ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Φωτογραφικό αφιέρωμα στον παπά Φώτη Λαυριώτη.

Εδώ θα αναρτούμε καθημερινά ότι φωτογραφικό υλικό υπάρχει από τον αγαπημένο μας παπά Φώτη.
Θα υπάρχει καθημερινή ανανέωση.

Εδώ θα βρείτε ένα σύντομο βιογραφικό του παπά Φώτη.

Όσοι έχετε την δυνατότητα, τρέξτε να προσκυνήσετε τον τάφο του, στο χωριό Τρύγωνας της Λέσβου. Η ευωδία που αναδίδεται είναι σα να έρχεται κατ' ευθείαν από τον παράδεισο. 
Επίσης επισκεφτείτε και τον υπέροχο Ιερό ναό του Αγίου Αντωνίου και αν έχει χρόνο συνομιλήστε με τον ιερέα του ναού, πατέρα Δημήτριο. Θα ωφεληθείτε από την απλότητά του, την ταπείνωσή του και την πίστη του.

2 Νέες φωτογραφίες - προστέθηκαν (25/08/2011)


Ο παπα Φώτης στη Μεγίστη Λαύρα


Λιτανεία κατά τον εσπερινό της αγάπης στον Τρίγωνα το 1952 
 






Το ιερό παρεκκλήσιο των Αγίων Αποστόλων στο προαύλιο του Ενοριακού ναού Αγ. Αντωνίου Τρίγωνα. Έργο του αειμνήστου Γέροντος παπα Φώτη Λαυριώτη. Είχα την συγκλονιστική εμπειρία να αισθανθώ μέσα στο παρεκκλησι(όπως και οι άλλοι 4-5 που ήταν μαζί μου) μια αφάνταστη ευωδία -η οποία ήταν η ίδια με αυτή του τάφου του γέροντα - αλλά σε αφάνταστα μεγαλύτερο βαθμό.
 
Ο μικρός Παναγιώτης, μετέπειτα παπά Φώτης Λαυριώτης με τη θεία Μαριγώ. Μάϊος 1934.

Ο ιερομόναχος παπά Φώτης Λαυριώτης νεοδιορισθείς εφημέριος Τρίγωνος Πλωμαρίου έμπροσθεν του Ι. Ναού του Αγίου Αντωνίου. 





Ο παπά Φώτης στο σπιτάκι όπου διέμενε στα Πάμφιλα μαζί με τον μικρο Σταύρο.
Μεγάλη Παρασκευή στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πλωμαρίου

Ο αείμνηστος παπα Φώτης μετά από βάπτιση στο Ιερό ναό Αγίου Νεομάρτυρος Λουκά στα Πάμφυλα.
 
O παπα Φώτης λίγες μέρες προ της κοιμήσεώς του στο σπίτι των πνευματικών του τέκνων Γεωργίου και Σοφίας Καπέδρα. 
Τα εγγόνια της κυρίας Σοφίας Καπέδρα ασπάζονται για τελυταία φορά τον παπά Φώτη. 


Ο τάφος του παπά Φώτη στο Τρύγωνα Λέσβου.
Οι φωτογραφίες (εκτός της τελευταίας που είναι δική μου) είναι από το βιβλίο του πατρός Θεμιστοκλέους Χριστοδούλου, "παπά Φώτης Λαυριώτης, Σημείον Αντιλεγόμενον", εκδ. Ομολογία.
και
Παπα Φώτης ο μονοχίτων, ο μονοσάνδαλος, του Στρατή Δουμούζη (καθ. Θεολογίας). 

10 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατ΄αρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω το μπλόκ αυτό για την εκπληκτική εργασία που έχει κάνει σχετικά με τον παπαφώτη. Πραγματικά ο τάφος του ευωδιάζει. Ευλογημένος τόπος το χωριό του Τρύγωνα,ένα χωριό που τόσο πολύ αγάπησε ο παπαφώτης και αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του κάνοντας σπουδαία έργα. Ας έχουμε την ευχή του και την ευλογία του στις δύσκολες μέρες που ζούμε. Αλλος ένας μεσίτης δικός μας στα ανάκτορα του παραδείσου. ΕΣΥ ΠΑΠΑΦΩΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πριν λίγες ημέρες βρέθηκα με τα παιδιά μου στο Τρύγωνα της Μυτιλήνης και αφού προσκυνήσαμε τον υπέροχο ναό του Αγίου Αντωνίου στον οποίο μάλιστα υπάρχει και ένα οστό απο την Αγία Μαγδαληνή το οποίο ευωδιάζει, κατόπιν επισκεφθήκαμε το τάφο του παπαφώτη. Εκεί η εμπειρία που νιώσαμε ήταν εκπληκτική γιατί η ευωδία που έβαινε απο το τάφο ήταν τόσο έντονη !!! Μάλιστα ο μικρός μου ο γιός είπε κάποια στιγμή "εμένα δε μου μυρίζει τίποτε" πριν προλάβει να τελειώσει τη φράση του κύματα έντονης ευωδίας γέμισαν όλη την ατμόσφαιρα γύρω μας. Ο γίος μου ο οποίος είναι 14 ετών έμεινε έκπληκτος μας κοιτούσε σα χαμένος και δεν μπορούσε να κατανοήσει αυτό που συμβαίνει. Ο γέροντας μας βλέπει και μας ακούει. Αξίζει να επισκεφθείτε το τάφο του και να πάρετε ευλογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είχε πει ο γέροντας Παίσιος σε κάποιους μυτιλινιούς που τον επισκέφθηκαν. ''Εσεις εκεί στη Μυτιλήνη έχετε ένα μεγάλο άγιο τον Παπαφώτη''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευλογείτε! Θα ήθελα να μου στείλετε λίγο λαδάκι απο την καντηλίτσα στον τάφο του παπα-φώτη , μαζί με λίγο χώμα απο τον τάφο του παππούλη και μια φωτογραφία του ... ετσι να τον εχω κοντά μου ..
    το κινητό μου ειναι 6932589683 και ονομάζομαι Ευάγγελος , ειμαι 30 ετων απο την Κομοτηνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μόλις γνώρισα κι’ εγώ τον Παπα-Φώτη. Απίστευτο! Ευχαριστώ, με τη σειρά μου, Τον Ύψιστο Πατέρα που δεν μας αφήνει στην ερημιά της αναξιότητάς μας. Πάντα φροντίζει να στέλνει κάποιον να μας στηρίζει, να μας καθοδηγεί, να μας φροντίζει. Μέγας Είσαι Κύριε και Θαυμαστά Τα Έργα Σου! Πατερούλη, ταπεινά σε παρακαλούμε πρέσβευε προς Τον Κύριο και για μας τους ανάξιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΠΡΑΞΗ,ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΚΑΤΑΤΑΛΑΙΠΟΡΗΜΕΝΩΝ ΨΥΧΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ .ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΒΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΞΕΧΑΣΤΗ Η ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΕΧΩ ΑΚΟΜΗ ΦΥΛΑΓΜΕΝΑ ΤΙΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΠΕΤΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΟΙ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΠΡΟΣ ΔΟΞΑ ΘΕΟΥ, ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΜΑΣ ΘΕΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πατερα παπαφωτη την ευχή σου να έχουμε.
    Πρεσβεβε υπερ υμων!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πατερα παπαφωτη την ευχή σου να έχουμε.
    Πρεσβεβε υπερ υμων!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Papa Foti mas, se agapo polli, min mas ksexasis edo sta ksena,eyxaristo aperanta gia to panemorfo site. pollous xeretismous apo Germania,mirofora

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Στηρίξτε......

  • Η σαλάτα του Νεοέλληνα - Δεν θέλω να μπω στο γαϊτανάκι του πολέμου που (για ακόμα μια φορά σε αυτή τη χώρα) έχει ξεσπάσει σχετικά με την επικείμενη συμφωνία των Πρεσπών, μα δεν μπο...
    Πριν από 5 χρόνια