ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Αθανάσιος Μυτιληναίος, αρχιμ.: Απάντηση στην «θεολογική ακαδημία» του Μητροπολίτου Δημητριάδος περί μεταπατερικής-νεοπατερικής-συναφειακής θεολογίας


Τις τελευταίες εβδομάδες, με αφορμή τo θέμα της «Κάρτας του Πολίτη», μελετήσαμε το 13ο κεφ. της Αποκαλύψεως του αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και επικεντρωθήκαμε ιδίως στον στίχο 17, όπου ο θεόπνευστος συγγραφεύς αναφέρει περί του χαράγματος, του ονόματος του θηρίου και του αριθμού του ονόματός του. Για την μελέτη μας αυτή χρησιμοποιήσαμε τις ομιλίες στην Αποκάλυψη του καλλίστου ερμηνευτού θεολόγου του 20ου αιω. του μακαριστού αρχιμανδρίτου και ηγουμένου πατρός Αθανασίου Μυτιληναίου, οι οποίες κυκλοφορούν και σε ψηφιακή μορφή (CD) και υπάρχουν απομαγνητοφωνημένες, άριστη δουλειά για την οποία πάσχισαν πνευματικά παιδιά του μακαριστού γέροντος.

Ανάμεσα στα πολύ σημαντικά και ενδιαφέροντα, που λέει ο μακαριστός Γέροντας, υπάρχει και μία αναφορά του στα όσα συμβαίνουν στις έσχατες και αποκαλυπτικές ημέρες μας, ιδίως με τις βλάσφημες και αιρετικές θέσεις της «θεολογικής ακαδημίας» της Ι.Μ.Δημητριάδος περί μεταπατερικής, νεοπατερικής και συναφειακής θεολογίας, και η οποία αναφορά αποτελεί, νομίζουμε, απάντηση στις καινοφανείς και φλήναφες θέσεις της Ακαδημίας. Η ομιλία αύτη εξεφωνήθη την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 1982 στην Ι.Μ. Αγίου Δημητρίου Κομνηνείου Στομίου, με τίτλο «Σκιαγράφησις του προσώπου και των ημερών του Αντιχρίστου και τέλος του 13ου κεφ. της Αποκαλύψεως». Στο σημείο αυτό, αν μας επιτρέπεται, μπορούμε, κατά την ταπεινή μας γνώμη, να κάνουμε λόγο για το προφητικό-προορατικό χάρισμα, που διέκρινε τον μακαριστό γέροντα, εφόσον πριν από 28 χρόνια (1982) προείδε τι θα γινόταν στις ημέρες μας (2010). Παραθέτουμε παρακάτω το συγκεκριμένο απόσπασμα από την ομιλία του Γέροντος, το οποίο έχει ως εξής: (Ο ι υπογραμμίσεις είναι δικές μας).


Θέμα 27ον Κυριακή 21-11-1982

Σκιαγράφησις του προσώπου και των ημερών του Αντιχρίστου και τέλος του 13ου κεφ. της Αποκαλύψεως

... « Ο Αντίχριστος θα κηρύξει, αγαπητοί, την έναρξη της νέας εποχής εις την γην, η οποία θα διαδεχθεί την χριστιανική εποχή, δημιουργώντας ίσως μια τρίτη διαθήκη. Έχομε την Παλαιά Διαθήκη, έχομε την Καινή Διαθήκη και θα δημιουργήσει μια τρίτη διαθήκη.

Αυτό το κακόδοξο δόγμα περί τρίτης διαθήκης είναι παλαιό και το αναφέρει ο άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος. Ομως, μην σας κάνει εντύπωση αυτό. Δεν είναι τίποτα άλλο παρά αυτό, που ήδη ζούμε. Ακούστε περί τίνος πρόκειται. Ποιά είναι αυτή η τρίτη διαθήκη; Είναι η καλλιεργούμενη κατά κόρον στις ημέρες μας αντίληψη περί απηρχαιώσεως του Χριστιανισμού, που υποστηρίζουν κοσμικοί κύκλοι, κοσμικοί άνθρωποι και οικουμενιστικοί κύκλοι. Όταν σας λέγουν ότι ο Χριστιανισμός πάλιωσε, εχρεωκόπησε˙ ότι πλέον δεν έχει σε τίποτα να μας προσφέρει και να μας μιλήσει˙ ότι ο Χριστιανισμός δεν έχει πλέον ισχύ˙ είναι απηρχαιωμένος˙ μια καινούρια κατάσταση πρέπει νά δημιουργήσουμε˙ αυτό στην πραγματικότητα είναι η τρίτη διαθήκη. Υπάρχει, λοιπόν, αυτή η κατάστασις.

Εξ άλλου τι είναι αυτό, που λέει ο Δανιήλ ο προφήτης; «Και υπονοήσει αλλοιώσαι χρόνοις και νόμον». «Αλλοιώσαι νόμον». Να αλλοιώσει τον νόμον. Είναι η τρίτη διαθήκη. Οι Πατέρες και οι άγιοι της Εκκλησίας θα θεωρούνται ξεπερασμένοι. Σας είπα, με μελαγχολικό τρόπο, μήπως ο Αντίχριστος κάθεται και σε χριστιανικούς λαούς; Το αναφέρει, αγαπητοί μου, ο ιερός Χρυσόστομος αυτό. Αλλά, με ποια έννοια; Όχι με την έννοια ότι θα καθίσει τότε ο Αντίχριστος. Αφού λέγει ο άγιος Κύριλλος «μη γένοιτο» τέτοιο πράγμα. Οχι. Αλλά, με την έννοια των υπηρετών του Αντιχρίστου.

Όταν υπάρχουν οικουμενισταί κληρικοί ή μασσώνοι ή μασσωνίζοντες ή αιρετικοί, ορθόδοξοι που είναι κρυμμένοι, δεν φαίνονται, μα είναι, είτε πατριάρχαι είναι αυτοί, είτε επίσκοποι είναι – δεν ξέρω τι είναι – είτε αρχιμανδρίται, πρεσβύτεροι – δεν ξέρω τι είναι˙ διάφοροι˙ ό,τι είναι – και οι άνθρωποι αυτοί λέγουν πράγματα αιρετικά, όπως επί παραδείγματι «οι ιεροί κανόνες είναι ξεπερασμένοι». «Το Πηδάλιο δεν έχει καμμιά σημασία και αξία». «Οι νηστείες να καταργηθούν». « Η εγκράτεια θεωρείται παρωχημένο πράγμα». «Σήμερα ζούμε σε μία νέα εποχή˙ πρέπει τους νέους να τους δούμε με άλλο μάτι˙ μπορούν να ζουν την γενετήσια ζωή» κλπ. κλπ. Πέστε μου, μήπως και στην Ορθόδοξη Εκκλησία κάθονται όργανα του Αντιχρίστου; Κάνει εντύπωση ότι ο Θεός σε κάθε εποχή έχει τους αγίους του; Γιατί λέτε; Για να δίδει την απάντηση εις τους πιστούς ότι δεν μπορούμε να λέμε ότι οι άγιοι είναι ξεπερασμένοι.

Σε κάθε αιώνα θα δώσει πολλούς αγίους. Στον 20ον αιώνα έδωσε τον άγιο Νεκτάριο. Πολύ ορθά και χαρακτηριστικά χαρακτηρίσθηκε ο άγιος του αιώνα μας. Προσέξτε! Είναι τυχαίο αυτή η ταλαίπωρη Μαγδαληνή η ηγουμένη, που υβρίζει τον άγιο Νεκτάριο; Είναι τυχαίο αυτό; Δεν είναι τυχαίο. Είναι αυτή η αντίδραση του σατανά – δαιμονοκρατούμενη γυναίκα είναι. Το λέγω ελεύθερα, γιατί την έχει καταδικάσει η Εκκλησία μας και την έχει αφορίσει – διότι δεν θα ανέχεται ο Αντίχριστος να υπάρχει άγιος. Επειδή θα υποστηρίζει ότι η αγιότης είναι απηρχαιωμένο πράγμα. Είναι απηρχαιωμένο, γιατί απηρχαιωμένο είναι το Ευαγγέλιο. Δεν μπορεί το Ευαγγέλιο να κάνει αγίους. Αλλά, ο Θεός θα δίνει αγίους σε κάθε εποχή, για να δίδει την απάντηση ότι το Ευαγγέλιο δεν είναι απηρχαιωμένο».

« Ο έχων ώτα ακούειν, ακουέτω».

Ιερολογιώτατος Ιεροδιάκονος 
Πατήρ Άγγελος Αγγελακόπουλος 
Υποψήφιος διδάκτωρ του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ. 
Φάρσαλα 16-12-2010

36 σχόλια:

  1. ‎"Σκιαγράφησις του προσώπου και των ημερών του Αντιχρίστου" !!!
    Έτσι λέει ο τίτλος του άθρου..... και γω ερωτώ:
    1 Eίναι ο αντίχρηστος ΠΡΟΣΩΠΟ;
    2 Από πότε γράφεται με κεφαλαίο γράμμα (Α) και γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντε να απαντήσω και από δω.
    1. Ναι, είναι πρόσωπο.
    2. Ανέκαθεν, και για να διακρίνεται από τους πρόδρομους του Αντιχρίστου, που θα έρθει στους έσχατους χρόνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό λέγεται ΠΛΑΝΗ.... Να το προσέξετε. Αν ο αντίχριστος είναι πρόσωπο σημαίνει πως έχει Υπόσταση και άρα είναι δημιούργημα του Θεού! Πάτε καλά;;; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΤΕΡΕΣ ΣΩΣΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδώ είναι ο διάβολος, δημιούργημα του Θεού. Στον Αντίχριστο κόλλησες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Θεός ΔΕΝ έπλασε διάβολο. Ο Θεός έπλασε Εωσφόρον Άγγελο. Αυτός ο άγγελος εξέπεσε του Παραδείσου και διεστράφει με αποτέλεσμα να γίνει Διάβολος. Μάλιστα στην διαστροφή αυτή δεν υπάρχει βελτίωση , διότι ως κτίσμα, δεν είναι πλασμένο κατ’ εικόνα και ομοίωσιν Θεού.
    Αντιθέτως ο άνθρωπος, αν και διεστράφει με την Πτώση του, μπορεί κατά χάριν να επανέλθει στην προπτωτική κατάσταση της αρχέγονης δικαιοσύνης –κατά χάριν- ακριβώς διότι είναι κτισμένος κατ’ εικόνα και ομοίωσιν Θεού.
    Και ενώ αυτά ισχύουν κάποιοι θεολόγοι ασχολούμενοι με τον αντίχριστο και το διάολο .δίνουν σε αυτόν τις ιδιότητες του ανθρώπου. Τι θεολόγοι είναι δεν ξέρω.
    Ο Θεολόγος ασχολείται με το Λόγο του Θεού. Όποιος ασχολείται με τον λόγο του διαβόλου δεν είναι θεολόγος είναι Διαβολολόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ας αφήσουμε προς το παρόν την αγγελολογία και ας πισάσουμε τον Αντίχριστο.
    Ο Αντίχριστος δεν θα είναι άνθρωπος; Θα είναι. Είναι σαφής ο Ιωάννης. Αρα γιατί δεν θα είναι πλασμένος κατ' εικόνα και ομοίωσιν;

    Όσο γι' αυτο:
    "Ο Θεολόγος ασχολείται με το Λόγο του Θεού. Όποιος ασχολείται με τον λόγο του διαβόλου δεν είναι θεολόγος είναι Διαβολολόγος".
    Το καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι μόνο ως αστείο μπορώ να το εκλάβω.

    Αλλά αν δεν αστειεύεσαι, να θεωρήσω ότι και ο άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός είναι διαβολολόγος, που αναφέρεται στον Διάβολο, τους δαίμονες και τον αντίχριστο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν θα πω τίποτε πλέον γιατί ο διάβολος έχει κάνει καλά την δουλεία του κλείνοντας τα αυτιά σε όσους ασχολούνται μαζί του.
    Αν ο διάβολος γίνει άνθρωπος ….. ματαία η πίστης μας!!!!!!!!
    Όσο για την αναφορά στον Δαμασκηνό, και πρωτοετής φοιτητής της Θεολογίας γνωρίζει πως η δαιμονολογία είναι τμήμα της αγγελολογίας ακριβώς για τους λόγους που ανέφερα και αδυνατείς να κατανοήσεις.
    Είδα όμως στην σελίδα πως προτείνεται το βιβλίο του καθηγητού Πατρώνου «Η Ιστορική πορεία του Ιησού». Προφανώς μόνο προτείνεται !!!!!! Η προέκταση αυτού του βιβλίου είναι το έργο του ιδίου καθηγητού «Θεολογία και Ορθόδοξο βίωμα», εκδ. Δόμος, Αθήνα 1994. Αυτό το βιβλίο είχα την τιμή να το διδαχθώ από τον καθηγητή Πατρώνο στο μάθημα Ερμηνεία Καινής Διαθήκης Γ’ , στο οποίο ερμήνευε την Αποκάλυψη του Ιωάννου, στην Θεολογική Αθηνών το 1994!
    Πριν εκτεθείς κι άλλο λέγοντας αυτά που λες, να το βρεις και να διαβάσεις κυρίως της σελίδες 169-182, που γίνεται αναφορά στα αποκαλυπτικά γεγονότα και στα περί αντιχρίστου.
    Τέλος μία ερώτηση! Φίλε μου εγώ είμαι Θεολόγος ! Εσύ τι είσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λοιπόν έχουμε και λέμε φίλε μου.
    Όταν ο Ιωάννης ο Δμμασκηνός μιλάει "Περί αντιχρίστου" ως πρόσωπο, τι εννοεί; Είναι κι αυτό τμήμα της αγγελολογίας έτσι γενικά και αόριστα;
    2. Δεν πρότεινα το βιβλίο του Πατρώνου "Η ιστορική πορεία του Ιησού" αλλά ανέρτησα κάποιο κεφάλαιο από αυτό σχετικά με τους πειρασμούς. Είναι εντελώς διαφορετικό.
    Το "Θεολογία και Ορθόδοξο βίωμα" το έχω πάρει, το έχω διαβάσει και διαφωνώ κάθετα. Γι' αυτό άλλωστε και δεν το προτείνω.
    Σημείωση: Το "προτείνεται" γράφεται "προτείνετε". Προφανώς η ορθογραφία σας ακολουθεί την δογματική σας.

    3. Τα πτυχία δεν κάνουν κάποιο Θεολόγο, εκτός κι αν είναι της Βαρλααμικής -στοχαστικης σχολής."Ει προσεύξη αληθώς, θεολόγος ει". Εγώ πάλι είμαι αυτής της σχολής γι' αυτό και δεν αυτοαποκαλούμαι "Θεολόγος".

    4.Δεν φοβάμαι να εκτεθώ. Δεν πληρώνομαι "θεολογώντας". Αυτό είναι δική σας δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υ.Γ.: Και για να συνεννοηθούμε επιτέλους. Ο αντίχριστος για σας τι θα είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ειλικρινά μένω έκπληκτος από τον παραπάνω διάλογο! Περισσότερο με τρομάζει ο κύριος που αυτοαποκαλείται ''Θεολόγος''! Θα έπρεπε να ξέρετε αγαπητέ Θεολόγε πως όπως τα ράσα δεν κάνουν τον πάπα έτσι και τα πτυχία δεν κάνουν τον θεολόγο! Αν εμένετε τόσο σε αυτό μια απλή βόλτα από τη σχολή θεολογίας αρκεί για να καταρρίψει μεγάλο μέρος αυτού του πτυχίου αν δει κανείς πολλούς από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες στους διαδρόμους.Δε λέω ΟΛΟΥΣ, λέω ΠΟΛΛΟΥΣ. Αν όλοι αυτοί πάρουν πτυχίο θα ασχολούνται πραγματικά με τον λόγο του Θεού;Προσωπικά μόνο του αυτό δε μου λέει τίποτα..Ας είμαστε τουλάχιστον σοβαροί... Ζήτησε ποτέ κανείς πτυχίο από τον Ιωάννη τον Θεολόγο φερ'ειπείν ή μήπως θεωρείτε ότι συγκρίνεστε μαζί του; Αυτό κι αν είναι πλάνη... Τώρα όσον αφορά τον Αντίχριστο ή αντίχριστο (το γράφω με δύο τρόπους στην περίπτωση που ακόμα σας ενδιαφέρει τόσο πολυ το αν γράφεται με κεφαλαίο ή όχι κι όχι αυτά που θα κάνει) θα σας θέσω ένα ερώτημα : Πώς είναι δυνατόν να θεωρείται διαβολολόγος κάποιος που αναφέρεται στο διάβολο; Τότε μήπως δεν πρέπει να μιλάμε για αμαρτήματα καθώς είναι πράγματα του διαβόλου; Μήπως οι πειρασμοί αποκλείονται και αυτοί από τον λόγο ενός θεολόγου; Επομένως τσάμπα η προσευχή και η συγχώρεση αφού κατά τη διάρκεια αυτών μιλάμε για πράγματα του διαβόλου... Θεωρείτε ότι ο διάβολος δεν πλάστηκε από τον Θεό. Επομένως και κάθε άνθρωπος που δεν θα μπει στον παράδεισο δεν είναι δημιούργημά του! Πόσο βολικό! Τα καλά δικά μας τα κακά φύτρωσαν! Ενώ και πρωτοετής να μην είναι κάποιος γνωρίζει πως τίποτα δεν λειτουργεί χωρίς τη χάρη του Θεού. Σε λίγο θα ακούσουμε πως ο Θεός δεν ήξερε για την επικείμενη πτώση του Εωσφόρου και πιάστηκε στον ύπνο! Μη γελάτε... Αυτό μας λέτε...Επίσης σύμφωνα με την απίστευτη Θεωρία «Ο Θεός ΔΕΝ έπλασε διάβολο. Ο Θεός έπλασε Εωσφόρον Άγγελο. Αυτός ο άγγελος εξέπεσε του Παραδείσου και διεστράφει με αποτέλεσμα να γίνει Διάβολος. Μάλιστα στην διαστροφή αυτή δεν υπάρχει βελτίωση , διότι ως κτίσμα, δεν είναι πλασμένο κατ’ εικόνα και ομοίωσιν Θεού.» μας λέτε πως υπάρχουν ''νόμοι'' που υπερβαίνουν τη χάρη του Θεού και για αυτούς τους ''νόμους'' δεν υπάρχει βελτίωση της διαστροφής! Μπορεί στο βιβλίο που το διαβάσατε να πήγαινε αλλού το θέμα όμως μεμωνομένο δεν λέει τίποτα. Αν σας επιτρέπει το πτυχίο σας να ακούσετε και τη γνώμη ενός απλού πιστού σας λέω ότι προτιμώ χίλιες φορές έναν Διαβολολόγο με την έννοια που εσείς του δίνετε παρά έναν θεολόγο της δικής σας λογικής... Η μεγαλύτερη παγίδα είναι ότι μπλέκετε το Λόγο του Θεού και των φωτισμένων πατέρων Του με φιλοσοφικές αναζητήσεις και θεωρίες και τις εκλαμβάνετε όπως θέλετε. Το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί.(βλέπε παράρτημα «αιρέσεις»!) Ο Λόγος Του είναι πάνω από θεωρίες και παιδικούς διαχωρισμούς καλού και κακού. Ψάξτε το... Θα σας ωφελήσει...
    Υ.Γ. Ζητώ συγνώμη από τα παιδιά που χρησιμοποιήσα τον όρο «παιδικοί διαχωρισμοί» Άλλωστε πιο έυκολο είναι να μπουν αυτά στη Βασιλεία του Θεού παρά εμείς οι υπόλοιποι, θεολόγοι και μη! Βέβαια αυτό το είχε πει ο Χριστός κι από όσο ξέρω δεν είχε κάποιο πτυχίο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κατά πρώτον υπεροπτικές και απαξιωτικές εκφορές του στυλ ΄΄εγώ είμαι θεολόγος, εσύ τι είσαι;΄΄ τις θεωρώ τουλάχιστον διασκεδαστικές...
    Κατά δεύτερον Οι προφήτες, ο ίδιος ο Χριστός, οι Απόστολοι, οι Πατέρες, οι Άγιοι και οι γεροντάδες μίλησαν για άνθρωπο ξεκάθαρα...
    Από που ακριβώς συνάγεται το οτι δεν θα είναι άνθρωπος χρήζει απόδείξεως...
    Επίσης Θα πρέπει αυτός που θα προσπαθήσει να αποδείξει το άνωθεν να βγάλει ψεύτες ή ημίτρελλους όσους αναφέρθηκαν στον αντιχριστο ή το θηρίο ή τον ψευδοπροφήτη ή ΄΄αυτόν που θα έρθει αντι εμου΄΄...

    Ο συγκεκριμένος θεολόγος και όλο αυτό το νεωτερίζον ρεύμα της μεταπατερικότητος, πιστεύω οτι παίζουν με την νοημοσύνη μας, με το αυτονόητο και φευ με την πνευματικότητα της ιερής παραδόσεως της ορθοδοξίας...

    Ποιός είπε οτι ο αντίχριστος έχει δημιουργηθεί ως τέτοιος εξ αρχής απο τον Θεο;
    Αυτό που ισχύει είναι οτι θα δεχτεί όλη την σατανική ενέργεια, θα γινει δηλαδη το σκεύος αυτό που θα φέρει την εωσφορική βούληση κατά της προφητειες...
    Απλός άνθρωπος σαν όλους μας θα είναι...
    Προετοιμασμενος όμως (με ο,τι συνεπαγεται αυτο) απο καποιους για να ανελθει στον θρόνο της Ιερουσαλήμ και κατ επέκταση της παγκοσμιοποιημένης οικουμένης, ως ο μόνος άρχων...
    Τα υπόλοιπα είναι ανερματισμοί...
    Εγώ στην θέση σας θα προβληματιζόμουν οσον αφορα στο να δηλώσω καν οτι ειμαι θεολογος φεροντας αυτές τις ασυναρτησιες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 1 "στην σελίδα πως προτείνεται"..... έγραψα. Δεν έγραψα "Εσείς προτείνετε" . Άρα τα δικά μου ελληνικά είναι σωστά .... τα συμπεράσματα της λογικής σας....ψάξτε τα!!!!
    2 Ζητώ συγνώμη που έβαλα το μυαλό σας να δουλέψει.
    3 Από την ιδιότητα του Θεολόγου δεν ζω...αλλά τα συμπεράσματα σας δεν σας εμποδίζουν στην κριτική.
    4 Δεν απαξίωσα το πρόσωπο κανενός... φαίνεται πως είναι ΤΑΚΤΙΚΗ σας η απαξία των ανθρώπων.
    5 Περπατήστε στην λογική σας....αβίαστα …..η Εκκλησία δεν φοβάται.
    6 Με δεδομένη την προσταγή "μετά πρώτης και δευτέρας νουθεσίας παραιτού..." σας χαιρετώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η νουθεσία προύποθέτει δόμηση θεμελιωδών επιχειρημάτων ειδικά όταν πρόκειται για τλετοιου είσους νεωτερισμούς και ακροβατισμούς.
    Το μόνο που διεκρινα ηταν μια ιδιαιτερη δυστοκια στην εκφορα επιχειρηματολιγιας και εναν ψιττακισμο άλλων καθοδηγητών, με μόνη συνεισφορά την προτροπή προς τον στρουθοκαμηλισμο...

    Χαιρετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Στην Αποκάλυψη του Ιωάννη αναφέρεται ότι θα έρθει ο αντίχριστος στη γη και θα κυβερνήσει 7 χρόνια. Τα τριάμισι θα είναι καλά ώστε να μπορέσει να παραπλανήσει τους ανθρώπους και να πάρει όσους περισσότερους με το μέρος του και τα υπόλοιπα τριάμισι θα φανερώσει τον πραγματικό του εαυτό και θα υποφέρουμε, μέχρι να έρθει η Δευτέρα Παρουσία και να κριθούμε όλοι μας.(Συγνώμη που τα λέω έτσι απλά, αλλά ως απλή Χριστιανή έτσι το έχω αντιληφθεί)
    Η ερώτηση μου λοιπόν είναι: Πώς θα μπορέσει ο αντίχριστος να κυβερνήσει αν δεν είναι υπαρκτό προσωπό? Θα μπεί ο διάβολος σε όλες τις κυβερνήσεις ώστε να κυβερνήσει έμμεσα? Δε νομίζω! Άλλωστε όλες οι κυβερνήσεις μας έχουν αποδείξει τόσα χρόνια ότι το μόνο που πιστεύουν είναι το χρήμα και η εξουσία, τίποτα άλλο.
    Βάσει των παραπάνων συλλογισμών λοιπόν (μπορεί να είμαι και λάθος) πιστεύω ότι ο αντίχριστος είναι άνθρωπος.
    Συγνώμη αν σας κούρασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "2 Ζητώ συγνώμη που έβαλα το μυαλό σας να δουλέψει".

    Αυτό ήταν και το λάθος σου. Ο ορθοδοξος "δουλεύει" με την "καρδιά". Οι νεο-Βαρλααμιστές με το μυαλό.

    "3 Από την ιδιότητα του Θεολόγου δεν ζω...αλλά τα συμπεράσματα σας δεν σας εμποδίζουν στην κριτική".

    Ομολογουμένως, τώρα πια με τις περικοπές, πρέπει να κάνετε κι άλλες δουλειές. Εγώ όμως από την "ιδιότητα" του Ορθοδοξου, ΖΩ.

    "4 Δεν απαξίωσα το πρόσωπο κανενός... φαίνεται πως είναι ΤΑΚΤΙΚΗ σας η απαξία των ανθρώπων".

    Μα δεν είσαι σε θέση να απαξιώσεις το πρόσωπο κανενός. Το πρόσωπο, ακόμα και των αιρετικών δεν παύει να ειναι κατ' εικόνα και ομοίωσιν του Θεού. Προσπάθεια κατέβαλλες....

    "5 Περπατήστε στην λογική σας....αβίαστα …..η Εκκλησία δεν φοβάται".

    Πάλι η λογική. Τόσο πολύ έχετε ποτιστεί με αυτή; Οι ορθόδοξοι περπατάνε με την "καρδιά" και την "προσευχή"... Όσο για την Εκκλησία δεν έχει να φοβηθεί, όπως και να περπατάμε εμεις....

    "6 Με δεδομένη την προσταγή "μετά πρώτης και δευτέρας νουθεσίας παραιτού..." σας χαιρετώ"!

    Πάλι νεο-Βαρλααμική τοποθέτηση. Δεν είναι προσταγή, είναι παραίνεση. Και σίγουρα ο απ. Παύλος δεν το έγραψε για να αποτελέσει υπεκφυγή για όσους αδυνατούν να επιχειρηματολογήσουν.

    Χαιρετώ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Απο την στιγμη που εχουμε ονομα για τον Αντιχριστο αυτος μονο προσωππ μπορει να ειναι.
    Ονομα εχουν τα προσωπα και τα προσωπα εχουν υποσταση.
    Στο τσιπουραδικο του βολου με την ταμπέλα θεολογικης παρανοιας μπορει να εχουν οποια γνωμη θελουν αρκει να μην σφετερισζωνται την Ορθοδοξια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητέ «Θεολόγε» ειλικρινά δεν απάντησατε σε τίποτα! Οι γενικολογίες και οι θεωριες δεν αγγίζουν κανέναν...Αλήθεια η λογική πάνω στην οποία βασίζεστε μπορεί να δικαιολογήσει συμπεριφορα και ιδέες θεολόγου; Σε λάθος κτίριο μπήκατε να σπουδάσετε... Λίγο πιο δίπλα είναι η φιλοσοφική. Όπως και να έχει εκεί ξέρουν από λογική και θεωρίες...Λίγο με το θέμα ύπαρξης του Θεού θα είχατε πρόβλημα αλλά προφανώς κάθε δική σας «λογική σκέψη» και όχι πίστη οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα επομένως θα τους διαφωτίσετε όπως και εμάς! Και μη ζητάτε συγνώμη που μας βάλατε να σκεφτούμε... Εμείς λυπόμαστε που ακόμα δεν μπήκατε στη διαδικασία να το κάνετε κι εσείς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όπως προείπε ο άγιος Νείλος, από το 1900 και δώθε έγινε μια ραγδαία εξάπλωση των αντιχρίστων σε όλη την υφήλιο. Κατέχουν τις θέσεις κλειδιά, ελέγχοντας και κατευθύνοντας το παγκόσμιο κεφάλαιο, την πολιτική, τα κόμματα, τις μυστικές υπηρεσίες, τα ΜΜΕ, την εκπαίδευση, ακόμα και τον ορθόδοξο κλήρο εν μέρει, εκτελώντας διατεταγμένες υπηρεσίες, εκούσια ή ακούσια, των οργανώσεων και μυστικών εταιρειών στις οποίες ανήκουν, π.χ. μασωνία, ροδοσταυρισμός, θεοσοφία, ιππότες του ναού και άλλες συναφείς αδελφές οργανώσεις της νέας εποχής. Κανένας δεν προωθείται σε καίρια θέση εάν δεν ανήκει ή δεν είναι φίλα προσκείμενος σε αυτούς. Είναι οι μπροστάρηδες του Αντίχριστου του οποίου η εμφάνιση σαν συγκεκριμένο πρόσωπο δεν θα αργήσει, βλέποντας το πόσο έχουν εξαπλωθεί και τι δύναμη έχουν αποκτήσει. Στο ερώτημα του αρχιμ. Αθ. Μυτιληναίου εάν στην Ορθόδοξη Εκκλησία κάθονται και όργανα του Αντίχριστου, η απάντηση είναι καταφατική.
    Τα όσα λέγω δεν προέρχονται από πληροφορίες ή αναγνώσεις, αλλά από προσωπική γνώση και βιωματική εμπειρία.
    Τέλος θα αναφέρω ότι, όταν προ μερικών ετών θέλησα να εξομολογηθώ και επειδή γνώριζα πρόσωπα και πράγματα, προβληματίστηκα να βρω σωστό πνευματικό, φοβούμενος μην ανήκει σε κάποια από τις εταιρείες κάτι που έπρεπε προηγουμένως να ξεκαθαρίσω. Τελικά με τη χάρη του Θεού βρήκα εξαίρετο πνευματικό, ο οποίος με την άδεια της μητρόπολης του, μου επανέλαβε το μυστήριο του Χρίσματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Υπέροχοι Χριστιανοί!
    Δεν αφήσατε καμία πέτρα να πάει χαμένη!
    Ο Θεός να σας ελεεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συγγνώμη φίλε μου Θεολόγε, αλλά τι θέλεις; Να λες ότι θες, χωρίς καμία απάντηση; Ίσως έτσι έχετε μάθει να μιλάτε στις σχολές. Στη ζωή όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Προσπαθείτε να οδηγήσετε τους πιστούς στην παναίρεση του Οικουμενισμού, και περιμένεις να σε αφήσω ελεύθερο στο blog μου να κάνεις την προπαγάνδα σου; Έλεος!!!
    Σε ρώτησα, τι είναι για σένα ο Αντίχριστος, κι απάντηση δεν πήρα. Εκτος αν πιστεύεις κι εσύ την καταγέλαστη άποψη του Πατρώνου, ότι ο όρος αντίχριστος είναι ένας ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΟΡΟΣ. Όχι φίλε μου. Μπορεί να έχετε την εύνοια των εβραιοσιωνιστών, των πολιτικών, των αθέων και όλων των συναφών νεοποχίτικων οργανώσεων, αλλά δεν θα πέσουμε αμαχητί. Θα αγωνιστούμε όσο μπορούμε, προκειμένου να μην περάσουν οι αντιπατερικές σας "θέσεις". Ξυπνήστε πρινν να είναι αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το να διαφωνούν οι άνθρωποι στις απόψεις είναι θεμιτό. Το να καθυβρίζουν είναι άρρωστο.

    Μέτρα πόσες προσωπικές επιθέσεις έχω δεχθει ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ και πάψε να ανοίγεις το βοθρώδες στόμα σου, γιατί θα πρέπει να αντιδράσω σε προσωπικό επίπεδο, κάτι που δεν επιθυμώ. Η ανοχή στην προσβολή έχει όρια.

    Όσο για το Blog σου… αν δεν αντέχει στην διαφορετική άποψη κόψε την δυνατότητα σχολιασμών…..!

    Τέλος για να κλείσει αξιοπρεπώς το θέμα το να βρίζεις εμένα άντε και να το δεχθώ …. Ξεφεύγεις όμως στα όρια και στην διάκριση και λες πολύ περισσότερα από όσα γνωρίζεις. Την ποιότητα των ανθρώπων δεν την κρίνουμε ποτέ ακόμα και αν έχουμε πόρνους και πόρνες απέναντι μας…. Και καλά οι πάνσοφοι γεροντάδες σου δεν στο έμαθαν , στο Ευαγγέλιο δεν το διάβασες, Πρόσεξε γιατί ήρθε η ώρα να πάρω φραγγέλιο και δεν θα μου είναι ευχάριστο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Επειδή σκιάχτηκα τώρα, με όλες αυτές τις "αξιοπρεπείς" απειλές, το σταματάω εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ωπα ρε ΄΄θεολογε΄΄ σιγά τα αίματα...
    Αυτό που έπρεπε να κάνεις - να απαντήσεις δηλαδή στις ερωτήσεις που σου τέθηκαν - δεν το έκανες ποτέ...
    Αντιθέτως διατείνεσαι τον τιμωρό όσων διαφωνούν με τις τραγελαφικότητες που πρεσβεύεις...
    Σε ενόχήσε που σε κατηγορήσαν για συνένοχο των αξουσιαστών στο δρομολογημένο σχέδιο για την πανθρησκεια...
    Οκ δεν είσαι συνένοχος...είσαι απλό παπαγαλάκι...
    Κοιτάξτε να συνέλθετε εσείς οι υποτιθέμενοι ΄΄θεολόγοι΄΄ - μιας που ένα χαρτί δεν λέει τίποτα ιδιαίτερο, αν δεν καταλαβαίνεις την υπόσταση αυτού που σπούδασες - και να απαλλαγήτε από την κενοδοξία και την φαυλότητα...
    Ένας βασικός λόγος που σήμερα σχεδόν κανείς νέος άνθρωπος δεν θέλει να ακούσει για ορθοδοξία είναι το οτι υπάρχουν τόσο ΄΄δυνατοί΄΄ θεολόγοι σαν εσένα που πνιγονται σε μία κουταλιά νερό...
    Ευτυχώς υπάρχουν και κάποιοι που σώνουν την κατάσταση αλλά κι αυτούς σπέυδετε εσείς οι νεωτερισταί να τους προσδόσετε τον χαρακτηρισμό του παρωχημένου.
    Εδώ δεν δισταζετε να τον απο δωσετε στους Πατερες εκεί θα κολήσετε;
    Απορώ τόσο με τα συμπεράσματά σου αλλά πιο πολύ με το απειλητικό υφάκι σου...
    Δείγμα της σύγχησης και της ελλειψης θρησκευτικού πνεύματος...
    Ακους εκεί ΄΄θα πάρω φραγγέλιο΄΄ χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τις επιθέσεις δεν τις δεχτήκατε ως άνθρωπος αλλά ως «Θεολόγος»! Γιατί άλλο η άποψη ενός ανθρώπου άλλο η επίσημη θέση κάποιου που υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει τις ερμηνείες και τις έννοιες της ορθοδοξίας... Κι άντε να πω δεχτήκατε προσωπικές επιθέσεις από κάποιους. Οι υπόλοιποι που αντέδρασαν εδώ δεν σας έκαναν εντύπωση; Και τελικά γιατί δεν μας απαντήσατε σε καμία ερώτηση; Το θέμα δεν είναι να κλείσει μια διαμάχη γιατί και οι διαμάχες μπορούν να είναι ουσιαστικές με αποτελέσματα. Το θέμα είναι τα συμπεράσματα που βγαίνουν και δεν σας τιμάνε... Όσο για το φραγγέλιο; Πριν από αυτό υπάρχει το ευαγγέλιο και πολλά κείμενα ακόμα να διαβάσετε...Όχι αναλύσεις και θεωρίες... Κείμενα! Γιατί αν δεν γνωρίζουμε αυτά ποιο το νόημα των θεωριών; κανένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Επεσα τυχαια στη σελίδα. Δηλώνω εξ' αρχής αθεος και δεν γουσταρω τις πιπες σας. Αλλά κρινω συμπεριφορες και λέω πως ο Θεολογος ειναι αξιοπρεπεστατος.Αντιθετα οι αλλοι δεν μου καθεστε και για πολυχριστιανοι, ξεφτιλισεστε διαδοχικα. ΟΥΣΤ! ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο αντίχριστος είναι το όλα τα αντίθετα του Χριστού.
    Αν ο Χριστός είναι πρόσωπο, ο αντίχριστος δεν μπορεί να είναι.
    Αν ο Χριστός είναι αγάπη, ο αντίχριστος δεν μπορεί να είναι....κ.τ.λ.
    Αν είναι κάτι απο αυτά παύει να είναι ΑΝΤΙ και είναι ΣΥΝ....
    Για δείτε το λίγο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ο Αντίχριστος θα έρθει σαν Χριστός (αντί Χριστού) στη γη. Αλλιώς πως θα πιστεψει ο κόσμος ότι θα είναι ο Μεσσίας αν από την αρχή είναι κακός, με μίσος και πάνω από ολα απρόσωπος; Μπορεί να αντιπροσωπεύει τα αντίθετα όμως για να έρθει η εποχή του θα πρέπει να πλανέψει τους ανθρώπους. Υπάρχουν επίσης και μαρτυρίες μοναχών στο άγιο όρος που ο Διάβολος εμφανίστηκε μπροστά τους με πρόσωπο ανθρώπου, αγίου ή και του ίδιου του Χριστού. Ο αντίχριστος ως μη - πρόσωπο πώς ακριβώς θα εμφανιστεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ¨Ολα αυτά που στηρίζονται;;;;;;;;;;;;; Ποιός Πατέρας μιλάει για σάρκωση του αντιχρίστου; Που λέει στο Ευαγγέλιο για γέννηση του αντιχρίστου;;; Πές μου και μένα να μάθω γιατί οι θεολογικές μου γνώσεις απ΄ ότι φαίνεται δεν εντόπισαν ποτέ κάτι τέτοιο. Και όταν λέω πέσμου εννοώ με ΣΑΦΗ αναφορά σε έργο και σε σελίδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Εδώ αγαπητέ Θεολόγε, θα πάρεις απάντηση σε όλα τα ερωτήματά σου. Από την Δογματικη του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού.

    http://paterikakeimena.blogspot.com/2011/01/blog-post_14.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Θεολόγε, να θεωρήσω ότι σε καλυψα; Μάλλον ναι. Όταν έχεις τέτοιο κείμενο, από το εγκυρότερο βιβλίο δογματικής της Ορθοδοξου Εκκλησίας, νομίζω ότι ο Πατρώνος έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αρχικά,ως απλή παρατηρήτρια θεωρώ απράδεκτη την επίθεση σας προς το πρόσωπο του Θεολόγου. Από το ύφος και τη σφοδρότητα της προσωπική επίθεσης που του ασκείσατε φαίνεται καθαρά η παιδεία σας, η οποία όμως γίνεται φανερή και στις απόψεις σας οι οποίες είναι προχειροειπωμένες και μη τεκμηριωμέμες.Όσον αφορά τη Δογματική του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού δεν βλέπω κάποιο σημείο που να έρχεται σε αντιπαράθεση με όσα λέει ο Θεολόγος.Τέλος αν δεν κατέχουμε κάτι είναι προτιμότερο να σιωπούμε παρά να πέσουμε στον κίνδυνο να παρασύρουμε ανθρώπους σε προσωπικές δογματικές.Αναλύστε την λέξη Θεολογία για να καταλαβεται το μέγεθος αυτής της επιστήμης,δεν έχει κανείς το δικαιωμα να την απαξιώνει έτσι απλά είτε αυτή είτε τους λειτουργούς της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. αγαπητε θεολογε μαλλον οι θεολογικες σου γνωσεις δεν εχουν φτασει μεχρι τον πατερα παισιο, τον γεροντα ιωσηφ τον βατοπαιδινο...αν νομιζεις λοιπον οτι ολος ο χριστιανικος κοσμος εχει στηριχτει σε μια μπουρδα περι αντιχρηστου τοτε ναι πιστευουμε σε μια μπουρδα και ειμαστε τρελοι...γιατι πανω απολα οι χριστιανοι ειμαστε τρελοι γιατι ποτε δεν πραττουμε σε θεμα πιστης με την λογικη αλλα με την καρδια...αφου κανενας δεν εχει δει τον θεο.παντως με μεγαλη μου χαρα μπορω να σου πω οτι ανετα θα μπορουσες να κανεις δικη σου αιρεση...και πιστεψε με ησουν πιο υβριστηκος απο ολους ακομα και απο τον κυριο που δηλωνει αθεος!αν ηθελε ο θεος να τον αγαπαμε με την λογικη του μυαλου θα ειχε εμφανιστει μπροστα μας και ολοι θα τον ακολουθουσαμε χωρις να το θελουμε αλλα για λογους ''αυθεντιας''...επομενως το οτι θα πλανεθουν πολλοι ακομα και εκλεκτοι μαλλον μου θυμιζει ολους εμας που γραφουμε τωρα που δινουμε τροφη σε πολλους δαιμονολογους η μη να μιλαμε για τον δαιμονα και οχι τον θεο πραγμα που συμφωνω με τον κυριο θεολογο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Χαιρετε. Ο Ιησους δεν μας ειπε οτι εγω ηλθα αλλα δεν με πιστεψατε, οταν ομως θα ερθει ο αλλος εις το δικο μου ονομα, εκεινον θα τον πιστεψετε και θα τον δεχτειτε? αφου ο Θεος Λογος Ιησους Χριστος ηρθε κι επαθε ως ανθρωπος (τελειος ανθρωπος - Θεος), ετσι κι ο αντιχριστος θα εμφανιστει ως ανθρωπος για να τον λατρεψουν ως θεο. επισης στην Αποκαλυψη λεει οτι το ονομα του θηριου ειναι ονομα ανθρωπου και το ονομα αυτου χξς. Αρα δεν μπορει να ειναι κατι αλλο περα απο ανθρωπος ο τελικος αντιχριστος. Και στην τελικη, οποιοι εναντιωνονται στο συνολο της εκκλησιας διαφεροντας τη θεση τους με αυτην των αγιων ανα τους αιωνας πατερων, πολυ απλα συλλέγουσιν ἀπὸ ἀκανθῶν σταφυλὰς ἢ ἀπὸ τριβόλων σῦκα, δηλαδη πλανωνται. Ποιος ειμαι εγω που θα αλλαξω το δογμα τοσων αιωνων? τοσο ανοητοι ηταν οι αγιοι και δεν το καταλαβαιναν τοσο καιρο και καλα που ειμαι εγω και τα διεσαφησα? α, και αφηστε σας παρακαλω τα βιβλια του ενος και του αλλου και πιαστε την αγια γραφη,καντε απλη εφαρμογη των λογων του θεου, αρπαξτε και γαντζωθειτε στο πετραχηλι σας και μην το αφηνετε γιατι ερχεται θυελλα που θα σαρωσει τα παντα σε λιγο καιρο. Η ειρηνη του Χριστου μαζι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Έχω την εντύπωση αγαπητοί φίλοι πως δεν πρέπει να μαλώνουμε. Εγώ δεν είμαι θεολόγος . Είμαι ενας απλός άνθρωπος και γνωρίζω πως υπάρχουν πολλών ειδών τάξεις και λογικές . Το νόημα είναι να είσαι σε θέση να αποδεχθείς το υπέρλογο , ως προοπτική στην πληρότητα της άποψης σου.
    Λοιπόν , πράγματι ο Χριστός δεν είναι κάποιο εικόνισμα , δεν είναι κάποιο είδωλο , δεν είναι αυτό που φαίνεται μέσα απο την συμβατική λογική.
    Τι είναι λοιπόν;
    Αν γνωρίζουμε τι είναι Χριστός , μπορούμε αυτομάτως να αντιστρέψουμε το σχήμα και να γνωρίσουμε τι δεν είναι .
    Ο Χριστός λοιπόν είναι αγάπη , είναι ταπεινώτητα , είναι η μέγιστη ανθρώπινη πληρότητα, είναι ανιδιοτέλεια , είναι αρετή και τέλος είναι ο αγαπητός υιός του Θεού.
    Μην ξεχνάμε στο Όρος της μεταμορφώσεως του Σωτήρως , ο Θεός (ο Πάτέρας ) ακούστηκε να μιλάει και να λέει : Αυτός είναι ο αγαπητός μου υιός.
    Αυτό έχει πολύ νόημα.
    Ο Χριστός λοιπόν που είναι ο αγαπητός υιός του Θεού και όχι ο οποιοσδήποτε , είναι επίσης και ο Λόγος του Θεού.
    Ο Λόγος του Θεού είναι το Πνεύμα της λογικής . Το θεωρητικό πλαίσιο το οποίο προυπάρχει και οδηγεί όλες τις εκφάνσεις της εξέλιξης της ορατής και αόρατης φύσης και των όντων .
    Μπορούμε να το δούμε σχηματικά σαν το θεωρητικό πλαίσιο όλων εκείνων των πνευματικών στοιχείων που συνιστούν και κατευθύνουν τον κόσμο.
    Μέσα λοιπόν σε όλα αυτά τα θεωρητικά/πνευματικά στοιχεία του κοσμικού πλαισίου που συνθέτουν τα πάντα , υπάρχει και τα στοιχεία που συνθέτουν το σύνολο που λέγεται Χριστός.
    Ο Χριστός είναι όλα εκείνα τα εξαιρετικά στοιχεία της θεωρίας του πνεύματος του Θεού , που μέσα απο τις κλιμακώσεις των σχέσεων της ιστορίας και της εξέλιξης του χώρου και του χρόνου , υλοπιούνται σε αυτό που ονομάζουμε Θεανθρώπινο Ον.
    Το Θεανθρώπινο Ον, είναι το απότέλεσμα του ανθρωπολογικού τύπου και της εξέλιξης της φύσης σε αυτό που ονομάζουμε Χριστό.
    Είναι το απόγειο της φυσικής εξέλιξης του όντος.
    Ο Χριστός ήταν πάντα εκεί αιώνιος και γραμμένος απο τον Πατέρα και περίμενε απο την τροπή της φύσης , την εκδήλωση στο κατάλληλο χωροχρονικό στιγμιότυπο.
    Τα θεωρητικά στοιχεία του πλαισίου Χριστός,(άνθρωπινη φύση-αρετή -αγάπη -πληρότητα-ταπεινώτητα-ανιδιοτέλεια -πνεύμα) ήταν , είναι και θα είναι πάντα εκεί και θα περιμένουν την κατάλληλη συνθήκη αναφοράς και εκδήλωσης.
    Τα θεωρητικά στοιχεία του Πνεύματος είναι αιώνια , αναλλίωτα και δεδομένα.
    Δεν επιρρεάζονται απο την αταξία του χώρου και του χρόνου.
    Ο Αντίχριστος τώρα είναι η αντιστροφή των στοιχείων που συναποτελούν το θεωρητικό πλαίσιο Χριστός.
    Ο Αντίχριστος είναι η εξέλιξη της φύσης και του ανθρώπου (της ανθρώπινης τελικά φύσης) σε αυτό που ονομάζουμε θεωρητικό πλαίσιο στοιχείων που συνιστούν το ακριβώς αντίθετο του πλαισίου Χριστός.
    Τι είναι λοιπόν ο Αντίχριστος ;
    Είναι η φυσική εξέλιξη της κτίσης , είναι ο δυναμικός μετασχματισμός του χωροχρόνου , είναι ο ανθρωπολογικός τύπος που ενσαρκώνει μέσα απο την πορεία του σχτο χώρο και το χρόνο , την φύση της αντιστροφής του Χριστού.
    Είναι λοιπόν ένα θεωρητικό πλαίσιο (όπως και ο Χριστός) με αναλλίωτα παράλογα και αντεστραμένα θεωρητικά στοιχεία, που είναι εκεί αιώνια <> και περιμένει τις κατάλληλες χωροχρονικές συνθήκες για να εκδηλωθούν .

    Είναι ενας ανθρωπολογικός τύπος . Μια φυσική αλλά παράλογη εξέλιξη της δημιουργίας (εξ αιτίς των πολλών βαθμών ελευθερίας της συνείδησης που απέκτισε η φύση ) προς εναν σταθμό εκδηλώσεων .
    Είναι το θεωρητικό πλαίσιο που υλοποιεί το σύνολο των αντιθετικών ορισμών.
    Αντίχριστος = (μίσος - ιδιοτέλεια - έπαρση - παραλογισμός - πνεύμα - ανθρώπινη φύση ).
    Οταν λοιπόν η φύση και κατ επέκταση ο άνθρωπος , φτάσει σε αυτό το επίπεδο εξέλιξης , τότε αυτό είναι ο Αντίχριστος.
    Ο Θεός τα έγραψε όλα (όλες τις επιλογές , όλες τις εκφάνσεις ) . Όλα Είναι εκεί και περιμένουν την εκδήλωση τους .
    Σήμερα η επιστήμη θεωρεί πως ολόκληρο το σύμπαν είναι ενας τεράστιος κβαντικός υπολογιστής με αφάνταστη υπολογιστική ικανότητα.



    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Στηρίξτε......

  • Η σαλάτα του Νεοέλληνα - Δεν θέλω να μπω στο γαϊτανάκι του πολέμου που (για ακόμα μια φορά σε αυτή τη χώρα) έχει ξεσπάσει σχετικά με την επικείμενη συμφωνία των Πρεσπών, μα δεν μπο...
    Πριν από 5 χρόνια