ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

“Τέτοιο «στήσιμο», ούτε τα λεωφορεία στο Μπουένος Άιρες!”


[......]Στη μεγάλη αίθουσα όλα ήταν έτοιμα. Περιμέναμε με δέος τον Πάπα να συναντήσει τους ηγέτες και τους εκπροσώπους όλων των Εκκλησιών και όλων των δογμάτων. Ορθόδοξοι, Ουνίτες, Μονοφυσίτες, Κόπτες και ένα σωρό άλλοι που ούτε να τους πω δεν ξέρω.


Όλοι καθισμένοι περίμεναν να μπει ο Πάπας να τους χαιρετίσει. Μαζί σε μία καρέκλα και ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Και σε μία γωνιά, εγώ και ο Μάσιμο, για να κουβαλήσουμε τα δώρα που έφερναν στον «Επίσκοπο Ρώμης».

Όλοι περιμέναμε. Ο χρόνος κυλούσε αδυσώπητα αργά. «Αυτός ο γέρος, φαλακρός απατεώνας, ο Χρόνος», όπως θα έλεγε και ο άγγλος ποιητής Ben Johnson, δεν περνούσε με τίποτα. «Σε κανένα πεντάλεπτο θα έρθει», μου ψιθύρισε ο Μάσιμο. Όλοι κοιτούσαν τα ρολόγια τους. «Δεν μπορεί», σκέφτηκα. «Κοτζάμ Οικουμενικός Πατριάρχης ήρθε για πρώτη φορά σε ενθρόνιση Πάπα και θα τον στήσει;».

Στο δεκάλεπτο, οι περισσότεροι μεγαλόσχημοι άρχισαν να μιλάνε ο ένας με τον άλλο. Ο Πάπας ακόμη άφαντος. Το ακαδημαϊκό τέταρτο είχε περάσει. Το λευκό άμφιο του Πάπα δεν έλεγε να φανεί στην αίθουσα της μεγάλης σάλας. Η υπομονή του Οικουμενικού Πατριάρχη και των υπολοίπων φαινόταν να εξαντλείται.

Άλλοι, χτυπούσαν τα δάχτυλα νευρικά στα ξύλινα χερούλια της πολυθρόνας με το μωβ μαξιλάρι. Άλλοι, χάζευαν τις νωπογραφίες στον τοίχο. Και, άλλοι, σχολίαζαν πως τέτοιο «στήσιμο» δεν έριξε ούτε ο Πάπας Ουρβάνος Β΄όταν ζήτησε βοήθεια ο Βυζαντινός Αυτοκράτορας Αλέξιος Α΄ ο Κομνηνός για να αντιμετωπίσει τους Τούρκους. Και τότε, μετά το Σχίσμα ήταν.

Ο χρόνος κυλούσε και ο Πάπας τίποτα. Καλύτερα να τους χτυπούσες με σφαίρες ντουμ ντουμ, παρά τέτοιο στήσιμο. «Καλά Πάπας είναι, αλλά και οι καλεσμένοι δεν είναι τυχαίοι», σκεφτόμουν. «Κοτζάμ Οικουμενικός σε περιμένει, αγαπητέ Φραγκίσκε! Εσύ όταν έπαιρνες το λεωφορείο στην Αργεντινή πήγαινες μετά από μία ώρα στη στάση; Δαχτυλίδι σου έδωσαν, χάθηκε να σου δώσουν και ένα ρολόι;» μονολόγησα φουρκισμένος. Τέτοιο θυμό του είχα. Δεν ήταν δα και τυχαίοι όσοι περίμεναν στην αίθουσα.

Κόντευε το μισάωρο. Τα πόδια των μισών ήταν τόσο κοντά στο να εγκαταλείψουν την αίθουσα, όσο κοντά είναι το δάχτυλο του Αδάμ με αυτό του Δημιουργού στην νωπογραφία του Μιχαήλ Άγγελου στην Καπέλα Σιξτίνα. Τελικά, αφού η υπομονή είχε εξαντληθεί τόσο, όσο εκείνη των ιεραρχών αν με πετύχουν μπροστά τους γι’ αυτά που τους γράφω, να σου και ο Πάπας Φραγκίσκος.

Οι κάμερες άρχισαν να γράφουν. Τα φλας άστραψαν. Και τα υπόλοιπα έμειναν στην ιστορία...

ΥΓ. Επειδή μερικοί νομίζουν πως ο νεωκόρος αυτά που γράφει τα βγάζει από το κεφάλι του και δεν μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας, μπορείτε να δείτε όσα σας περιγράφω στο παρακάτω «αμοντάριστο» βίντεο. Ένα «ρεγκάλο», που λέει και ο Μάσιμο, σε όσους επιμένουν να παρουσιάζουν τα πάντα όμορφα και ωραία...

Ο Νεωκόρος

πηγή: www.romfea.gr

Παραθέτω επίσης και το ευστοχότατο σχόλιο του Παναγιώτη Τελεβάντου.

Προσέξτε πίσω από τα προσφιλή "μπονβιβερικά" του με ποιο τρόπο ο “Νεωκόρος” μας αποκαλύπτει το σκληρό πρόσωπο του νέου Ιησουίτη Πάπα που εξευτέλισε κυριολεκτικά τον Οικουμενικό Πατριάρχη και όχι μόνον.

Ενώ παρουσιάζεται ως ο Καρδινάλιος που πλένει τα πόδια των άστεγων και διαμένει σε φτωχικό κατάλυμμα και ταξιδεύει με τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας κτλ., κτλ. στην πραγματικότητα έχουμε να κάνουμε με ένα επικίνδυνο στυγνό Ιησουίτη, ο οποίος - από την πρώτη μέρα της ενθρόνισής του - φροντίζει να εξευτελίσει τις αντιπροσωπείες που πήγαν να τον τιμήσουν και κατεξοχήν τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος και τον προσφώνησε εκ μέρους των αντιπροσωπειών.

Ισως τώρα ο Παναγιότατος αντιλαμβάνεται ότι και το πατριαρχικό αξίωμα διέσυρε και την χιλιόχρονη παράδοση της Εκκλησίας καταπάτησε και απολύτως τίποτα δεν κέρδισε με την παρουσία του στη Ρώμη.

Εδωσε μόνον την ευκαιρία στον “Αγιότατο επίσκοπο της πρεσβυτέρας αδελφής της Εκκλησίας της Ρώμης” να τον εξευτελίσει με πολλούς τρόπους.

Με την προβεβλημένη παρουσία των Ουνιτών “Πατριαρχών” στην κρύπτη του Αποστόλου Πέτρου, με την παρουσία του ουνίτη διακόνου που διάβασε από τον εξώστη το Ευαγγέλιο στα Ελληνικά, από το γεγονός ότι ουδεμία εξέχουσα θέση παραχωρήθηκε στον Παναγιότατο, ουδεμία αναφορά έκανε στον επιβατήριο λόγο του για τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τώρα μαθαίνουμε από τον πολύξερο “Νεωκόρο”, ότι τον έστησε για μισή ώρα όπως και τους άλλους αντιπροσώπους για να τους δείξει ποιο είναι το αφεντικό.!!!


Σχόλιο δικό μου: Εύχομαι ειλικρινά, τα πράγματα να μην είναι όπως φαίνονται. Είμαι σίγουρος ότι ο Πατριάρχης μας έχει καλές προθέσεις αλλά τα πάρε δώσε με έναν πάπα και μάλιστα Ιησουίτη δεν μπορούν να βγουν σε καλό. 


3 σχόλια:

  1. Εδώ που έχουμε φτάσει θεωρώ πως η αναμονή μέχρι να έρθει είναι πραγματικά το λιγότερο... Έστω ότι αυτό γίνεται για τεχνικούς λόγους να καθυστερήσει ο άλλος δεν είναι κατακριτέο ειδικά σε τέτοιες ''εκδηλώσεις''. όλα τα άλλα είναι τα σοβαρά θέματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί Πατριάρχα μου πήγες εκεί; Γιατί;... Από αγάπη;... Ο Κύριος θα πήγαινε να τιμήσει αυτήν την ενθρόνιση, όπως παρέστη στο γάμο της Κανά;

    Πατριάρχα μου... είναι ξεφτίλα... το όλο σκηνικό... είναι ξεφτίλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στώμεν καλώς και μετα φόβου και συνέσεως!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Στηρίξτε......

  • Η σαλάτα του Νεοέλληνα - Δεν θέλω να μπω στο γαϊτανάκι του πολέμου που (για ακόμα μια φορά σε αυτή τη χώρα) έχει ξεσπάσει σχετικά με την επικείμενη συμφωνία των Πρεσπών, μα δεν μπο...
    Πριν από 5 χρόνια