ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Κωνσταντίνου Παπαχριστοδούλου: Προσέγγιση στο "φαινόμενο" Λιακόπουλος


Προσέγγιση στο "φαινόμενο" Λιακόπουλος



Χριστός, Απόλλωνας, Λευκή Αδελφότητα, Κοίλη Γη, Ελ, Ελοχίμ, Νεφελίμ, Διεθνείς Συνομωσίες, Γέροντες, Προφητείες, UFO, Αποκρυφισμός, Δαιμονολογία, Εξορκισμοί", είναι μερικά, μόνο από τα θέματα με τα οποία ασχολούνται οι τηλεοπτικές εκπομπές προώθησης βιβλίων και πονημάτων του "ερευνητή συγγραφέα" κ Δημοσθένη Λιακόπουλου.

Το γεγονός δεν θα ήταν άξιο ιδιαίτερου σχολιασμού, αφού τέτοιου είδους βιβλία κυκλοφορούν από την εποχή του Μεσαίωνα. Μπορεί να τα ανακαλύψει κανείς στα ράφια βιβλιοπολείων αλλά και ομάδων που ασχολούνται με μεταφυσικές αναζητήσεις. Το φαινόμενο όμως έχει πάρει διαστάσεις από τη στιγμή που δημιουργεί σύγχυση και αλλοίωση της χριστιανικής συνείδησης του μέσου Έλληνα πολίτη, αφού για την προώθηση αυτών των βιβλίων γίνεται χρήστης του μέσου της Τηλεόρασης σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Ο κ. Λιακόπουλος είναι ο αποκλειστικός παρουσιαστής και διαφημιστής μιας μεγάλης γκάμας βιβλίων πολλά από τα οποία φέρεται να έχει γράψει ο ίδιος. Ο συγγραφέας ασχολείται με πλήθος μεταφυσικών και παραφυσικών θεμάτων, που μπλέκονται όμως - και αυτό είναι το πρόβλημα - με την Εθνική ταυτότητα των Ελλήνων αλλά και την Χριστιανική και Ορθόδοξη Πνευματικότητα.

Ο ίδιος διαθέτει ένα χαρακτηριστικό επικοινωνιακό χάρισμα και μια αμεσότητα, που θυμίζει σε πολλά σημεία τους αμερικανούς "τηλε-ευαγγελιστές". Ο λόγος του χειμαρώδης. Χρησιμοποιεί διάφορα επικοινωνιακά τρυκ (αυξομείωση στην ένταση της φωνής, παρακλήσεις, ρητορικά σχήματα, ακόμα και προσταγές προς τους τηλεθεατές π.χ. "...σηκωθείτε τώρα! Από καναπέδες, ντιβάνια, πολυθρόνες, καρέκλες... και πάρτε τηλέφωνο"!) και διάφορα εποπτικά μέσα: video, animation, τραγούδια και μουσικές ανάλογου περιεχομένου με τα βιβλία κ.ά., τα οποία προκαλούν το ενδιαφέρον του τηλεθεατή.

Επαναλαμβάνω ότι η διαφήμιση και μόνο βιβλίων δεν θα ήταν άξια σχολιασμού . Μέσα όμως από αυτές τις εκπομπές, προβάλλονται κάθε είδους Αποκρυφιστικές θεωρίες (Κοίλη Γη, Λευκή Αδελφότητα, μεγάλη Πυραμίδα), αναβιώνει μια λανθάνουσα αρχαιολατρεία μπλεγμένη με τη χριστιανική διδασκαλία, ένα κράμα εθνικισμού και προγονολατρίας με ρατσιστικές αποχρώσεις, αλλά και μια ακατάσχετη συνωμοσιολογία - οι πάντες απεργάζονται, κατά τον κ. Λιακόπουλο, τον αφανισμό των Ελλήνων-. Μπλέκονται με μεγάλη ευκολία η δαιμονολογία με την ουφολογία και τους εξωγήινους. Και τέλος, χώρο στις εκπομπές του κ. Λιακόπουλου έχουν οι γέροντες της Ορθοδοξίας, οι προφητείες του πατρο Κοσμά και του γέροντος Παϊσίου, μάλιστα ερμηνευμένες με τέτοιο τρόπο που δεν φαντάζονταν ακόμα και οι ίδιοι οι Πατέρες.

Μετά από μια σχετική έρευνα όλων των "καταπληκτικών" και εξωφρενικών θεωριών του κ. Λιακόπουλου κατέληξα στα ακόλουθα συμπεράσματα:

1. Στα βιβλία που υπογράφει περιέχονται "ανακαλύψεις" και θεωρίες οι οποίες τις περισσότερες φορές δεν συμβαδίζουν με την λογική και την επιστήμη. Αυτό βέβαια δικαιολογείται από το συγγραφέα αφού πάντοτε δίνεται μια μεταφυσική διάσταση σε κάθε επιστημονική θεωρία. Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Λιακόπουλο: "η γη είναι κούφια γεμάτη μιαρά έθνη διαβολαραίους και καλικαντζαραίους Νεφελίμ, ο ήλιος είναι σιδερένια μηχανή, οι υποχθόνιοι ζουν ανάμεσά μας και τρώνε ανθρώπους, ο Διόνυσος και ο Μεγαλέξανδρος έπειτα από εντολή του Θεού βούλωσαν τρύπες με τεράστιες τάπες - πυραμίδες, η σελήνη είναι γεμάτη ελληνικές πόλεις και μέλαθρα, ο Λουκιανός έγραψε αληθή ιστορία, ο πλανήτης είναι ελληνικός, όλοι οι πολιτισμοί είναι ελληνικοί, όλες οι γλώσσες προέρχονται από την ελληνική, ο Αριστοτέλης ανακάλυψε την σχετικότητα και το νόμο της απροσδιοριστίας, όλες οι γνώσεις του κόσμου είναι γραμμένες στα αρχαία ελληνικά χειρόγραφα, οι αρχαίοι Ελληνες ήταν μονοθεϊστές, μάλλον πρώιμοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί και δεν πίστευαν στο δωδεκάθεο....". Σε αυτόν τον ορυμαγδό των θεωριών ο κ. Λιακόπουλος απαντά με πλήθος "επιχειρημάτων", video, φωτογραφιών, εγγράφων και δημοσιευμάτων. Οι περισσότερες από αυτές τις θεωρίες καταρρίπτονται ως αβάσιμες από ανθρώπους που έχουν μια σχετική γνώση και πανεπιστημιακή μόρφωση. Ο μέσος όμως πολίτης μπορεί πολύ εύκολα να εντυπωσιαστεί, να προβληματιστεί, έως και να εκστασιαστεί με τον τρόπο που προβάλλονται όλα αυτά μέσα από τις σχετικές εκπομπές.


2. Είναι απορίας άξιο, πώς ο κ. Λιακόπουλος χρησιμοποιεί στοιχεία που με μια μικρή έρευνα στο διαδίκτιο και την σχετική βιβλιογραφία, αποδεικνύεται περίτρανα ότι είναι αστήρικτα και παραπλανητικά. Έτσι, έχει διαπιστωθεί ότι ¨ο σκελετός Κενταύρου, που ανακαλύφθηκε και φυλάσσεται σε Πανεπιστήμιο", δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια φάρσα που θέλησε να κάνει ένας καθηγητής, ενώ οι φωτογραφίες με σκελετούς γιγάντων με "μικροσκοπικούς" ανθρώπους δίπλα τους, αποτελούν πειραγμένες φωτογραφίες από διαγωνιζόμενους σε ένα διαγωνισμό "photoshop". Η παράθεση παρόμοιων ντοκουμέντων είναι ατελείωτη. Η χρήση τέτοιων "αποδεικτικών" μέσων όμως κατά τη γνώμη μας, μπορεί να οδηγήσει το κοινό σε παραπληροφόρηση και σύγχυση.


3. Παραποιείται συστηματικά από τον κ. Λιακόπουλο το περιεχόμενο της Αγίας Γραφής προκειμένου να υποστηριχθούν και με χωρία οι θεωρίες του. Άλλωστε, όπως έχει πει ο ίδιος σε εκπομπή του, οι «εβδομήκοντα», που μετέφρασαν το κείμενο στα ελληνικά, «παραχάραξαν» το κείμενο της Π. Διαθήκης. Έτσι, δεν διστάζει να αλλοιώνει ο ίδιος τα χωρία, προκειμένου να στηρίξει τις θεωρίες του. Το χωρίο π.χ. του Ψαλμού ΡΓ΄, στιχ 4: «ο ποιών τους αγγέλους αυτού πνευματα και τους λειτουργούς αυτού πυρός φλόγα», γίνεται: «ο ποιών τους αγγέλους αυτού πνεύματα και τους ελοχίμ αυτού πυρός φλόγα». Αλλοιώνοντας το χωρίο Γεν. ΣΤ΄ στιχ. 1-4, προσπαθεί να στηρίξει την περίφημη θεωρία του για τα «Ελοχίμ και τα Νεφελίμ». Η θεωρία του έχει ως εξής: «Εν αρχή ο Θεός έκανε τους Ελοχίμ, τον ουρανό και την γη, αυτοί κάναν Νεφελίμ αφού διασταυρώθηκαν με τους ανθρώπους, τα κακά Νεφελίμ έμειναν κακά και τα καλά γίναν Ελ. Από τα καλά Νεφελίμ, τα Ελ, βγήκαν οι Έλληνες. Τα κακά ζούνε κάτω από τη Γη (την κοίλη γη) και εξουσιάζουν τον κόσμο, μέχρι να γίνει πόλεμος ξανά».


4. Στο βιβλίο που διαφημίζει: «Ο καιρός γαρ εγγύς», παρουσιάζεται και σχολιάζεται εκτενώς η λεγόμενη «Προφητεία του Τραχωνίου Λεμεσού». Μάλιστα επί καθημερινής βάσης στις εκπομπές του γίνεται προσπάθεια να συνδεθούν διάφορα γεγονότα της επικαιρότητας με τις εν λόγω «προφητείες». Αποκρύπτεται όμως το γεγονός ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου εξέτασε το φαινόμενο και απέρριψε τις δήθεν «προφητείες» ως απαράδεκτες: «Η Ιερά Σύνοδος έχοντας υπόψη τις απόψεις μελών της που εκφράστηκαν από καιρό, καθώς και την έκθεση της Επιτροπής, που ορίστηκε για εξέταση της εμφάνισης «σημείων», σε οικία στο Τραχώνι, αποδέχεται χωρίς καμία επιφύλαξη το πόρισμα της Επιτροπής ότι τα κακότεχνα σχεδιάσματα, τα γράμματα και οι ημερομηνίες στην πιο πάνω οικία είναι «ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΑΤΗΣ» και «ασυνάρτητον συνονθύλευμα φαντασιών πασχούσης και απατώσης προσωπικότητος». (Ανακοινωθέν Ιεράς Συνόδου Κύπρου 7/7/99).


Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι ανά τους αιώνες, συνέχονται από ένα φόβο για το μέλλον και τα έσχατα. Έτσι, πολύ εύκολα σαγηνεύονται από κάθε είδους προφητείες και ενοράσεις. Το κλειδί για την αναγνώριση κάθε είδους προφητικού λόγου, κατ’ αρχήν, είναι η διάκριση «των πνευμάτων», διότι είναι δυνατόν πολλές φορές να ομιλούν ακόμη και δαιμόνια. Για την ερμηνεία μιας προφητείας τον πρώτο λόγο έχει η Εκκλησία. Κάθε ιδιωτική προσπάθεια ερμηνείας, ακόμα κι αν κρύβει ευσεβή πόθο και θρησκευτική ευλάβεια, εφόσον είναι ξεκομένη από την Εκκλησία μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους σε επικινδύνες ατραπούς. Πόσο μάλλον όταν κάποιος αντί να ερμηνεύει προφητείες, παράγει ο ίδιος «προφητικό» λόγο. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις «φωτισμένων» «προφητών» που δημιούργησαν σύγχυση σε πλήθος ανθρώπων και τελικά καταδικάστηκαν από την Εκκλησία.

Η εμμονή του κ. Λιακόπουλου σε αμφιβόλου ποιότητος προοράσεις και λαϊκού τύπου προφητείες, που είναι μάλιστα καταδικασμένες επίσημα από την Εκκλησία της Κύπρου, προκαλεί τουλάχιστον εντύπωση. Η ενασχόλησή του επίσης με θεωρίες ξεχασμένες από καιρό, τις οποίες προβάλλει ως νέες πρωτότυπες δικές του ανακαλύψεις, όπως επίσης και τα αμφιβόλου προέλευσης «ντοκουμέντα» και αποδείξεις των θεωριών του, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η ψευδοεπιστήμη και η μελλοντολογία «πουλάνε» και μάλιστα πολύ. Η ανάμιξη δε των ονομάτων και των λόγων του γέροντος Παϊσίου και του αγίου Κοσμά του Αιτωλού με όλο αυτό το συνονθύλευμα των κοσμοθεωριών του κ. Λιακόπουλου αποτελεί τουλάχιστον ασέβεια προς τα πρόσωπά τους, αν όχι προσπάθεια σύγχυσης του κοινού.

--------------------------------
Πηγή: Περιοδικό "Διάλογος", τεύχος 52. 

6 σχόλια:

  1. Δεν με πειθουν οι κατηγοριες σας. Ο Λιακοπουλος ειναι τιμιος ανθρωπος και δεν εχει λογο να κρυψει τιποτα. Δεν μπορει κανεις να μου αλλαξει γνωμη για το αντιθετο. Πιστευω οτι οι Νεφελιμ και οι Ελοχιμ και οι Ελ, οτι υπαρχουν, οσο υπαρχει και ο Παντοδυναμος και ο ενας Θεος της Ορθοδοξιας. Με την ιδια λογικη αμα ειναι δεν υπαρχει και θεος αφου δεν τον εχουμε δει και ομως πιστευουμε οτι υπαρχει. Επισης οι σεισμοι που γινονται δεν προερχονται απο τη φυση αλλα απο τους Νεφελιμ που θελουν να βγουν στην επιφανεια της γης. Τυχαιο, δεν νομιζω. Πρεπει να μελετησετε και καμια Αποκαλυψη για να προσεξετε τα υπονοουμενα για τους Νεφελιμ. Τοτε να καταργησουμε και την εννοια του θεου που ειναι ο Μεγας Δημιουργος. Οσο με τις γενετικες μεταλλαξεις για την δημιουργια τετοιων οντων ειναι εφικτες για παραδειγμα διασταυρωση ζωου και ανθρωπου ασχετα αν παραμενουν στην αφανεια. Μυαλο εχετε και χρησιμοποιηστε το. Κοντα ο νους και η γνωση οπως λεει και ο κυριος Λιακοπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,18 Ιουνίου 2012 - 10:28 π.μ.
      Ψάξτε το περισσότερο... βρίσκεστε σε πλάνη...
      Μπορείτε να πάρετε πληροφορίες κι από τη Σύνοδο της Εκκλησίας

      Διαγραφή
    2. Καλησπερα σας. Ειχα υποσχεθει οτι θα αναφερω καποια στοιχεια σχετικα με το θεμα των γιγαντων. Καταρχας να λαβουμε τα πραματα απο την αρχη. Οι γιγαντες υπηρξαν στην αρχαιοτητα. Τα κειμενα της Παλαιας Διαθηκης αναφερονται σε δυο φυλες γιγαντων. Τους νεφελιμ και τους γκιμποριμ. Οι νεφελιμ προεκυψαν απο τη μιξη των Υιων του Θεου με τις θυγατερες των ανθρωπων. Εδω προκυπτει ενα μεγαλο ερωτηματικο. Ποιοι ηταν αυτοι οι Υιοι του Θεου? Αν ανατρεξουμε στην Ελληνικη Πατρολογια θα δουμε οτι συμφωνα με τους πρωτους Αγιους και Πατερες της Εκλλησιας οπως ηταν ο Αγιος Ιουστινος ο Μαρτυρας και φιλοσοφος οι Γιγαντες τους οποιους ο Αγιος Ιουστινος αναφερει ως δαιμονες προεκυψαν απο τη συζευξη εκπτωτων αγγελων με γυναικες. Απο αυτους τους δαιμονες προεκυψαν οι αυτοαποκαλουμενοι θεοι των εθνων οπως ο Διας, ο Πλουτωνας και ο Ποσειδωνας. Την αποψη αυτη ειχαν και αλλοι Πατερες που εζησαν αργοτερα οπως ο Κλημης ο Αλεξανδρευς. Ωστοσο αργοτερα αλλοι Πατερες μετα οπως ο Αγιος Ιωαννης ο Χρυσοστομος διατυπωσαν την αποψη οτι Υιοι του Θεου ηταν καποιοι απογονοι του Σηθ. Αυτο ωστοσο δεν αποτελεσε και την επισημη θεση ολων των Πατερων που εζησαν αργοτερα αφου ο Αγιος Μεθοδιος επισκοπος Παταρων που εζησε μετα τον Χρυσοστομο ειχε παραμεινει στην πρωτη αποψη των πρωτων Αγιων και Πατερων οτι οι Υιοι του Θεου ηταν Αγγελοι και οχι ανθρωποι. Με λιγα λογια οι αποψεις των Πατερων περι του ολου θεματος διιστανται. Το μονο σημειο στο οποιο συμφωνουν ολοι οι Αγιοι Πατερες της Εκλλησιας ειναι οτι οι γιγαντες υπηρξαν. Αποδεικτικα στοιχεια για την υπαρξη αυτων των γιγαντων ειναι τα απολιθωματα σκελετων ανθρωπων γιγαντιαιου μεγεθους που μπορει να ξεπερνουσαν και τα 3 μετρα τα οποια εχουν βρεθει κατα καιρους σε πολλα μερη της Ελλαδας αλλα και στον υπολοιπο κοσμο. Τα απολιθωματα αυτα εχουν αποκρυφτει απο τις αρχαιολογικες υπηρεσιες που κατευθυνονται απο τη νεα ταξη πραγματων προκειμενου να αναιρεθει η ιστορικοτητα της Παλαιας Διαθηκης. Δεν ειναι αποριας αξιον το γεγονος οτι οι αρχαιολογικες υπηρεσιες ανευρισκουν απολιθωματα των υποτιθεμενων προγωνων του σημερινου ανθρωπου προκειμενου να υποστηριχθει η θεωρια εξελιξης του Δαρβινου και οχι η δημιουργια του ανθρωπινου ειδους απο το Θεο? Στα κειμενα της Παλαιας Διαθηκης αναφερεται οτι οι Γωγ και οι Μαγωγ ηταν οι Γκιμποριμ φυλες Γιγαντων οι οποιες συμφωαν με τον Αγιο Ιουστινο τον φιλοσοφο και τον Αγιο Ιωαννη το Χρυσοστομο ηταν απογονοι του Ιαφεθ του τριτου Γιου του Νωε. Απο τις περιγραφες που εχουμε στη Παλαια Διαθηκη ηταν τοσο τεραστιοι σε μεγεθος που οι κατασκοποι των Ισραηλιτων εμοιαζαν σαν ακριδες μπροστα τους. Μαλιστα ο Ωγ ο βασιλεας της Βασαν ηταν πιο ψηλος απο μεγαλο δεντρο. Στο κειμενο visio Danielis του Αγιου Ιωαννη του Χρυσοστομου αναφερεται οτι απογονοι αυτων των γιγαντων ηταν τα ρυπαρα γενη τα οποια εκλεισε ο Μεγας Αλεξανδρος στις πυλες τις Ινδιας. Τα ιδια αναφερει και ο Αγιος Ιουστινος ο φιλοσοφος. Αν ανατρεξει επισης ο οποιοσδηποτε στο εργο ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΙΑ του Ιωαννη Μαλαλα θα δει οτι οι γιγαντες που ειχαν ζησει πριν το κατακλυσμο ειχαν θεοποιηθει απο τους ανθρωπους. ο Αγιος Ιουστινος ο Φιλοσοφος θεωρουσε αν θυμαμαι καλα οτι οι ψυχες αυτων των γιγαντων οταν ειχαν σκοτωθει εγιναν δαιμονες. Εν παση περιπτωσει το κοινο χαρακτηριστικο ολων αυτων των γιγαντων ηταν οτι ασχολιοντουσαν με παγανιστικες τεχνες οπως μαγεια, μαντεια και οιωνοσκοπεια. Ηταν ουσιαστικα με λιγα λογια υπηρετες των δαιμονων. Ολα αυτα τα αναφερουν ο Ιωαννης Μαλαλας, ο Αγιος Ιουστινος και ο Αγιος Χρυσοστομος. Ο Μαλαλας μαλιστα αναφερει οτι ειχαν διδαξει αυτοι γιγαντες στους ανθρωπους επιστημες οπως μαθηματικα, αστρονομια, γεωργια και Ιατρικη. Οσον αφορα τα συγχρονα αποδεικτικα στοιχεια τα οποια μαρτυρουν για την υπαρξη αυτων των πλασματων μπορει ο οποιοσδηποτε να ανατρεξει σε αρθρα εφημεριδων του περασμενου αιωνα να δει ενα αρθρο μαζι με φωτογραφιες απο την ευρεση γιγαντιαιων ανθρωπινων σκελετων στη περιοχη της Καλαματας. Να σημειωθει οτι η δημιουργια φωτομονταζ ηταν αδυνατη στις αρχες του 1900. Παρακαλω τον διαχειριστη της ιστοσελιδας να μελετησει και να παραθεσει ολα τα παραπανω στοιχεια προς κοινη χηση. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

      Διαγραφή
  2. Οσο αναφορά τους υποστηρικτές των «σημείων», σε οικία στο Τραχώνι, χωρίς καμία επιφύλαξη είνα «άτομα πασχούσης και απατώσης προσωπικότητος».
    Αυτοαποκαλούνται "ιεραπόστολοι" και είναι λίαν επιεικώς 'πλανεμένοι" αυτό τουλάχιστον προκύπτει από διάφορα "έγγραφα" τους τα οποία και έχω στην κατοχή μου
    (Οποιος ενδιαφέρεται ας επικοινωνήσει μαζί μου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπερα σας! Θα ηθελα να παραθεσω ορισμενα βασικα στοιχεια που πρεπει ολοι να λαβουν υποψη! ο Λιακοπουλος εχει ανακατεψει ψεματα με αληθειες! Για αυτο το λογο φαινεται πολυ πιστευτος στο κοσμο! Αυτο που δεν εχουν αντιληφθει πολλοι ειναι οτι ο Λιακοπουλος εχει πεσει στην αιρεση του γνωστικισμου. Ο γνωστικισμος ειναι μια αρχαια αιρεση η οποια υπαρχει πριν ακομη ο Χριστος ερθει στη γη. Το βασικο στοιχειο αυτης της αιρεσης ειναι ο διυσμος και η διαρχια δηλαδη οτι το καλο με το κακο ειναι ισοδυναμες εννοιες και οτι υπαρχουν δυο θεοι ο καλος και ο κακος θεος, δηλαδη ο ων και ο μη ων. Επισης βαση της διδασκαλιας του γνωστικισμου το συμπαν μας ειναι κατασκευασμενο απο εναν κατωτερο δημιουργο που ονομαζεται γιαλταμπαωθ. Αυτον οι γνωστικοι τον ταυτιζουν ουσιαστικα με τον διαβολο. Επισης η αιρεση του γνωστικισμου πολεμουσε τη Θεοπνευστια της Παλαιας Διαθηκης και την αυθεντικοτητα των εργων της Καινης Διαθηκης. Την αιρεση αυτη πολεμησαν με μεγαλη επιτυχια οι πρωτοι Αγιοι Πατερες της Εκλλησιας οπως ηταν ο Αγιος Ιουστινος ο Φιλοσοφος. Ωστοσο η αιρεση αυτη μπορεσε να διασωθει μεσα στους αιωνες λογω της υπαρξης των γνωστικων ευαγγελιων η αλλιως ψευδεπιγραφων η αποκρυφων τα οποια τα γραψαν οι ιδιοι οι γνωστικοι χρησιμοποιωντας ως ψευδωνυμα ονοματα των μαθητων του Χριστου. Στην παροδο των αιωνων η διδασκαλια των γνωστικων υιοθετηθηκε απο αλλες αιρεσεις και σατανικες οργανωσεις οπως ειναι οι μασονοι, οι θεοσοφιστες και τα μελη της λευκης αδελφοτητας. Η λευκη αδελφοτητα δυστυχως υπαρχει. Δεν ειναι αποκυημα της φαντασιας του Λιακοπουλου η αλλου συνομωσιολογου. Μελη της λευκης αδελφοτητας ηταν η Ελενα Μπλαβατσκυ και ο Αλιστερ Κροουλυ οι οποιοι ηταν και οι 2 μαγοι. Για την λευκη αδελφοτητα μιλαει ο Μακαριστος Αρχιμανδριτης Χαραλαμπος Βασιλοπουλος στα βιβλια του ΟΙ 52 ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΧΑΡΤΟΠΑΙΞΙΑΣ και ΤΟ ΞΕΣΚΕΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΘΕΟΣΟΦΙΑΣ. Οποιοσδηποτε που ενδιαφερεται μπορει να βρει και τα 2 βιβλια αναρτημενα στο διαδυκτιο. Αναφορα για τη λευκη αδελφοτητα κανει και η ιστοσελιδα της ιερας μητροπολης γλυφαδας. Αν δειτε και τις ομιλιες του Πατρος Σαββα Αχιλλεως στο διαδυκτιο θα δειτε που και αυτος κανει αναφορα σε αυτη τη σατανικη οργανωση που απαρτιζεται απο δαιμονες και δοιηκει δυστυχως το κοσμο. ο Λιακοπουλος εχει προφανως κατσει και εχει διαβασει βιβλια των μελων αυτης της Λευκης αδελφοτητας και εχει επηρεαστει απο τις διδακαλιες τους. Για παραδειγμα η Μπλαβατσκυ καθοταν και διεδιδε την αιρεση οτι ο Γιαχβε της Παλαιας Διαθηκης ειναι ο σατανας. Η πλανη αυτη ξεσκεπαζεται πολυ ευκολα αν κατσει κανεις και διαβασει το βιβλιο του Ιωβ στη Παλαια Διαθηκη. Θα δει ευκολα ο οποιοσδηποτε οτι αλλος ειναι ο Αδωναι δηλαδη ο Κυριος και αλλος ειναι ο Σατανας. Τα υπολοιπα για τους γιγαντες δηλαδη τους νεφελιμ θα σας τα αναλυσω καποια αλλη στιγμη. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα ηθελα επισης να παρακαλεσω τον αρμοδιο της ιστοσελιδας να παραθεσει αυτα τα στοιχεια που δηλωσα και σε αλλους για ευρεια δημοσιευση του κοινου.Θελω να ενημερωθει ο κοσμος γιατι εχει δημιουργηθει μια ευρεια συγχηση γυρω απο τα θεματα συνομωσιων. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Στηρίξτε......

  • Η σαλάτα του Νεοέλληνα - Δεν θέλω να μπω στο γαϊτανάκι του πολέμου που (για ακόμα μια φορά σε αυτή τη χώρα) έχει ξεσπάσει σχετικά με την επικείμενη συμφωνία των Πρεσπών, μα δεν μπο...
    Πριν από 5 χρόνια