Σελίδες

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Καλή κι ευλογημένη ημέρα (25/01/2012)!!!

Φίλοι μου καλή κι ευλογημένα μέρα! Μεγάλη μέρα σήμερα για την Ορθοδοξία. Εορτάζει μία από τις μεγαλύτερες μορφές της Εκκλησίας μας. Ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος. Χρόνια πολλά κι ευλογημένα σε όλους τους εορτάζοντες. 

Το απολυτίκιο του αγίου




Το απόφθεγμα της ημέρας!
Σε ερώτησι του Αγίου Παμβώ προς τον άγιο Αντώ­νιο. τί να κάνη (για την σωτηρία του) ο Άγιος απήντησε: Μην έχης πεποίθησι στην αρετή σου, μη σκαλώνη η σκέψι σου ανώφελα σε κάτι που ανήκει στο παρελθόν, και έχε κυ­ριαρχία στη γλώσσα σου και στην κοιλιά σου.

Πρόγραμμα μελέτης Κ. Διαθήκης - 2η μέρα (ολοκλήρωση σε 89 ημέρες)
Κατά Ματθαίον: Τρίτο (3ο) κεφάλαιο

Πρόγραμμα μελέτης Κ. Διαθήκης -2η μέρα (ολοκλήρωση σε 365 ημέρες)
Κατά Ματθαίον: Τρίτο (3ο) κεφάλαιο

Πρόγραμμα μελέτης Π. Διαθήκης - 2η μέρα (ολοκλήρωση σε 365 ημέρες)
Γένεση - Κεφάλαια 7-9

Η ανάρτηση της ημέρας
π. Γεώργιος Φλορόφσκυ: Ο βίος του αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου

Βιβλίο: Η πρόταση της ημέρας
Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος: Ο πληγωμένος αετός
Συγγραφέας: Παπαδόπουλος Στυλιανός
Εκδότης: Αποστολική Διακονία
Έτος Έκδοσης: 2001
Τόπος Έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός Σελίδων: 399
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Τιμή:  €15.22 με ΦΠΑ

Άποψη (δική μου): Εξαιρετικό. Το βιβλίο που με βοήθησε να γνωρίσω και να αγαπήσω πραγματικό τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο. Όσοι δεν το έχετε διαβάσει, "σπεύστε"....


Πού μπορώ να πάω σήμερα;
1. Ιερά αγρυπνία επί τη εορτή του Οσίου Ξενοφώντος και της οικογενείας του θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Πειραιώς την Τετάρτη 25/1 το βράδυ.(8:30μμ-1:00πμ)
……………………………………………………………………….
2. Ιερά αγρυπνία επί τη μνήμη του Οσίου Αρκαδίου, θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κορίνθου την Τετάρτη 25/1 το βράδυ. (9:00μμ). Θα τεθούν σε προσκύνηση λείψανα του Οσίου.
……………………………………………………………………….
3. Με θέμα «Η Εκκλησία στη διακονία των φυλακών, έμπρακτη αγάπη» θα μιλήσει ο π. Εμμανουήλ Μήτρου, υπεύθυνος της Ομάδας Συμπαραστάσεως κρατουμένων και αποφυλακισθέντων της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης, την Τετάρτη 25/1 στις 6:00μμ στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου (Παναγίτσα) Παλαιού Φαλήρου.
………………………………………………………………………….
4. Στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και Αγίας Φωτεινής Υμηττού την Τετάρτη 25/1 στις 5:30 το απόγευμα θα μιλήσει ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Χριστινάκης με θέμα «Γυναίκα και ισότητα των δύο φύλων».

--------------------------------------------
Φίλοι μου, πριν φύγετε για τις δουλειές σας, απολαύστε μία από τις καλύτερες μουσικές που έχουν γραφεί.....για τηλεοπτική σειρά. Κατ' εμέ η καλύτερη. 
Με την ευχή "Για ένα καλύτερο αύριο.....".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.