Κυριακή, 16 Ιουνίου 2013

Πανθρησκεία: Στη Τουρκία χτίζουν "τζαμί του Αγίου Ιησού"


Η εφαρμογή των σχεδίων για τη δημιουργία της Πανθρησκείας συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς. Διαβάστε το άρθρο: 

Στην τουρκική πόλη Ντιγιαρμπακίρ άρχισε η κατασκευή του πρώτου τζαμιού στον κόσμο αφιερωμένου στον Ιησού Χριστό. Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μ αυτο τον τρόπο η μουσουλμανική κοινότητα θέλει να κάνει ένα βήμα καλής θέλησης προς τους εκπροσώπους των άλλων θρησκειών.

«Ο Ιησούς (Ίσα), τιμάται ως προφήτης και στον Ισλαμισμό και στο Χριστιανισμό - είπε ο υπεύθυνος για την κατασκευή, Μουσταφά Ουζούν. 
– Είναι μεγάλη χαρά για μας να αφιερώνουμε σ’αυτόν το τζαμί». 
Σύμφωνα με το Μουφτή της κοινότητας Abdulkerim Melik-oglu,η αντίδραση του κοινού σ’αυτή την απόφαση ήταν αντιφατική, αλλά πιο συχνά θετική.

Ο Μουφτής, με τη σειρά του, τόνισε ότι ο Ιησούς αναφέρεται στο Κοράνι, και γι αυτό τίποτα δεν εμποδίζει να αφιερώνουμε τζαμί σ’Αυτόν.

Ο ιερέας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Συρίας στο Ντιγιαρμπακίρ, Yusuf Akbulut επαίνεσε την κίνηση ως "επαναστατική", τονίζοντας ότι πιθανόν είναι «η πρώτη φορά στην ιστορία, που ένα τζαμί αφιερώνεται στον Ιησού." 

Ο προτεστάντης πάστορας Αχμέτ Gyuvener είδε σ’αυτή την κατασκευή τη χειρονομία ανεκτικότητας έναντι των Χριστιανών.

Στο Ντιγιαρμπακίρ, το οποίο βρίσκεται στη νοτιοανατολική Ανατολία, υπήρξε μια πολύ μεγάλη χριστιανική κοινότητα. Στα 1915, αυτή η κοινότητα υποβλήθηκε σε διωγμούς και κατά τα επόμενα έτη σχεδόν εξαφανίστηκε. Σήμερα στην Τουρκία υπάρχουν πολλά τζαμιά, που έχουν το όνομα του Ίσα, αλλά δεν είναι αφιερωμένα στον Χριστό, αλλά σε ένα μουσουλμανικό πνευματικό πρόσωπο ο οποίος είχε αυτό το όνομα.

------------------------------------------------------------------ 

1 σχόλιο:

  1. Δυστυχώς όλο και περισσότερα πράγματα μας δείχνουν πως πριν προλάβουν να κάνουν πραγματικότητα τα σχέδια τους κάποιοι θα έχουμε έτσι κι αλλιώς καταστραφεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Στηρίξτε......

  • Η σαλάτα του Νεοέλληνα - Δεν θέλω να μπω στο γαϊτανάκι του πολέμου που (για ακόμα μια φορά σε αυτή τη χώρα) έχει ξεσπάσει σχετικά με την επικείμενη συμφωνία των Πρεσπών, μα δεν μπο...
    Πριν από 4 εβδομάδες