Σελίδες

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

“Τιμή και δόξα στο σεβαστό Γέροντα Εφραίμ”


Ιερεμίας (Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως)

Εκφράζω την έντονη αγανάκτησή μου, αλλά και την αγανάκτηση του κλήρου και του ευσεβούς λαού της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, δια την ανεπίτρεπτη επίθεση που έγινε κατά της Εκκλησίας γενικώς και του Μοναχισμού ιδιαίτερα με την σύλληψη του εναρέτου και ευπαιδεύτου Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους πατρός Εφραίμ, ημέρα μάλιστα της Μητροπόλεως των εορτών, της Σαρκώσεως του Υιού του Θεού.

Θεωρούμε την απόφαση αυτή ως ανεπίτρεπτη για την ορθόδοξη πατρίδα μας και ως αγνωμοσύνη του Κράτους μας κατά της Μητρός Εκκλησίας, εις την οποίαν αυτό οφείλει την ζωή του με την θυσία μυριάδων Αρχιερέων, Ιερέων και Μοναχών για την απελευθέρωσή του.


Επειδή και ημείς, μαζί με όλους τους υγιώς φρονούντας, έτσι τοποθετούμε το θλιβερό γεγονός της συλλήψεως του ηγιασμένου Γέροντος Πατρός Εφραίμ, ως πολεμική δηλαδή όχι κατά του προσώπου του, αλλά κατά της Εκκλησίας μας, δηλούμε:

Όλο το πλήρωμα της Ιεράς μας Μητροπόλεως θα κατέλθει και αυτό σε τίμιο αγώνα υπερασπίσεως των ιερών και των οσίων της πίστεώς μας, η οποία προσβάλλεται με την τόσο βάναυση και ανίερη πολεμική του κράτους μας, ώστε να φυλακίζει πεφημισμένους για την αρετή τους και την θεολογία τους Ηγουμένους.

Με τέτοια πολεμική των κρατούντων, όπως εκφράζεται στην φυλάκιση του Βατοπαιδινού Ηγουμένου, προσβάλλεται το τίμιο όνομα της φιλτάτης πατρίδας μας Ελλάδας στα ξένα χριστιανικά έθνη.

Τιμή και δόξα δια τον σεβαστό μας Γέροντα Πατέρα Εφραίμ, διότι ετιμήθη από τον Θεό να υποστεί αυτό το μαρτύριο, χαιρόμεθα δια την αντοχή του σ᾽ αυτό, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι η ψυχή του είναι γεμάτη από την Χάρη του Θεού, και του δηλώνουμε ότι θα
τον ευλαβούμεθα ως μάρτυρα Χριστού.

Οι μοναχοί με την προσευχή τους σώζουν τον κόσμο και είναι εντροπή μας να φυλακίζουμε τους σωτήρες μας και μάλιστα τον Ηγούμενο του Βατοπαιδίου, τον πατέρα Εφραίμ, ο οποίος εσχάτως με την επίσκεψή του στην Ρωσία εδόξασε όχι μόνο την Ορθόδοξη Εκκλησία μας, αλλά και την πατρίδα μας Ελλάδα.

Επειδή το θλιβερό γεγονός της συλλήψεως του Γέροντος Εφραίμ συνέβηκε ημέρα Χριστουγέννων, ενθυμούμεθα από τα άγια Ευαγγέλια ότι και κατά την Γέννηση του Ιησού Χριστού συνέβηκε το φρικτό γεγονός του φόνου των νηπίων με την απάνθρωπη εντολή του οικτρού Ηρώδου.

------------------------------------------------
πηγή: www.romfea.gr/

1 σχόλιο:

  1. Σήμερα όλοι στον Κορυδαλλό-Συμπαραστεκόμαστε στον Γέροντα Εφραίμ

    Βράδυ Τρίτης – ώρα 23:22 :

    Αύριο το πρωί και ώρα 09:30, όλοι στον Κορυδαλλό για να συμπαρασταθούμε στην άδικη προφυλάκιση του Γέροντα Εφραίμ.


    Απόγευμα Τρίτης – ώρα 16.30 :

    Η Συντονιστική Επιτροπή φίλων του Αγίου Όρους και συμπαράστασης στον Γέροντα Εφραίμ καλεί τους πιστούς Χριστιανούς – κλήρο και λαό να συγκεντρωθούν σήμερα 27/12/2011 στις 7.00 το απόγευμα στην ΓΑΔΑ (Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών) Λεωφόρος Αλεξάνδρας και Λουκάρεως, όπου θα φτάσει αυτή την ώρα ο Γέροντας Εφραίμ για να παραδοθεί στις αρχές.

    Με την παρουσία μας αυτή δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στο Γέροντα Εφραίμ και αντιτιθέμεθα στην άδικη προφυλάκιση και δίωξή του.


    Η Συντονιστική Επιτροπή συμπαράστασης στον ηγούμενο Εφραίμ.

    Μεσημέρι Τρίτης – ώρα 13.01 :
    Αναστάσιμα θα χτυπήσουν οι καμπάνες όταν θα αναχωρεί ο Γέροντας Εφραίμ.Αυτό δήλωσε ο π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης σε τηλεοπτικό σταθμό.
    «Είναι ασθενής, αλλά ήρεμος. Κάπου 200 μοναχοί θα τον ξεπροβοδίσουν από το μοναστήρι ψάλλοντας το ‘Άξιον Εστί’» ανέφερε χαρακτηριστικά.
    «Όλοι οι ηγούμενοι του ευχόντουσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Θα χτυπήσουν αναστάσιμα οι καμπάνες την ώρα της αναχωρήσεως» πρόσθεσε, κάνοντας μάλιστα λόγο για νέες διώξεις μοναχών και κληρικών στην Ελλάδα.

    Ο πατέρας Νεκτάριος δήλωσε επίσης ότι η Ιερά Επιστασία έχει βγάλει ειδική ανακοίνωση προσωπικά προς τον ηγούμενο εκδηλώνοντας την συμπαράστασή της. Στην επιστολή γίνεται λόγος για άδικο διασυρμό του Εφραίμ. «Στο πρόσωπο του ηγουμένου προσβάλλεται άπασα η αγιοριτική κοινότητα» τονίζει η ανακοίνωση.

    «Είναι χρέος του Εφραίμ να υπερασπιστεί την περιουσία της μονής του και να την διαφυλάξει έως θανάτου και πολύ σωστά» τόνισε ο πατέρας Νεκτάριος Μουλατσιώτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.