσόστομος, μητρ. Χαλκίδος: "Εγκύκλιος για το σοβαρό φαινόμενο των αυτοκτονιών"

Εγκύκλιος του Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, η οποία αναγνώσθηκε την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Χριστιανοί μου ευλογημένοι,

Θλίψη και ανησυχία μεγάλη προκαλούν σε όλους μας οι αυτοκτονίες, που διαρκώς αυξάνονται και φαίνεται να έχουν σαν κύρια αιτία τους την δεινή οικονομική κατάσταση, στην οποία ευρίσκεται τα τελευταία χρόνια η πατρίδα μας.

Γέρων Παΐσιος: "Μέχρι που να κυκλοφορήσουν οι νέες ταυτότητες, μπορεί νά 'ρθη η οργή του Θεού"

- Γέροντα, είπε κάποιος: «Πώς το πεντοχίλιαρο έχει το 666 και τό χρησιμοποιούμε; Το ίδιο θα είναι και η ταυτότητα».
- Το πεντοχίλιαρο είναι νόμισμα - και η λίρα της Αγγλίας έχει επάνω την Βικτώρια " αυτό δεν με πειράζει. «Τα Καίσαρος Καίσαρι»". Εδώ όμως είναι η ταυτότητα μου, είναι κάτι προσωπικό- δεν είναι νόμισμα. Ταυτότητα σημαίνει ό,τι και η λέξη " ταυτίζεται δηλαδή κανείς μ' αυτά που δηλώνει. Βάζουν τον διάβολο και υπογράφω ότι τον αποδέχομαι. Πώς νά τό κάνω αυτό;
- Γέροντα, τί σχέση έχει αυτη η ταυτότητα με τό σφράγισμα;
- Η ταυτότητα δεν είναι τό σφράγισμα· είναι η εισαγωγή τού σφραγίσματος.
- Ο κόσμος, Γέροντα, ρωτάει τι να κάνουν σχετικά με τις νέες ταυτότητες.

Έρχονται οι νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες το Φθινόπωρο!!!

Να τι συμβαίνει για μία ακόμα φορά πίσω από τις πλάτες μας. Και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο με υπηρεσιακή κυβέρνηση. Το σχέδιο για την «κάρτα του πολίτη» που με πάθος προσπάθησε ο πρώην πρωθυπουργός να καθιερώσει (αλλά δεν τα κατάφερε) το επαναφέρουν με άλλο όνομα. Εκεί που όλων το ενδιαφέρον είναι στραμμένο σε μνημόνια και εκλογές, η Νέα Τάξη συνεχίζει την πορεία της… Πως; Διαβάστε αρχικά το σημερινό Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και θα καταλάβετε…

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

"Τί είναι ο ανθρώπινος νους χωρίς το Χριστό";


(Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς)

Χωρίζεται ο άνθρωπος από τον Χριστό; Τότε χωρίζεται από την μοναδική λογική έννοια του «όντος» του, της ζωής του, της υπάρξεώς του. Χωριζόμενος ο άνθρωπος από τον Χριστό, χωρίζεται και από την μόνη λογική έννοια της ψυχής του, του «νοός» του, της συνειδήσεώς του, του θελήματός του, του σώματός του.

Τί είναι ο ανθρώπινος νους χωρίς τον Χριστό;

Είναι ένας μαρτυρικός, βασανιστικός θρήνος. Τί είναι η ψυχή του ανθρώπου χωρίς τον Χριστό; Είναι ένα ομιλούμενο σκιάχτρο. Τί είναι η συνείδησή του, ή βούλησή του; Είναι ένας απελπισμένος τυφλός. Τί είναι το σώμα του χωρίς το Χριστό; Είναι ένα αηδιαστικό, σιχαμερό σκουλήκι. Τί είναι το θέλημα του; Είναι ένας αβοήθητος εγκληματίας. Τί είναι γενικά ο άνθρωπος χωρίς τον Χριστό; Είναι ένα φοβερό εξωτερικό θέαμα. Έτσι και κάθε άλλο δημιούργημα, από τον άγγελο μέχρι και το πιό ασήμαντο ον, χάνει κάθε λογική έννοια της υπάρξεώς του, αν δεν διατηρήσει στο «είναι» του, τον Κύριο Ιησού Χριστό.


"Δεν ήθελαν την ελληνική σημαία"

Στην Κύπρο υπάρχουν ακόμη Έλληνες, και αυτό θα πρέπει να το αποδεχτούν όλοι. Φαίνεται όμως ότι κάποιοι δεν το αποδέχονται.

Ο υπουργός Άμυνας είχε φιλοξενήσει μια Γαλλίδα επίσημο στην ταβέρνα ΑΙΓΑΙΟΝ και όντας ευχαριστημένος έκλεισε όλο το χώρο για το γεύμα προς τιμήν των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 26 Σεπτεβρίου στο πλαίσιο της Προεδρίας. Έλα όμως που κάποιος έβαλε το χέρι του…

Αθανάσιος Ρακοβαλής: "Προφητείες: Πονηρές μεθοδεύσεις και προβληματικές προσωπικότητες"

Τι κάνει άραγε μερικούς ανθρώπους να "κολλάνε" κυριολεκτικά σε προφητείες για το τέλος τού κόσμου, ή για σημαντικά γεγονότα που προφητεύονται, αντί να περιμένουν να δουν την εκπλήρωση με υπομονή; Πρόκειται μόνο για πρόβλημα προσωπικοτήτων, ή λανθάνοντος ζήλου, ή μήπως υπάρχουν και κάποιοι προβοκάτορες πίσω απ' όλα αυτά, με απώτερο σκοπό να σκανδαλίσουν; Ερωτήματα που εξετάζει το παρόν άρθρο τού κυρίου Ρακοβαλή, με αφορμή πρόσφατες φήμες για επικείμενο πόλεμο.

Κάλλιστος Αγγελικούδης: "Περί θεωρίας"

27. Η κτίση με όσα νοητά έχει και η Γραφή με όσα πνευματικά, μαρτυρούν τη δόξα του Θεού και τη βασιλεία και τη σοφία και τη δύναμη και γενικά τη μεγαλοπρέπειά Του. Πόση όμως και ποια είναι η δυνατότητα της μαρτυρίας τους; Πάρα πολύ λίγη και σαν μια σταγόνα από ένα πέλαγος. Ο Θεός δεν έβαλε, να πω έτσι, σε ενέργεια ολόκληρη την άπειρη δύναμή Του ή τη σοφία Του ή τη δόξα και τη μεγαλοπρέπειά Του για να κάνει όσα έκανε —κάθε άλλο μάλιστα—, αν και σ' εμάς φαίνονται μεγάλα και ένδοξα και γεμάτα σοφία και δύναμη. Αλλά έκανε ό,τι χρειαζόταν, από περίσσεια αγαθότητας. 

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

+Γερ. Σωφρονίου: "Η σκέψη μου είναι πολύ απλή"

Αν ο Χριστός δεν είναι Θεός, τότε εμείς μένουμε στο σκοτάδι και είναι αδύνατο να δικαιώσουμε τον Θεό βλέποντας τα ατελείωτα παθήματα του κόσμου. Αν όμως πραγματικά ο Χριστός είναι Θεός, όπως εμείς αδίστακτα πιστεύουμε, τότε κανένας δεν μπορεί να μεμφθεί τον Θεό για τα κακά που διαδραματίζονται στον κόσμο. Χάρη στην εμφάνιση του Χριστού γνωρίζουμε τώρα ποιός είναι ο Θεός. Τον αγαπούμε και δεν επιρρίπτουμε σε Αυτόν καμία μομφή. Ο Χριστός μας φανέρωσε τον Θεό, ο οποίος είναι Φως «και σκοτία εν Αυτώ ουκ έστιν ουδεμία».

π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου: "Περί Νοεράς Προσευχής"

Απομαγνητοφωνημένη ομιλία σε σύναξη νέων (21-05-2010)

Θα ήθελα σήμερα να μιλήσω και για τη Νοερά Προσευχή και πώς αυτή καλλιεργείται μέσα στην ψυχή, επειδή γίνομαι εισπράκτορας πολλών επιθυμιών γι’ αυτό το θέμα.

Καθώς εγώ δεν είχα να σας πω τη δική μου άποψη ανέτρεξα στον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη και άντλησα από το βιβλίο του «Συμβουλευτικό Εγχειρίδιο» το οποίο το γράφει ο Αγ.Νικόδημος ο Αγιορείτης χωρίς να έχει δίπλα του βιβλία. Κάθισε, δηλαδή και έγραψε αυτό το βιβλίο ολόκληρο ως επιστολή σε έναν συγγενή του Επίσκοπο για να τον νουθετεί και να τον καταρτίζει σε θέματα πνευματικά μόνο από αγάπη και φιλότιμο. 

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Κάλλιστος Αγγελικούδης: "Η ταπείνωση και η θεωρία (2)"


26. Ο νους που επιστρέφει με τη βοήθεια της χάρης στο Θεό, στην αρχή κατέχεται από μια κατάσταση αυτοκατηγορίας, γι' αυτό και ο άνθρωπος που έχει αυτόν το νου πενθεί και θρηνεί και πονεί και κλαίει και συντρίβει όσο επιβάλλεται την καρδιά του και μέρα με τη μέρα καθαρίζει την εμπάθειά της και ταπεινώνεται, όπως είναι εύλογο, όχι βέβαια χωρίς πολλή λύπη. 

"Όσιος Πέτρος ο Αθωνίτης"

Ένας από τους περιφημότερους ασκητές του αγιοτόκου Άθωνα. Κατά τούς βιογράφους του ήταν στρατιωτικός στό επάγγελμα και άνηκε στ' ανακτορικά τάγματα των «σχολαρίων». Πολεμώντας κατά των Αράβων αιχμαλωτίσθηκε στη Μεσοποταμία και αλυσοδεμένος οδηγήθηκε στή φυλακή. Μέ θαυμαστό τρόπο απελευθερώθηκε από τούς αγίους Νικόλαο και Συμεών τόν Θεοδόχο και κατευθύνθηκε στή Ρώμη, όπου κι έγινε κατά τον πόθο του μοναχός.

Επιστρέφοντας στην Ανατολή, το πλοίο που τον μετέφερε σταμάτησε στον Άθωνα και ο όσιος εγκαταστάθηκε σε ερημικό τόπο, που του τον υπέδειξε η Θεοτόκος με τον άγιο Νικόλαο.

"Ιρένα: Η γυναίκα που δεν πρέπει να ξεχαστεί"!

Τη λένε Ιρένα και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, εργαζόταν στο γκέτο της Βαρσοβίας ως ειδική υδραυλικός υπονόμων.

Η Ιρένα, «έφυγε» πρόσφατα στα 98 της χρόνια, έχοντας σε όλη της τη ζωή, έναν απώτερο σκοπό.

Ούσα Γερμανίδα, ήξερε ποια ήταν τα σχέδια των ναζί για τους εβραίους.

Η Ιρένα έβγαζε λαθραία βρέφη τοποθετώντας τα στον πάτο της εργαλειοθήκης της ή σε ένα σάκο από λινάτσα που είχε στην καρότσα του φορτηγού της για τα μεγαλύτερα παιδιά.

Ακόμα, είχε ένα σκύλο στην καρότσα, που τον είχε εκπαιδεύσει να γαβγίζει όταν οι ναζί φαντάροι της άνοιγαν να μπει ή να βγει από το γκέτο.


Οι φαντάροι, φυσικά, δεν ήθελαν πάρε-δώσε με το σκύλο, ενώ το γάβγισμά του κάλυπτε τους θορύβους/ήχους που έκαναν τα βρέφη/παιδιά!

Στο διάστημα που το έκανε αυτό, κατάφερε να φυγαδεύσει και να σώσει 2.500 παιδιά και βρέφη.

Συνελήφθη και οι ναζί τη χτύπησαν πάρα πολύ άσχημα και της έσπασαν και τα χέρια και τα πόδια.

Η Ιρένα κράτησε ένα αρχείο με τα ονόματα των παιδιών που είχε διασώσει και το φύλαξε σ΄ένα γυάλινο βάζο που έθαψε κάτω από ένα δέντρο στην αυλή της.

Μετά τον πόλεμο, προσπάθησε να εντοπίσει όσους γονείς είχαν επιζήσει και επανένωσε τις οικογένειες.

Οι περισσότεροι από αυτούς είχαν πεθάνει στους θαλάμους αερίων. Τα παιδιά αυτών, τα βοήθησε να τακτοποιηθούν σε θετές οικογένειες ή να υιοθετηθούν.

Το 2007, η Ιρένα προτάθηκε για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Δεν επελέγη.

Ο Πρόεδρος Ομπάμα το είχε κερδίσει ένα χρόνο πριν γίνει Πρόεδρος, για την εργασία του ως "οργανωτής κοινότητας" για το ACORΝ και ο Αλ Γκορ το κέρδισε το 2007, για ένα φιλμ σχετικά με την υπερθέρμανση της γης...

Εις μνήμην της - 63 χρόνια μετά...

-------------------------------------------
πηγή: briefingnews.gr

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

π. Φιλόθεος Νικολάκης: "Η νηστεία των Αγίων Αποστόλων"

Από την Δευτέρα μετά την Κυριακή των Αγίων Πάντων αρχίζει η νηστεία των Αγίων Αποστόλων, η νηστεία δηλαδή που είναι αφιερωμένη στους Αγίους Αποστόλους και η διάρκειά της ποικίλει αναλόγως με την ημερομηνία τελέσεως της εορτής τού Πάσχα από την οποία εξαρτάται η έναρξή της, δηλαδή η Κυριακή των Αγίων Πάντων.

Η νηστεία αυτή είναι αρχαιοπαράδοτος στην Εκκλησία μας. Πρώτος ο Μέγας Αθανάσιος αναφέρει νηστεία μιάς εβδομάδος μετά την Πεντηκοστή. «Τη γαρ εβδομάδι μετά την αγίαν πεντηκοστήν ο λαός νηστεύσας εξήλθε περί το κοιμητήριον εύξασθαι» (εγράφη περί το 357).

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

"Προσευχή στον Άγιο Λουκά Αρχιεπίσκοπο Κριμαίας εις Ασθενούντα"

Άγιε Ιεράρχα, ομολογητά, διδάσκαλε της αληθείας 

και ανάργυρε ιατρέ Λουκά,

σοι κλίνομεν τα γόνατα της ψυχής και του σώματος

και προσπίπτοντες τοις τιμίοις και ιαματικοίς λειψάνοις σου,

σε παρακαλούμεν, ως τα τέκνα τους πατέρας αυτών.


Άγιος Ισαάκ ο Σύρος: "Περί των τρόπων των αρετών" (Λόγος ΙΣΤ΄)

1. Η άσκησις είναι μητέρα του αγιασμού, από τον οποίο γεννάται η πρώτη γεύσις της αισθήσεως των μυστηρίων του Χριστού, που καλείται βαθμίδα της πνευματικής γνώσεως(1). Κανένας να μη πλανήση τον εαυτό του και φαντασθή ότι μπορεί να φθάση στη βαθμίδα αυτή με μαντείες. Διότι η μιασμένη ψυχή δεν ανεβαίνει στην άγια βασιλεία ούτε ενώνεται με τα πνεύματα των αγίων. Διαμόρφωσε το κάλλος της σωφροσύνης σου με δάκρυα και νηστείες μέσα στην πλήρη ησυχία. 

Ἱερομόναχος Σάββας Ἁγιορείτης: "Αρνητικές επιδράσεις και αποτελέσματα της τηλεόρασης"

Ἡ τηλεόραση εἶναι μία νέα πραγματικότητα ποὺ συνδέθηκε στενὰ μὲ τὴν ζωὴ τοῦ συγχρόνου ἀνθρώπου. Μὲ τὴν τηλεόραση μποροῦμε νὰ ἀποκτήσουμε γνώση τῆς πραγματικότητας ποὺ ὑπάρχει στὸν κόσμο, στὴν κοινωνία, νὰ πληροφορηθοῦμε πολλὰ παγκόσμια καὶ κοινωνικὰ γεγονότα, νὰ μάθουμε τὶς σκέψεις τῶν ἀνθρώπων καὶ τόσα ἄλλα.

"Νέα ανέκδοτη επιστολή(4η)Αγίου Λουκά επισκόπου Κριμαίας προς πνευματικό του τέκνο"

Εδώ θα δημοσιεύσουμε ένα πνευματικό θησαυρό. Πρόκειται για τη αλληλογραφία του Αγ Λουκά επισκόπου Κριμαίας (Βόϊνο Γιασινέτσκι ) με το ηγούμενο Σελαφιήλ της Σιβηρίας ο οποίος είχε πνευματικό δεσμό με το Αγ Λουκά από όταν ήταν λαϊκός με το όνομα Σεργκέϊ. Ο γέροντας με τη σειρά του πρόσφερε αυτόν το πνευματικό θησαυρό –μια σειρά επιστολών από τα τέλη της δεκαετίας του 1940-σε ένα νεαρό Ρουμάνο ο οποίος εξομολογούνταν στον π. Σελαφιήλ μέχρι το θάνατό του το 2007.


Συμφερούπολη, Αύγουστος 1949

Αδελφέ Σέργιε, Κύριος ο Θεός να σε ευλογεί, να σε παρηγορεί και να σου δίνει ουράνιες ευλογίες!

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

"Τό ἔξυπνο πείραμα μίας δασκάλας ποῦ ἔγινε σέ ἑλληνικό σχολεῖο"

Σήμερα στό σχολεῖο ἔπρεπε νά καλύψω τό κενό ἑνός συναδέλφου ποῦ ἔλειπε. Ἔμεινα λοιπόν στήν τάξη καί πρότεινα στούς μαθητές μου νά παίξουμε ἕνα παιχνίδι. Τούς ζήτησα νά φανταστοῦν πῶς εἴμαστε κάτοικοι τῆς Σμύρνης καί μαθαίνουμε ὅτι αὔριο θά κάψουν οἱ Τοῦρκοι τά πάντα καί θά μᾶς ἀναγκάσουν νά φύγουμε ἀπό τά σπίτια μας. Σκεφτεῖτε, λοιπόν, εἶπα στά παιδιά μου, ἕνα μόνο ἀντικείμενο ποῦ θά παίρνατε γιά πάντα μαζί σας ἀπό τό σπίτι σας καί γράψτε τό μέ τό ὄνομά σας σέ ἕνα χαρτί..

H Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να εκπληρώσει το "Τάμα του Έθνους"

Επιτέλους μία πραγματικά ευχάριστη είδηση από μία Ιερά Σύνοδο που δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες. Ευελπιστώ τώρα να κινηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση και για το μάθημα των θρησκευτικών με δυναμισμό και αποφασιστηκότητα. 

Διαβάζω στο Amen.gr

Συνήλθε σήμερα Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2012, στην τρίτη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: "Ομιλία Γ΄ εις το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον"

 Ματθ. 1, 1-16
«Βίβλος γενέσεως Ιησού Χριστού, υιού Δαυίδ, υιού Αβραάμ».


Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

"Οι Έξι Καθημερινές Εργασίες του κάθε πιστού"!

Ζούσε στους πρώτους αιώνας ένας μοναχός, ο οποίος όσες φορές τον ερωτούσε ο Ηγούμενός του «Πώς πηγαίνεις στην υγεία σου, αδελφέ;», αυτός πάντοτε παραπονιόταν ότι ήταν κατάκοπος από την πολλή εργασία.

Ακούγοντας καθημερινώς ο Ηγούμενος το ίδιο παράπονο ερώτησε κάποια ημέρα τον Μοναχό: «Τι είδους εργασία κάμνεις και κοπιάζεις τόσον πολύ, αδελφέ;».

Και ο Μοναχός απάντησε: «Άγιε Ηγούμενε έχω τόσες εργασίες κάθε ημέρα και νύκτα, ώστε οι δυνάμεις μου δεν θα έφθαναν γι’ αυτές, εάν ο Θεός δεν με βοηθούσε.

Peter Frankopan: "Οι Σταυροφόροι ξανάρχονται"

Ελάχιστοι Ελληνες έχουν έναν καλό λόγο να πουν για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα αυτόν τον καιρό. Πιστεύουν ότι είναι η πραγματική αιτία της κρίσης που πλήττει τη χώρα τους, καθώς έσπρωξε εύκολο χρήμα στους Ελληνες πολιτικούς και τώρα ζητεί, σαν τον Σάιλοκ, να αποζημιωθεί με ανθρώπινο κρέας. Το ίδιο συνέβη και πριν από 800 χρόνια. Οι άνδρες της 4ης Σταυροφορίας, οι οποίοι είχαν αρχικά ξεκινήσει να πολεμήσουν για τη Χριστιανοσύνη στους Αγίους Τόπους, βρέθηκαν αντ’ αυτού να λεηλατούν την Κωνσταντινούπολη, την πρωτεύουσα της ελληνόφωνης Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, με αφορμή τα τεράστια χρέη που είχε συσσωρεύσει στη Δύση.

Συγκλονιστική εμπειρία από το Άγιο Όρος σχετική με την ύπαρξη των "αόρατων γυμνών ασκητών"

Σχετικώς με το γεγονός που ζήσαμε στο Κελλί του Προφήτου Δανιήλ, παραθέτουμε παρακάτω την καταγραφή αυτού του γεγονότος, πιστεύοντας πως αξίζει να γνωστοποιηθεί και σε άλλους.

Εξ αρχής θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι έχουμε την βεβαιότητα ότι δεν λέμε κάτι πρωτάκουστο ή ότι τα παρακάτω αποτελούν μία αξεπέραστη πνευματική εμπειρία στο «Περιβόλι της Παναγίας». Αντιθέτως, γνωρίζουμε ότι είναι μία μαρτυρία από τις πολλές, η οποία αν ίσως και δεν έχει την ισχύ να επιβεβαιώσει ακράδαντα την παράδοση για τους ερημίτες και αόρατους ασκητές του Αγίου Όρους, είναι όμως μία επιπλέον επανάληψη αυτής της παραδόσεως, και το βασικότερο, ότι εξ άπαντος αποτελεί μία βέβαιη μαρτυρία της ζωής των Αγιορειτών πατέρων, που συνεχίζει την ασκητική παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Αγιορείτη μοναχού: "Ο καρπός μιας νυχτερινής προσευχής

- Δι' ευχών των αγίων Πατέρων ημών ..., η φωνή του Αφυπνιστή αντήχησε μέσα στην παγωμένη νύχτα του χειμώνα και ταυτόχρονα ένας ρυθμικός χτύπος ακούστηκε στην πόρτα του κελλιού. Ο μοναχός ξύπνησε. Κοίταξε γύρω του. Σκοτάδι απλώθηκε σ' όλο το κελλί του. Η αμέλεια ρίχνει τα πρώτα βέλη της, για να λαβώσει τον αγωνιστή.
- «Είναι νωρίς ακόμη», του ψιθυρίζει. «Κοιμήσου λίγο να ξεκουραστείς και αργότερα με όρεξη ... θα κάνεις τα πνευματικά σου».
Ο μοναχός όμως δε φαίνεται να συμφώνησε με το λογισμό.

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

"Τον έσφαζαν επί δύο λεπτά επειδή έγινε χριστιανός"

Λυπάμαι για την είδηση που αναρτώ αλλά δεν μπορώ να "κλείνω" τα μάτια στην πραγματικότητα και να ασχολούμαι με την "πραγματικότητα" των σιωνιστικών ΜΜΕ. Ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι δεν ασχολούμαι με τέτοιου είδους θέματα, ούτε έχω καμία προφητολαγνεία και πατριδολαγνεία αλλά αυτό με ξεπερνά. 

''Μία είδηση που αφήνει παγερά αδιάφορα τα μεγάλα Μ.Μ.Ε. εντός και εκτός Ελλάδος''
''Την επιθετική συμπεριφορά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής προς άλλους βουλευτές (που κατά καιρούς υπερασπίζονται τους μουσουλμάνους και το ισλάμ) όλοι την καταδικάσαμε, την σφαγή όμως ενός χριστιανού από μουσουλμάνους, την προσπερνάμε απαρατήρητα.......
ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ !!!!!!! (σχόλιο του Ελληνορθόδοξου Παλμού) ''

Λυκούργος Μαρκούδης: "Το θαυμαστό γεγονός της Παναγίας της Βηθλεεμίτισσας"

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ζούμε σε καιρούς δύσκολους. Ίσως μάλιστα για τη χώρα μας τα πράγματα να είναι ακόμα πιο δύσκολα, εξαιτίας της αποστασίας μας: οι πλειονότητα των Ελλήνων για χρόνια ζει είτε μακριά από το Θεό, είτε έχοντας μία σχέση με τον Θεό εθιμική, φολκλορική! Αναρωτιέται μετά κάποιος γιατί υπάρχει αυτή η κρίση στην Ελλάδα… Φτάνουν οι μέρες να επιλέξουμε το κόμμα που θα βοηθήσει την Ελλάδα και οι πιο πολλοί προσανατολίζονται πάλι στο ένα (από τα δύο) πρώην μεγάλο κόμμα. Γιατί νοιώθουν πως αν δεν το κάνουν τότε θα μας βρει μεγάλο κακό στην Ελλάδα. Αλήθεια, η πίστη μας στο Θεό που έχει πάει;

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: "Ομιλία Β΄ εις το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον"


«Βίβλος γενέσεως Ιησού Χριστού, υιού Δαυίδ, υιού Αβραάμ».


"Τέτοια συμβαίνουν στα Ορθόδοξα σχολεία μας..."

Για πόσο  θα βλέπουμε ακόμα τέτοιες εικόνες;
Το κείμενο που ακολουθεί καταγράφει αληθινά περιστατικά από τα σχολεία της Ελλάδος. Τα σχολεία που τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα φρόντισαν να απογυμνώσουν από κάθε τι χριστιανικό, προβάλλοντας την πολυπολιτισμικότητα δήθεν. Αυτά τα κόμματα και πάλι διεκδικούν την ψήφο των Ελλήνων, για να στηρίξουν όπως λένε την Πατρίδα μας. Μα αυτοί απαγόρευσαν στους πνευματικούς να εξομολογούν στα σχολεία… Αυτοί έκαναν το μάθημα των θρησκευτικών να γίνει από ορθόδοξο απλώς θρησκειολογικό… Και τόσα άλλα. Διαβάστε το άρθρο που ακολουθεί από το περιοδικό Ο ΣΩΤΗΡ, τεύχος 2047, 15-06-2012.

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

π. Νεκτάριος Αντωνόπουλος: "Γονείς και παιδιά, σύγκρουση ή συνάντηση" (mp3)

Σεμινάριο "Η αγωγή των παιδιών σήμερα" - Αρχείο mp3 - Διάρκεια: 00:45:06 - μέγεθος 51,6mb (5/6/2012)



πηγή: www.impantokratoros.gr

Άγιος Ισαάκ ο Σύρος: "Περί των ησυχαζόντων...."(Λόγος ΙΕ΄)

Πλήρης τίτλος: Περί των ησυχαζόντων· πότε αρχίζουν να αντιλαμβάνονται πού έφθασαν με τα έργα τους στην απέραντη θάλασσα, δηλαδή στην διαγωγή της ησυχίας, και πότε μπορούν να ελπίσουν λίγο, ότι άρχισαν οι κόποι τους να δίδουν καρπούς.

1. Θα σου ειπώ κάτι, και να μη το αμφισβητήσης, ούτε να καταφρονήσης τους άλλους μου λόγους, με τη σκέψη ότι είμαι ελάχιστος, διότι εκείνοι που μου τους παρέδωσαν είναι αληθινοί. Σου λέγω αλήθεια και σ' αυτούς τους λόγους και σε όλους. Αν κρεμασθής από τα βλέφαρα των οφθαλμών σου, να μη νομίσης ότι έφθασες κάπου στην διαγωγή σου, έως ότου έλθουν δάκρυα.

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Γ' Ευχή Γονυκλισίας (Νεοελληνική απόδοση)

Χριστέ, ο Θεός μας, είσαι η αιώνια πηγή, που αναβλύζει τη ζωή και το φως, δημιουργική δύναμη, που είναι συναιώνια με τον Θεό-Πατέρα, και που πραγματοποίησες υπερθαυμαστώς όλη την οικονομία για τη σωτηρία των ανθρώπων. Αφού διέρρηξες τα άλυτα δεσμά του θανάτου και τις κλειδαριές του Άδη, καταπάτησες τα πλήθη των πονηρών και δαιμονικών δυνάμεων και έδωσες τον Εαυτό Σου άμωμη προσφορά για μας θυσιάζοντας το άχραντο Σώμα Σου, το αναμάρτητο και απρόσιτο, ώστε με αυτή τη φρικτή και ανέκφραστη ιερουργία να μας χαρίσεις την αιώνια ζωή.

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Β΄ Eυχή Γονυκλισίας (Απόδοση στη νεοελληνική)

Κύριε Ιησού Χριστέ και Θεέ μας, Εσύ που εχάρισες την ειρήνη Σου στους ανθρώπους και προσφέρεις πάντοτε στους πιστούς ανθρώπους τη δωρεά του Παναγίου Πνεύματος, που και στην επίγεια ζωή μας είσαι παρών μαζί μας για την πραγμάτωση της μοναδικής διανομής του κλήρου της αγάπης Σου σε όλους μας. Όμως όλως εξαιρετικά αυτή τη Χάρη Σου, αφού την απέστειλες σήμερα (Πεντηκοστή) στους Μαθητάς και Αποστόλους Σου και εγέμισες τα χείλη τους με τις φλογισμένες γλώσσες. Με αυτές κάθε γένος ανθρώπων οδηγήθηκε στη θεογνωσία, αφού αξιώθηκε να ακούσει (= γι' αυτήν) το καθένα στη δική του γλωσσική διάλεκτο.


Α' Ευχή Γονυκλισίας (Απόδοση στη νεοελληνική)

Άχραντε, Αγιώτατε, Άναρχε, Ακατάληπτε, Αόρατε, Ανεξιχνίαστε, Αναλλοίωτε, Ανυπέρβλητε και Ανεξίκακε Κύριε στο αμέτρητο και άπειρο έλεός Σου. Έσυ είσαι αποκλειστικά ο Μοναδικός, που είσαι στον Εαυτό Σου η πηγή της αιώνιας ζωής. Είσαι Φως, που κατοικείς ανάμεσά μας, αλλά και κανένας δεν μπορεί να Σε προσεγγίσει (=απρόσιτος). Είσαι ο Δημιουργός του ουρανίου χώρου, της γης και της θαλάσσης και όλων, όσων δημιουργήθηκαν σ' αυτούς τους χώρους. Εσύ ικανοποιείς σε όλους τα αιτήματά τους, προτού Σε παρακαλέσουν γι' αυτά.


Άγιος Ισαάκ ο Σύρος: "Περί της αλλαγής και τροπής που πραγματοποιείται σ' αυτούς που βαδίζουν στην οδό της ησυχίας την καθωρισμένη από τον Θεό" (Λόγος ΙΔ΄)

1. Όποιος ήλθε με συναγμένο τον νου του να διαβιώση στην ησυχία, πρέπει να ρυθμίζη τον εαυτό του και να διανύη τις υπόλοιπες ημέρες του στην εργασία και την τάξι της ησυχίας. Όταν σου συμβή, όπως είναι συνηθισμένο στην κατάστασι της ησυχίας την καθορισμένη από τη θεία χάρι, να συγχυσθής μέσα στην ψυχή από το σκότος, και, σαν τις ηλιακές ακτίνες που κρύβονται από την γη με την αχλύ των νεφελών, να στερηθής για λίγον χρόνο την πνευματική παρηγοριά και το φως της χάριτος εξ αιτίας του νέφους των παθών, να απομακρυνθή από σένα για λίγο η χαροποιός δύναμις και να επισκιάση τον νου ασυνήθιστη ομίχλη, να μη ταραχθής στη διάνοια και να μη απλώσης χέρι στην άγνοια της ψυχής, αλλά να δείξης υπομονή και να διαβάσης τα βιβλία των διδασκάλων, να επιδοθής στην προσευχή και να περιμένης την βοήθεια, και αμέσως θα έλθη, χωρίς να το ξεύρης.

Στηρίξτε......

  • Η σαλάτα του Νεοέλληνα - Δεν θέλω να μπω στο γαϊτανάκι του πολέμου που (για ακόμα μια φορά σε αυτή τη χώρα) έχει ξεσπάσει σχετικά με την επικείμενη συμφωνία των Πρεσπών, μα δεν μπο...
    Πριν από 5 χρόνια